مجید علینازی در نشست با مدیران کل دریایی کشور در عسلویه اظهارکرد: بررسیهای کارشناسی سازمان بنادر و دریانوردی نشان داد که بندر عسلویه نیازمند یکسری تجهیزات و امکانات است که پس از جمعبندی نهایی تجهیزاتی از قبیل ۲ شناور چند منظوره پایش در اختیار این بندر قرار گرفت.
وی افزود: برای امداد و نجات دریایی نیز مجوز ایستگاههای بیشتری برای شناورهای ناجی اختصاص داده میشود.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: پس از سه سال از طرح مطالعاتی «کنترل پایش الکترونیکی» آبهای تحت نظارت جمهوری اسلامی، اکنون این طرح وارد مرحله اجرایی شده است.
علینازی گفت: با اجرای این طرح، کنترل و پایش حرکت تمامی شناورها به شکل الکترونیکی، یکپارچه و مستمر در آبهای تحت نظارت جمهوری اسلامی و آبهایی که ایران قصد اجرای خدمات امداد و نجات دریایی دارد، انجام میشود.
وی بیان کرد: همچنین کار یکپارچه سازی و مانیتورینگ شناورها با تجمیع اطلاعاتی که توسط تجهیزات «ایستگاههای کنترل ترافیک ساحلی»، «ای. آی. اس ساحلی»، «ای. آی. اس ماهوارهای» و سایر سیستمهای موقعیت یاب و ارتباطاتی مخابره میکنند، انجام میشود.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: از دیگر مزیتهای اجرای طرح «کنترل پایش الکترونیکی» میتوان به ورود به موقع خدمات امداد و نجات دریایی در مواقع بحران، ردیابی لکههای نفتی برای عملیات پاکسازی و پیداکردن افراد مفقود شده در دریا اشاره کرد.