وب سایت العرب در گزارشی نوشت: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا بیست ساعت پس از بازگشت از سفر سریع خود به رژیم صهیونیستی، سران این رژیم را برای تهاجم زمینی به نوار غزه آماده کرد. او با افزایش تنشها پس از بمباران بیمارستان المعمدانی که منجر به کشته شدن هزاران غیرنظامی شد، به میان یک راهپیمایی شتافت. از حمایت آمریکاییها برای هدایت میلیاردها دلار به رژیم صهیونیستی و اوکراین استفاده کرد و از آنچه یک سخنرانی نادر تلقی میشد بهره برد.
بایدن، که حاضر نشد رژیم صهیونیستی را مسئول بمباران بیمارستان بداند، ابراز نگرانی کرد که برخی از آمریکاییها میپرسند، آمریکا چه کاری با حمایت از جنگها دارد؟ او ادعا کرد: «میدانم که این درگیریها ممکن است دور به نظر برسند»، اما مخالفان آمریکا نظارهگر این هستند که این دو درگیری چگونه توسعه مییابد و بسته به اینکه اوضاع چگونه خواهد شد، ممکن است جرقه بحرانهایی را در دیگر مناطق جهان ایجاد کند.
بایدن درخواست کمک مالی اضطراری کرد که مقامات آمریکایی میگویند در سال آینده بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار خواهد بود. به نظر میرسد موضع رئیسجمهور آمریکا از حمایت دو حزب بزرگ آمریکا برخوردار شد.
آنچه در غرب، چه در آمریکا و چه در اروپا درباره آن اختلاف نظر دارد، ماهیت درگیری و علل آن نیست، بلکه موقعیت انسان دوستانه است. حتی خود رئیس جمهور آمریکا نیز دیری نپایید که برای قربانیان غیرنظامی اشک تمساح ریخت و گفت: ما نمیتوانیم انسانیت فلسطینیان بیگناهی را که فقط میخواهند در صلح زندگی کنند و فرصتهایی دارند نادیده بگیریم.
در غرب بحث بر سر اینکه چه کسی نماینده فلسطینیهاست در حال حاضر یک بحث بیهوده است، آنچه لازم است این است که از کشتار رژیم صهیونیستی در غزه جلوگیری شود و بر سر میز مذاکره بنشینند. تنها پس از آن به فلسطینیها بستگی دارد که نماینده خود را انتخاب کنند.
اما آنچه در جهان عرب میگذرد، حتی در کشورهایی که مسیر عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر را دنبال کرده و با آن روابط دیپلماتیک برقرار کرده اند، کاملاً بر خلاف غرب به نظر میرسد.
رژیم صهیونیستی آب و برق مردم غزه را قطع کرد و بمباران بی پایان آتش بر سر آنها ریخت و گذرگاهها را بسته و از ورود کمکها به آنها جلوگیری کرد. این رژیم برای حمله زمینی آماده میشود و تعداد قربانیان به چهار هزار کشته که بیشتر آنها کودک هستند، به اضافه هزاران زخمی که درمان برای آنها دشوار است، رسیده است.
آنچه در نوار غزه اتفاق میافتد یک راز نیست، بلکه اخباری است که به صورت صوتی و تصویری به دست خوانندگان میرسد که توسط رسانهها مخابره میشود. با وجود این، مردم در غرب اصرار دارند آنچه را که اتفاق میافتد به گونهای توضیح دهند که کاملاً متفاوت از تفسیر مردم غرب آسیا از مسائل باشد.
چرا مردم غرب آسیا نتوانستند دیدگاه خود را در مورد مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی بیان کنند؟ چرا پس از آزمودن همه روشها، پذیرفته شدن راه حلها و نیمه راه حل ها، پیشبرد عادی سازی روابط را در پیش گرفتند و نهایت خواسته جهان عرب این بود که فلسطینیان مستقل باشند و دولت خود را تشکیل دهند؟ چرا جهان از دیدن واقعیتی که برای غرب آسیا روشن به نظر میرسد ناتوان است؟ چرا رژیم صهیونیستی بر رد این خواسته اصرار دارد و چرا جهان سکوت میکند؟
دلیل واقعی حمایت دولتهای غربی از نسخه صهیونیستی درخصوص سناریوی درگیری در غرب آسیا توسط رئیس جمهور آمریکا پس از بازگشت از سفر به اسرائیل به وضوح روشن شد، زیرا او به طرز غیرقابل باوری به دنبال پیوند حماس در نوار غزه با رئیس جمهور روسیه بود.
از نظر بایدن، حماس و پوتین دو تهدید متفاوت هستند، اما آنها در یک چیز مشترک هستند: هر دو خواهان از بین بردن متحدان آمریکا هستند.
شاید یادآوری به بایدن، مفید باشد که جنگهای دور از آمریکا برای آمریکاییها سودی نداشت، چه در ویتنام، چه در افغانستان و چه در عراق. قطعاً در فلسطین سودی نخواهند داشت.
دولت آمریکا، چه در زمان دموکراتها یا جمهوریخواهان، همیشه میلیاردها دلار برای جنگهای خارجی خود هزینه کرده است، بدون اینکه آمریکاییها این سوال را که بایدن به آن اشاره کرد بپرسند: آمریکا چرا باید از جنگها حمایت کند؟ اینها جنگهایی است که دور از سرزمین آنها اتفاق میافتد.
بعد از دخالت آمریکا در جنگ جهانی دوم این کشور در جنگهای ویتنام، افغانستان و عراق درگیر شد، امروز درگیر جنگ سرد با چین است و با وجود تجاری بودن، جنبه ایدئولوژیک آن را نمیتوان کتمان کرد.
وقتی بایدن از تهدیدات علیه دموکراسی صحبت میکند، به طور خاص به حماس اشاره میکند. اما آیا هیچ حزبی حق دارد تعیین کند که چه کسی غیر از خود فلسطینیها نماینده مردم فلسطین است. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیهای که «وفا» در سایت خود منتشر کرد، از اقدامات حماس انتقاد کرد. با این حال، اشاره به نام حماس ساعاتی پس از انتشار این گزارش حذف شد.