خانم جلالی در نمایشگاه صنایع دستی تبریز اظهار کرد: ۳۲۵ میلیون دلار صادرات صنایع دستی بر اساس اعلام و ثبت رسمی از سوی گمرک است که به غیر از فرش را شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه بیشتر صادرات صنایع دستی به طور انفرادی و چمدانی از مبادی خروجی کشور صادر میشود گفت: بدون تردید میزان صادرات بیش از آمارهای گمرک و رسمی است.
خانم جلالی سهم صنایع دستی از اقتصاد کشور را بسیار ناچیز و پایین دانست و ادامه داد: در کنار حجم صادرات یاد شده سالانه به طور متوسط حدود ۱۷۰ هزار میلیارد ریال نیز فروش داخلی صنایع دستی است که در تلاشیم این آمارها را با برخی اقدامات افزایش دهیم.
وی گفت: معاونت میراث فرهنگی با هدف توسعه همکاریها با کشورهای مختلف دیپلماسی عمومی فرهنگی را با جدیت دنبال میکند.
خانم جلالی افزود: بر این اساس با تعداد ۶۰ کشور جهان از طریق رایزنیهای فرهنگی نمایندگیهای کشورمان وارد مذاکره شده ایم تا زمینه و بسترهای لازم برای فروش صنایع دستی در این کشورها حاصل شود.
وی صادرات انواع صنایع دستی را به مثابه حضور فرهنگ و تاریخ ایران در اقصی نقاط جهان برشمرد و اظهار کرد: البته برای حضور در بازارهای جهانی باید شاخصها و استانداردهای لازم و کافی را رعایت کنیم.
خانم جلالی از توافق با عربستان برای ایجاد مرکز صنایع دستی ایران خبر داد و یادآورشد: این کشور یکی از کشورهای هدف ماست که مشتریان خوبی برای صنایع دستی ایران به شمار میرود.
وی راه اندازی کانون ارایه صنایع دستی در کشورهای چین و ژاپن را از دیگر برنامههای اولویت دار میراث فرهنگی کشور خواند و گفت: این کانونها میتوانند خاور دور را پوشش دهند.
خانم جلالی از صنایع دستی به عنوان اقتصاد هویت بنیان یاد کرد که علاوه بر ارزشهای مادی و صادراتی در توسعه فرهنگی و هنری کشور و مناطق مختلف نقش مهم و انکارناپذیری دارد.
وی همچنین از راه اندازی حراجی آثار فاخر صنایع دستی کشور در تبریز خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیتهای بزرگ آذربایجان شرقی در رشتههای مختلف ایجاد این حراجی میتواند توسعه این حوزه را سبب شود.
خانم جلالی گفت:حراجی تبریز با مشارکت بخش خصوصی و نمایشگاههای بین المللی راه اندازی میشود.