حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: میلیون ها جوان در کشور ما در حال علم آموزی هستند و بسیاری از اینها در سن ازدواج قرار دارند.
او با تاکید بر اهمیت تشکیل خانواده و تاثیر آن بر استحکام بنیادهای کشور، از منظر حفظ رشد جمعیت، ازدواج به هنگام و آگاهانه جوانان را بسیار مهم دانست.
او گفت: این عوامل به نوعی اهمیت ترویج فرهنگ ازدواج و تشویق و حمایت ازدواج در فضاهای عمومی جامعه را به ما نشان میدهد، بنابراین موضوعات ازدواج دانشجویی جزو اولویتهای نهاد قرار داشته است.
رستمی بیان کرد: امسال در بیست ششمین دوره ازدواج دانشجویی، اعزام جوانان به دورههای آموزشی، فرهنگی، تربیتی و مذهبی ازدواجی برگزار خواهد شد. در ۲۵ دوره گذشته تجربیات ارزشمندی در برگزاری بحث ازدواج دانشجویی داشتیم و نتایج آن نتایج قابل اعتنایی است.
رئیس نهاد رهبر در دانشگاهها گفت: ازدواجی که در دوره دانشجویی اتفاق می افتاد یکی از بهترین شکلهای ازدواجها و حمایت از ازدواجهای دانشجویی جزو تکالیف ما است.
او اضافه کرد: یکی از حوزههایی که به آن توجه شد، بحث مانایی و پایداری ازدواجهای دانشجویی بود. گاهی ادعاهای نگران کننده ای در این باره بدون مطالعه و آمار منتشر میشد. اما براساس آمار بررسی شده ازدواجهای دانشجویی یکی از ازدواجهای پایدار است، در زوجهایی که مخاطب برنامههای تربیتی و آموزشی نهاد بودهاند در طول ۲۵ دوره به خصوص در ۱۲ سال اخیر پایداری بالای ۹۴ درصدی داشتهایم.
به گفته رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها، در توصیه های شورای عالی انقلاب فرهنگی، موضوع ازدواج دانشجویی یکی از الگوهای موفق ازدواج معرفی شد.
رستمی اعلام کرد: از امروز ثبت نام دانشجویان به منظور ازدواج دانشجویی آغاز خواهد شد، دانشجویان میتوانند اطلاعات اولیه خود را در سامانه ثبت کنند. اول آذر اعزام زوجهای دانشجویی به مشهد مقدس و آغاز رسمی دوره بیست و ششم را خواهیم داشت. امیدواریم بتوانیم حداکثر ثبت نام و تقاضا که در طرح همسفر تا بهشت انجام میشود را پاسخ دهیم.
او از اجرای طرح زوج مانا با توجه به محورهای ارزشمند پایداری خانواده خبر داد و گفت: زوج مانا جزو طرحهایی است ک از امسال آغاز شد. خانواده هایی شرکت کردند و غربالگری انجام شده است. صد زوج نمونه به عنوان زوج هایی که میتوانند الگو باشند با ملاکهای متعددی که اعلام شده انتخاب شدند و از این پس سالانه این الگوها معرفی خواهند شد.
او گفت: برای طرح خانواده موفق و زوج مانا، در طرح امسال ۱۰ هزار و پانصد زوج شرکت کردند. فرزندآوری، کارآفرینی، فعالیت اجتماعی و قرآنی و معرفتی، حضور در دورههای آموزشی و نهایتا ارسال آثار فعالیتها در قالب خاطره و تجربهای ماندگار، رضایت و صمیمیت خانوادگی از ملاکهای مهم زوجها مانا بوده است.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها همچنین از طرح دیگری به نام «دردانه» در راستای رشد و جوانی جمعیت خبر داد و گفت: طرح دردانه معطوف به فرزندآوری و تشویق دانشجویان برای فرزندآوری است. تمام مطالعات تاکید میکند که فاصله سنی مناسب بین والدین و فرزندان یه صمیمیت و تربیت مناسب کمک میکند.
او با بیان اینکه یکی از رویکردهای بخش ازدواج و خانواده نهاد، موضوع حمایت از فرزندآوری در دوره دانشجویی یا با فاصله کم از آن است، به حمایتهای نقدی و تسهیلات چند نهاد به این منظور اشاره کرد.
رستمی با اشاره به راهاندازی مرکز ازدواج دانشجویان گفت: یکی از اتفاقاتی که برای حمایت از ازدواج دانشجویی رخ داد تشکیل ستاد ازدواج دانشگاهیان بود. این ستاد مجموعه ظرفیت دستگاههای توانمند در ازدواج دانشگاهی، دستگاههای آموزشی، فرهنگی و دستگاههای دارای مسئولیتهای اجتماعی و توانمندی اقتصادی را کنار هم قرار میدهد.
رستمی گفت: درمورد ساخت خوابگاههای متاهلی پیگیریهای زیادی انجام شده است. برای بررسی مشکلات و موظف کردن اعضا برای برطرف کردن مشکلات و آغاز اجرای طرح، جلسای داشته ایم.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها اضافه کرد: یکی دیگر از طرحها در حمایت از ازدواج دانشجویان، ترویج و تسهیل آغاز شکل گیری خانواده و بحث ازدواج است. در فضاهای عمومی جامعه نقش خانوادهها در معرفی زوجین کمتر شده و نهادهای سنتی که مسیر روشنی را برای تسهیل امر ازدواج داشتند نقششان به دلایل مختلف کمرنگ شده است که نیاز به جایگزین را ایجاد میکند.
او ادامه داد: طرح همرسان برای ازدواج دانشجویی نهاد، به همین منظور راه اندازی شد. این طرح دختران و پسران شایسته ازدواج را با معرفی خانوادهها و وساطت با در نظر گرفتن تمام ملاحظات و ضرورت ها پیگیری میکنند.
به گفته وی در آغاز این طرح بیش از ۱۱ هزار جوان دانشجو ثبت نام کردهاند. دانشجویان باید اطلاعاتی را تکمیل کنند. بعد از صحت سنجی و بررسی توسط مشاوران و متخصصان افرادی که شایسته معرفی به هم باشند با ورود خانوادهها و حرکت در مسیر ازدواج به یکدیگر معرفی میشوند.