با تشدید جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها که در دهمین روز خود قرار دارد، آمریکا همچنان به این حمایت از تل آویو در کشتار غیرنظامیان پایبند است و واشنگتن قطعنامه پیشنهادی روسیه را که خواستار آتشبس فوری بین رژیم صهیونیستی و حماس میشد، وتو کرد. این سومین وتوی آمریکا در عرض یک هفته بود.
قطعنامه پیشنهادی روسیه برای برقراری آتش بس فوری در سرزمینهای اشغالی فلسطین میان نیروهای مقاومت و رژیم اسرائیل بود که سه عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس و فرانسه به آن رای منفی دادند و لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: اجازه نمیدهیم شورای امنیت به جای حماس، اسرائیل را مقصر بداند.
حمایت بی، چون و چرای آمریکا از رژیم صهیونیستی منجر به خنثی شدن قطعنامههای متعددی علیه تل آویو شده است از جمله محکومیت خشونت علیه معترضان، شهرکهای غیرقانونی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری اشغالی که از سال ۱۹۶۷ ساخته شده است و حتی خواستار تحقیق در مورد قتل هفت کارگر فلسطینی در سال ۱۹۹۰ توسط یک سرباز سابق رژیم صهیونیستیی شده است.
منتقدان میگویند که حمایت آشکار واشنگتن از رژیم صهیونیستی، استفاده نامتناسب از زور علیه فلسطینیها را تشویق میکند، از جمله بمباران کنونی رژیم صهیونیستی به نوار محاصره شده غزه که منجر به شهادت بیش از دو هزار فلسطینی به ویژه کودکان شده است.
بر اساس دادههای سازمان ملل، آمریکا بیش از ۵۳ قطعنامه انتقادی از رژیم صهیونیستی را از سال ۱۹۷۲ در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرده است که در ادامه برخی از این قطعنامهها که در دورههای تاریخی سرنوشت سازی برای فلسطینیان بوده است ، ذکر می شود.
فلسطینیان در غزه در مارس ۲۰۱۸ تظاهرات خود را در حصار مرزی رژیم صهیونیستی آغاز کردند و خواستار «حق بازگشت» به خانههای اجدادی شدند که خانوادههایشان در سال ۱۹۴۸ در جریان آنچه فلسطینیها آن را «روز نکبت» و صهیونیست ها آن را سالروز تاسیس رژیم صهیونیستی مینامند، اخراج شدند. سازمان ملل تخمین میزند که ۷۵۰ هزار فلسطینی در آن سال از خانه و اراضی خود اخراج شدند.
به گفته وزارت بهداشت غزه، فلسطینیان در جریان اعتراضات یک ساله با تیراندازی از سوی نیروهای رژیم صهیونیستیی مواجه شدند که در آن دست کم ۲۶۶ نفر شهید و حدود ۳۰ هزار نفر دیگر زخمی شدند.
در ۱ ژوئن ۲۰۱۸، شورای امنیت سازمان ملل پیش نویس قطعنامهای را تهیه کرد که در آن «نگرانی شدید از تشدید خشونتها و تنش ها» از زمان آغاز اعتراضات فلسطینیان و هشدار عمیق از تلفات بالای غیرنظامیان فلسطینی را ابراز کرد. اما آمریکا این قطعنامه را وتو کرد و نیکی هیلی، سفیر وقت آمریکا در سازمان ملل متحد گفت که «این قطعنامه یک دیدگاه کاملاً یک جانبه از آنچه در هفتههای اخیر در غزه رخ داده است ارائه میدهد.»
همانطور که در توافقنامههای بین المللی مشخص شده است، قدس شرقی پایتخت فلسطین است. اما این منطقه از سال ۱۹۶۷ توسط رژیم صهیونیستی اشغال شده است. قرار بود وضعیت قدس شرقی اشغالی از طریق مذاکرات صلح مشخص شود. قوانین بینالمللی، از جمله قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، بیان میکند که قدس شرقی نباید سرزمین رژیم صهیونیستی تلقی شود. اما دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در دسامبر ۲۰۱۷ قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت.
