آقای فتحی در مراسم پنجمین کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی محصولات زراعی با بیان اینکه هر گونه فعالیت کشاورزی باید پیوست ترویجی داشته باشد گفت: کشت پاییزه در استان آغاز شده است و در قالب این کاروان مروجان جهادکشاورزی آخرین دستاوردها در این عرصه را در اختیار کشاورزان قرار میدهند و رسالت ذاتی جهادکشاورزی اصل ترویج و آموزش است و همه ارکان سازمان در این حوزه فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: کاروان ترویج ترکیبی از متخصصان، مروجان، نخبگان کشاورزی و کشاورزان است که در ۲۱ شهرستان و ۷۰ مرکز کشاورزی آماده ارایه خدمات هستند.
آقای فتحی گفت: این مروجان دانش نوین در بخش کشاورزی را در اختیار کشاورزان قرار میدهند تا کشاورزان با استفاده از بذر مناسب و کشت به موقع بدون افزایش سطح تولید میزان تولید را بالا ببرند.
وی افزود: ترویج بهره وری از مدتها پیش در بخش کشاورزی آغاز شده اما الگوی کشت که یکی از اهداف طرح است از یکسال پیش تدوین شده است.
آقای فتحی خاطرنشان کرد: جبر طبیعت، تجربه و گذشت زمان اصلاح الگوی کشاورزی را ناگزیر کرده است و این اصلاح الگوی کشت همیشگی نبوده و باید هر سال باز تدوین و اصلاح شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: بارزترین اثر اصلاح الگوی کشت کاهش مصرف آب در این بخش است که بنا به اعلام آب منطقهای ۴۰ درصد سهمیه آب بخش کشاورزی کم شده است اما نه تنها محصول کاهش نیافته بلکه افزایش تولید نیز اتفاق افتاده است و از ۶۰۰ هزار تن گندمی که در استان تولید شده ۴۰۰ هزار تن از نزولات جوی و در اراضی دیم به عمل آمده است.
وی افزایش ۱۷۰ کیلوگرمی تولید گندم در هکتار را نتیجه آموزش کشاورزان دانست و گفت: رساندن این رقم به ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار برنامه ریزی شده است که نقش مروجان در تحقق این هدف بسیار مهم است.
آقای فتحی گفت: ترویج بیمه کشاورزی بخش دیگری از وظایف مروجان است که در راستای کاهش ریسک انجام میشود اما متاسفانه به دلیل برخی مشکلات کشاورزان رغبتی به بیمه محصولات ندارند که امیدواریم با راه اندازی این کاروان این معضل مهم رفع شود.