به بهانه روز جهانی اسکان سالمندان؛

ساز و کار تامین مسکن برای سالمندان به چه شکل است؟

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: سالمند فاقد مسکن بلاتکلیف در خیابان نداریم و سالمندان اگر هم مجهول الهویه باشند توسط بهزیستی به مراکز نگهداری انتقال می‌یابند.

 شرفی مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی در کشور ما مشکل مسکن برای سالمندان چندان پر رنگ نیست چراکه بر خلاف کشور‌های غربی، ما سالمندان فاقد مسکن بلاتکلیف در خیابان نداریم و سالمندان اگر هم مجهول الهویه باشند توسط بهزیستی به مراکز نگهداری انتقال می‌یابند و هزینه نگهداری و درمان آنان را نیز دولت پرداخت می‌کند. 

او افزود: مگر اینکه سالمند دارای معلولیت بوده و خانواده هم داشته باشد که در این صورت جزو همان گروه اول، یعنی معلولین طبقه بندی شده و مشمول مشکل مسکن معلولین خواهد بود.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: به هر حال، در مورد افراد دارای معلولیت، مشکل مسکن از سال‌های گذشته همواره مطرح بوده و با وجود هزاران واحد مسکونی که در سطح کشور برای افراد دارای معلولیت و خانواده‌های آنان ساخته و تحویل آن‌ها شده، هنوز هم هزاران معلول و خانواده‌هایشان در کشور هستند که مشکل مسکن دارند.

شرفی ادامه داد: تعداد قابل توجهی از این خانواده‌ها نیز در خراسان جنوبی زندگی می‌کنند و غالبا هم در روستا‌ها و در منازل مسکونی قدیمی یا غیر ایمن اقامت دارند. بهزیستی برای مسکن خانواده‌های دارای عضو معلول، برنامه‌های متنوعی در سال‌های گذشته اجرا کرده است.

او ادامه داد: البته با توجه به افزایش تعداد معلولین تحت پوشش به دلایل مختلف، تلاش‌های بهزیستی و نهاد‌های یاری‌گر در این زمینه کمرنگ جلوه می‌کند در حالی که بهزیستی با یاری خیرین مسکن‌ساز، آستان قدس رضوی، بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان، سپاه، قرارگاه خاتم الانبیا و دیگر نهاد‌های حاکمیتی، خدمات بسیار شایان توجهی در این زمینه انجام داده و صد‌ها خانواده در ۱۰ سال گذشته از قبل این همکاری‌ها و همیاری‌ها، صاحب خانه و کاشانه شده‌اند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: به هر حال، موضوع مسکن، همچنان دغدغه خاطر تعدادی از اعضای جامعه‌ی هدف بهزیستی است و علاوه بر معلولین، گروه‌های دیگری از این خانواده نیز مشمول خدمات مسکن بهزیستی شده‌اند.

او تصریح کرد: با وجود کمک‌های خیرین و خدمات نهاد‌های حاکمیتی، هنوز معلولین زیادی هستند که فاقد مسکن بوده و اگر مقرر شود که برنامه ترخیص افراد دارای معلولیت از مراکز شبانه‌رروزی به اجرا برسد، تعدادی از افراد دارای معلولیت نیز از مراکز ترخیص می‌شوند تا زندگی مستقل پیشه کنند و قطعا نیاز به مسکن و حمایت‌های دولت دارند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: بنابراین، اعتبارات دولتی با توجه به نیاز‌های متنوع جامعه هدف و نیز اوضاع اقتصادی ناشی از تحریم‌های ظالمانه دشمنان که وضعیت شکاف اقتصادی طبقات را بدتر از گذشته کرده و فقر ظالمانه‌ای را به اقشار فرو دست تحمیل کرده، کفایت نمی‌کند و باید همت خیرین و نیکوکاران یبش از گذشته شود.

او اظهار کرد: البته در برنامه دولت سیزدهم که ساخت یک میلیون مسکن در سال اعلام شده، قطعا افراد دارای معلولیت تحت حمایت بهزیستی، نیز از این واحد‌های مسکونی بی‌بهره نخواهند ماند و از اولویت‌های واگذاری مسکن خواهند بود.

شرفی با بیان اینکه طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد ۷۵ هزار و ۲۵ نفر بالای ۶۰ سال در اسان زندگی می‌کنند، افزود: دو خانه حمایتی سالمندان در استان داریم که یک خانه در شهرستان سرایان و یک خانه در شهرستان بشرویه بوده که جمعا ۷ نفر در این خانه‌ها مقیم هستند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با تاکید بر احترام به سالمند، همراهی آنان به هنگام صحبت کردن و برقراری ارتباط، داشتن صبر در مقابل سوالات آنها، نشان دادن مهربانی در هنگام برخود با آن‌ها، واکنش‌های مناسب به رفتار‌های بد سالمند، تصریح کرد: خانه‌های حمایتی سالمندان خانه‌هایی هستند که سالمندان بی سرپرست و یا فاقد سرپرست موثر، اما از لحاظ جسمانی قادر به انجام فعالیت‌های روزمره در آن نگهداری می‌شوند.

برچسب ها: سالمندان ، بهزیستی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.