فناوری دوقلوهای دیجیتال، این پتانسیل را دارد که نقش مهمی در فرآیند مقابله با تغییرات آب و هوایی ایفا کنند.
طبق گزارش Verdict، دوقلوهای دیجیتال با ایجاد کپی دیجیتالی از سیستمها یا محیطهای فیزیکی میتوانند، نظارت، تحلیل و شبیهسازی سیستمهای انرژی، زیرساختها و سایر اکوسیستمها را همزمان انجام دهند و به مدیریت منابع کمک کنند.
گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی ناشی از آن میتواند، آسیبهای جبرانناپذیری به محیط زیست وارد کند. عدم قطعیتها در مورد تغییرات آب و هوایی اهمیت ویژهای به نقش فناوری داده است. از همین روی، کارشناسان معتقدند که فناوریهایی مانند دوقلوهای دیجیتال میتوانند، عواملی مانند مصرف انرژی، انتشار دیاکسید کربن، افزایش دما، آلودگی و تغییرات جریانهای اقیانوسی را شبیهسازی، مدلسازی، نظارت و تجزیه و تحلیل کنند.
از دوقلوهای دیجیتال میتوان برای تهیه کپی دیجیتالی از سیستمها یا محیطهای فیزیکی استفاده کرد که به تصمیمگیریهای آگاهانه در خصوص استفاده بهینه از منابع، کاهش انتشار آلایندهها و تغییرات آب و هوایی میانجامد. این فناوری میتواند، با شبیهسازی اثرات زیستمحیطی به برنامهریزی برای طراحی شهرهای سازگار با محیط زیست کمک کنند. دوقلوهای دیجیتال با استفاده از قابلیتهای نظارت و پیشبینی میتوانند، به ردیابی، مدیریت و کاهش انتشار گازهای گلخانهای از ساختمانها نیز کمک کنند.
تغییرات آبوهوایی، تعداد رویدادهای شدید آب و هوایی را افزایش میدهد که پیامدهای مستقیم و منفی برای همه مشاغل به دنبال خواهد داشت. تغییرات اقلیمی همچنین ابهامات زیادی به همراه داشته و با افزایش مخاطرات، سرمایهگذاری را به تأخیر انداخته و در چرخه اقتصاد اختلال ایجاد میکند.
پیشبینی بانک جهانی حاکی از آن است که ۱۴۰ میلیون نفر تا سال ۲۰۵۰ تحت تأثیر خشکسالی شدید، سیل، طوفان و سایر مخاطرات زیست محیطی قرار خواهند گرفت. علاوهبراین، تحقیقات نشان میدهد که تغییرات آب و هوایی، مرگومیر ناشی از گرما در فصول گرم را به طور متوسط ۳۷ درصد افزایش داده است. افزایش سطح آب دریاها تا سال ۲۰۵۰ میتواند، بیشتر سواحل شرقی ایالات متحده را تحت تأثیر قرار دهد و جزایری مانند باهاما و شهرهای کم ارتفاعی مانند جاکارتا و بمبئی را ببلعد. بی شک در چنین شرایطی، برای مبارزه با بحرانهای اقلیمی این چنینی به اقدامات مشترک سیاستگذاران، شرکتهای فناوری، مردم و جامعه معماری، مهندسی نیاز است.