نماینده عراق در سازمان ملل درخواست داد که رأی این کشور به قطعنامه کشور‌های عربی در مجمع عمومی سازمان ملل از ممتنع به آری اصلاح شود.

عباس کاظم عبید رئیس اداره سازمان‌ها و کنفرانس‌های بین‌المللی وزارت خارجه عراق گفت که رای عراق به خاطر خطا در سیستم دستگاه رای دهی ممتنع ثبت شد.

به گزارش خبرگزاری سما، وی تأکید کرد که بغداد از طریق پیوستن به تصمیم توقف جنگ در غزه که در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شده است، بر موضع اصولی خود تأکید کرده است.

وزارت خارجه عراق نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور نسبت به برخی از کلمات مندرج در قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که مغایر با قوانین ملی عراق بوده از جمله گزینه راه‌حل تشکیل دو کشور مستقل فلسطینی و برابری میان غیرنظامیان فلسطینی و دشمنان آنها، با قید پذیرفته است.

در همین حال کاظم عبید به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد به علت مشکل فنی به وجود آمده در حین رأی گیری به قطعنامه ارائه شده از سوی کشور‌های عربی برای برقراری آتش بس انسان دوستانه در غزه که در آن عراق بر روی صفحه رأی گیری به ممتنع به نمایش درآمد، اعتراض کرد.

وی گفت که خواهان این است که رأی عراق به این قطعنامه مثبت شود و پس از تأیید دبیرخانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با درخواست عراق موافقت شد.

پیش از این رأی ممتنع کشور‌های عراق و تونس به این قطعنامه‌های کشور‌های عربی به عنوان دو کشور مسلمان و عرب موجب تعجب رسانه‌ها و افکار عمومی قرار گرفت.

این در حالی است که در میان کشور‌های اسلامی حتی کشور‌هایی که با رژیم اسرائیل رابطه داشتند به این قطعنامه رای مثبت دادند.

رأی موافق فرانسه و رای ممتنع آلمان و انگلیس از آراء غیر منتظره ارزیابی می‌شود، چون در وقایع اخیر فرانسه، آلمان و انگلیس از حامیان درجه اول اسرائیل بودند و احتمال می‌رفت که به قطعنامه رای منفی بدهند، اما پاریس رأی مثبت و دو کشور دیگر رأی ممتنع دادند.

این قطعنامه سرانجام جمعه شب با ۱۲۰ رای موافق در مقابل ۱۴ رای مخالف و ۴۵ رای ممتنع به تصویب رسید.

اتریش، کرواسی، جمهوری چک، فیجی، گواتمالا، مجارستان، جزایر مارشال، میکرونزی، نائورو، پاپوآ گینه نو، پاراگوئه و تونگا در کنار آمریکا و رژیم صهیونیستی به قطعنامه ارائه شده از سوی کشور‌های عربی در مجمع عمومی سازمان ملل که خواستار آتش‌بس فوری انسانی در غزه بود، رأی ندادند.

این قطعنامه در مجمع عمومی پس از آن تصویب شد که شورای امنیت چهار بار برای تصویب قطعنامه تلاش کرده بود، اما موفق نشد.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۱:۰۸ ۰۶ آبان ۱۴۰۲
سلام،

مرگ بر اسرائیل.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۹ ۰۶ آبان ۱۴۰۲
این همه قتل عام بیشتر به علت سکوت کشورهای عربی وترس اونها بوده وجای تاسف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۱ ۰۶ آبان ۱۴۰۲
حذف قبول شدگان آزمون استخدامی دولتی با مدارک بالاتر غیرقانونی و بی عقلی است ، هرکسی بتواند ملاک شایستگی آزمون ها را بدست آورد باید بتواند استخدام شود گناه نکرده درس خونده و علمش بیشتر است. وقتی مدارک تحصیلی را در کاریابی آزاد می کنید هرکسی با هر مدرکی که بخواهد می تواند استخدام بشود. اگر می خواهید ارشد با مدرک لیسانس برای استخدام اقدام نکند شغل برایش تامین کنید. ظلم نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۰۶ آبان ۱۴۰۲
معلم دکترا هیچ سودی برای دانش آموز نداره و همیشه خدا طلبکاره که دکترا دارم یه عده دیگه هم وقتی ببینند اینها به جای تلاش عمری برای خوب کارکردن با دوسال درس اضافه حقوق میکیرند مدرک گرا میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۰۶ آبان ۱۴۰۲
نکته ش پذیرش یا رد راه حل دو کشور هست...
بنظر اسرائیل باید از مشروعیتی که به این راهکار داده شد خوشحال باشه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۳ ۰۶ آبان ۱۴۰۲
این کشورهایی که مخالفت کردند هدفشان چیه میخواهند اسم کشورشان معروف شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۷ ۰۶ آبان ۱۴۰۲
چه عجب ...!!
آخرین اخبار