امین کوگانی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان با اشاره به فعالیت بانون روستای میوان در کلاش بافی، گفت : میوان روستایی در بخش باینگان شهرستان پاوه است که تمام زنان آن به کلاش بافی مشغول هستند.
وی افزود: یکی از بانوان این روستا با نام فرشته حسینی برای اولین بار با آموزش کلاش بافی شروع به تولید این هنر دست میکند و در ادامه آن را در میان تمام بانوان روستا توسعه میدهد و اکنون همه آنها در قالب یک تعاونی به کار تولید کلاش مشغول هستند.
معاون صنایع دستی استان اضافه کرد: یکی از اصلیترین شاخصههای کلاشهای تولیدی بانوان این روستا، تنوع در طرح و رنگ، متناسب با سلیقه نسل جدید است.
به گفته این مسئول، بخش عمدهای از کلاشهای تولیدی بانوان میوان به خارج از کشور صادر میشود و اشتغالزایی خوبی را در این روستا به همراه داشته است.
وی خاطرنشان کرد: چندی پیش وزیر میراث فرهنگی در سفر به کرمانشاه از این روستا هم بازدیدی داشت و آن را افتخاری برای صنایع دستی کشور خواند.
کوگانی اعلام کرد: کار تدوین پرونده ثبت میوان به عنوان روستای ملی کلاش بافی در دستور کار میراث فرهنگی استان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه کرمانشاه در حال حاضر سه شهر و یک روستای ملی دارد، عنوان کرد: دالاهو به عنوان شهر ملی تنبور، نودشه به عنوان شهر ملی گیوه، هرسین به عنوان شهر ملی گلیم و فش به عنوان دهکده ملی سازهای سنتی در کرمانشاه تاکنون به ثبت رسیده اند.
معاون صنایع دستی استان خاطرنشان کرد: علاوه بر روستای میوان، اقدامات اولیه برای تدوین پرونده کرندغرب به عنوان شهر ملی ابزارآلات فلزی انجام گرفته و انتظار میرود با همکاری مسئولین دالاهو بتوانیم این کار را به سرانجام برسانیم.
وی تاکید کرد: طی سالهای گذشته تمام کارگاههای چاقوسازی و ابزارآلات فلزی در کرندغرب استانداردسازی شده اند که این امر زمینه را برای ثبت راحتتر آن در فهرست شهرهای ملی ایران فراهم میکند .