سید مجتبی فرهادی گفت: کالاهایی که از گمرکات قم طی شش ماهه نخست امسال صادر شده، بالغ بر ۱۲۸ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه ۲۵ درصد کاهش داشته است و از نظر قیمت نسبی صادرات رشد ۲۰ درصدی داسته است.
رئیس اداره بازرگانی خارجی صمت استان قم با اشاره به علت کاهش صادرات قم بیان کرد: دو گروه کالاهای صادراتی شامل پالایشی و پتروشیمیایی و فلزات بر روی صادرات قم تاثیر گذاشته که این اقلام محدودیتهایی در زمینه بازگشت ارز دارند و همین امر منجر شده که آمار کاهشی باشد و اگر نحوه بازگشت ارز تعدیل شود، این منفی بودن جبران خواهد شد.
فرهادی با اشاره به عوامل بازدارنده در عرصه تولید بیان داشت: برخی از تولیدات اعلام میشود خام فروشی است که نحوه بازگشت ارز حاصل از صادرات آن نیز تغییر کرده که باید بخشی از آن بر اساس قیمت بانک مرکزی فروخته شود که این امر محدود کننده است چرا که قیمت ارز در بازارآزاد و قیمت مصوب قابل توجه است.
رئیس اداره بازرگانی خارجی صمت استان قم با اشاره به مقاصد صادراتی کالاهای تولید شده در قم بیان کرد: کشورهای عراق، پاکستان، امارات، افغانستان، ترکیه، روسیه، سوریه، ازبکستان، ارمنستان و چین از مقاصد اصلی صادرات کالاهای تولید شده در استان قم است.
فرهادی با اشاره به نوع محصولات صادراتی استان قم به ترتیب اولویت گفت: مواد پلاستیک، محصولات فلزی، کفش و دمپایی، محصولات لبنی، تخم مرغ، سوخت و روغنهای معدنی، سیم و مفتول آهنی، الیاف مصنوعی، ماشین آلاتی همانند لباسشویی و آب شیرین کن، محصولات شیمیایی عموماً حشره کشها و مفتول مس از جمله مهمترین کالاهای صادراتی استان قم هستند.
رئیس اداره بازرگانی خارجی صمت استان قم عنوان کرد: امسال دو صادر کننده ملی از استان قم داشتیم و تلاش میشود نیازهای بخش تولید برطرف شود که در این صورت صادرات کالاهای تولیدی نیز افزایش خواهد یافت که در این راستا اتاق بازرگانی، وزارت امور خارجه، شهرک شهرکهای صنعتی و جهاد کشاورزی استان میتوانند نقش آفرین باشند.
فرهادی گفت: امروز سرمایه گذار برای امر تولید در قم وجود دارد، اما برخی زیرساختهای لازم همانند زمین و همچنین آب و برق و گاز آنگونه که باید و شاید فراهم نیست.