اما آمریکا بازهم قطعنامه شورای امنیت در محکومیت این اقدام را وتو کرد و هیلی در وتوی قطعنامه مدعی شد «آمریکا شجاعت و صداقت این را داشت که یک واقعیت اساسی را تشخیص دهد.»
انتفاضه دوم یا قیام فلسطینیها در ۲۸ سپتامبر ۲۰۰۰ شعله ور شد. درست زمانی که آریل شارون، رئیس وقت حزب لیکود با همراهی تعداد بسیاری از نظامیان صهیونیست وارد محوطه مسجد الاقصی در قدس شرقی اشغالی شد. این اقدام تحریک آمیز باعث ناامیدی مردم فلسطین در مورد وعدههای شکست خورده پیمان اسلو برای پایان دادن به اشغال سرزمینهای فلسطین شد.
پیمان اسلو توسط یاسر عرفات رهبر وقت سازمان آزادیبخش فلسطین و اسحاق رابین نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۳ امضا شد. اما اشغالگری تا سال ۲۰۰۰ ادامه و شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی افزایش یافت و حاکمیت فلسطین در هیچ کجای چشمانداز فلسطین نبود.
پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد از دسامبر ۲۰۰۱ نگرانی شدید خود را از ادامه حوادث غم انگیز و خشونت آمیز که از سپتامبر ۲۰۰۰ روی داد و حملات علیه غیرنظامیان را ابراز کرد و خواستار از سرگیری مذاکرات صلح شد. اما آمریکا که شریک جرم رژیم صهیونیستی است بازهم این قطعنامه را وتو کرد. جان نگروپونته، سفیر وقت آمریکا در سازمان ملل، هنگام وتوی این قطعنامه گفت: «پیشنویس قطعنامهای که پیش روی ما قرار دارد، به پویایی موجود در منطقه نمیپردازد. در عوض، هدف آن منزوی کردن سیاسی یکی از طرفها است.»
آمریکا حداقل چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را در محکومیت شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در سرزمینهای فلسطینی که طبق قوانین بینالمللی غیرقانونی تلقی میشوند، وتو کرده است.
بین ۶۰۰ تا ۷۵۰ هزار شهرک نشین صهیونیست در حداقل ۲۵۰ شهرک (۱۳۰ رسمی و ۱۲۰ غیر رسمی) در کرانه باختری اشغالی و قدس شرقی زندگی میکنند. وتوی قطعنامههای آمریکا در محکومیت شهرکسازیهای اسرائیل حداقل به سال ۱۹۸۳ بازمیگردد. آخرین مورد در سال ۲۰۱۱ بود، زمانی که پیشنویس قطعنامهای با هدف تأیید مجدد قانون «تمام فعالیتهای شهرکسازی اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین، از جمله قدس شرقی، غیرقانونی است» نوشته شد.
سوزان رایس، سفیر وقت آمریکا در سازمان ملل گفت: «واشنگتن با غیرقانونی بودن شهرکسازی موافق است، اما ما فکر میکنیم عاقلانه نیست که این شورا تلاش کند مسائل اصلی را که بین اسرائیلیها و فلسطینیها تقسیم میکند، حل کند. بنابراین، متأسفانه ما با این پیش نویس قطعنامه مخالفت کردیم.»
آمریکا به قدری از رژیم صهیونیستی دفاع کرده است که اگر دستش به خون فلسطینیان بیشتر از صهیونیستها آلوده نباشد، کمتر نیست. این کشور با سوءاستفاده از حق وتوی خود بارها موجب شهادت هزاران فلسطینی و مانع از آرام شدن وضعیت در منطقه غرب آسیا شده است.
مرگ بر آمریکا