بیکی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند گفت: برای این که زرشک به ارزش افزوده خود برسد نیازمند عزم ملی است.
او با بیان اینکه تشکیل و راهاندازی کارگروه توسعه زرشک در استان در تمام سال ضرورت دارد، افزود: به این منظور باید همه ارگانها اعم از اتاق بازرگانی، استانداری، غذا و دارو، سازمان جهاد کشاورزی و ... زیر چتری واحد اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند.
بیکی این اقدام را باعث جزیرهای عمل نکردن ارگانهای مرتبط دانست و عنوان کرد: با راهاندازی این کارگروه نظارت بیشتری بر زرشک، نحوه خشک کردن، بارگاهها، فراوری و ... شده و انتفاع کشاورز را به دنبال خواهد داشت.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: در حال حاضر مراحل مرتبط با برداشت، خشک کردن اصولی و بهداشتی و... زرشک قابل رصد نیست برای مثال سازمان غذا و دارو، اداره کل استاندارد ادعا میکند که، چون پروانهای صادر نکرده اند نمیتوانند اقدامی نظارتی انجام دهند.
او با بیان اینکه ۹۸ زرشک جهان در خراسان جنوبی تولید میشود تاکید کرد: اگر خودمان برای زرشک به عنوان محصول مزیتدار استان، کاری انجام نشود کسی برای ما کاری انجام نخواهد داد، اما با راهاندازی کارگروه توسعه همه موارد مرتبط با این محصول مزیتدار قابل رصد خواهد بود.
به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند در استان به ترتیب قائن، بیرجند، زیرکوه و سربیشه بیشترین سطح زیر کشت زرشک را دارند و به تناسب سطح زیر کشت، تولیدات بیشتری خواهند داشت.
او به برگزاری جشنواره زرشک اشاره کرد و انتفاع کشاورز را از اهداف برگزاری این جشنواره دانست و گفت: اولین دستاورد جشنواره سال گذشته، خروج زرشک دپو شده از سردخانههای استان بود که در چند ماه بر اساس تقاضا از سردخانه خارج شد و این مهم نشان از آشنایی مردم با این محصول مزیتدار و افزایش میزان فروش دارد.