یکی از چالش‌هایی که بیشتر زوج‌ها در دوران عقد با آن روبه‌رو می‌شوند، موضوع دخالت خانواده‌هاست که با رعایت چند نکته مهم تا حدود زیادی قابل پیشگیری است.

رفتار زن و شوهر‌ها در دوران عقد و به‌خصوص در روز‌های اولیه شروع زندگی‌مشترک از اهمیت بالایی برخوردار است. حتی می‌توان گفت خاطره این ایام تا همیشه، زندگی آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر این دوران با هوشیاری و خردمندی سپری شود، می‌تواند تبدیل به بهترین و به یادماندنی‌ترین دوران زندگی زوج‌های جوان شود، اما از آن طرف هم اگر در تعامل با یکدیگر اشتباه کنند، ممکن است عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد؛ بنابراین در این مطلب قصد داریم به چند توصیه مهم به زوج‌هایی که به‌تازگی عقد کرده‌اند، بپردازیم.

۱_ تلاش نکردن برای تغییر یکدیگر 

یکی از اشتباهات رایج در دوران عقد، تلاش برای تغییر دادن طرف مقابل است. این کار بسیار آسیب‌زا و گاهی غیرممکن است. شما باید طرف مقابل را همان‌طور که هست، بپذیرید. به جای گرفتن انگشت اتهام به سمت همسرتان، بهتر است به این فکر کنید که چگونه می‌توانید خودتان را با شرایط زندگی سازگار کنید و در صورتی که ایرادی آزاردهنده در همسرتان می‌بینید، با گفتگو و ارتباط سازنده و همین‌طور رفتن به مشاوره سعی در رفع آن داشته باشید، نه با قهر و دعوا!

۲_ مدیریت ارتباط با خانواده‌ها

یکی از چالش‌هایی که بیشتر زوج‌ها در دوران عقد با آن روبه‌رو می‌شوند، موضوع دخالت خانواده‌هاست که با رعایت چند نکته مهم تا حدود زیادی قابل پیشگیری است. اول، توافق زن و مرد بر سر این که چه صحبت‌هایی بین خودشان راز تلقی شود و چه مواردی را می‌توانند با خانواده‌شان در میان بگذارند. دوم، پرهیز از رفت‌و‌آمد زیاد و هر روزه با خانواده همسر. بهتر است که زوج‌ها با تدبیر مناسب و بر اساس عرف و فرهنگ خانواده‌هایشان میزان این ارتباط‌ها را درست مدیریت کنند. به خاطر داشته باشید که حد و مرز‌ها کلید برقراری تعادل در رابطه سالم و ماندگار هستند. سوم، خانواده‌ها را در جریان مشاجرات و اختلافات خود قرار ندهید. چنان چه خودتان نتوانستید مشکل را حل کنید، می‌توانید از یک مشاور خانواده کمک بگیرید.

۳_ یادگیری مهارت کنترل هیجانات به‌ویژه کنترل خشم

از همان آغاز دوران عقد باید زوج‌ها مهارت کنترل هیجانات را یاد بگیرند. خیلی از زوج‌ها بعد از طلاق وقتی که علت اختلافات‌شان را می‌پرسیم، خودشان هم نمی‌دانند چه اتفاقی افتاده و فقط انگار همه چیز از کنترل‌شان خارج شده و می‌گویند: «نفهمیدیم چه شد!» در مواقعی که عصبانیت زیادی بر وجود شما غالب می‌شود، بهتر است که موقعیت را ترک کنید، چند قدم راه بروید، کمی آب سرد بنوشید و صحبت را به زمانی که هر دو نفر آرام‌تر شدید، موکول کنید.

۴_ ابراز کلامی احساسات و هدیه‌دادن

زوج‌ها باید بدانند که گاهی اصلا مهم نیست که ما چقدر نسبت به همسرمان محبت قلبی داریم، بلکه ابراز عملی آن مهم است. خرید یک شاخه گل یا هدیه‌ای کوچک برای همسرمان نشان می‌دهد که محبت ما به همسرمان بدون عمل نیست. زن و شوهر‌ها در دوران عقد از گفتن جمله‌های احساسی مانند «دوستت دارم» برای خوشحال کردن یکدیگر، زیاد استفاده کنند. پیامبر اکرم (ص) در این باره می‌فرمایند: «این که مرد به زنش بگوید دوستت دارم، هرگز از قلب زن بیرون نمی‌رود». بهتر است زوج‌ها در بیشتر لحظات زندگی‌شان از جملات محبت آمیز استفاده کنند و فکر نکنند فقط هنگامی که سرشار از عشق هستند، باید جملات احساسی بیان کنند.

۵_ مدیریت روابط زناشویی

در این دوران بهتر است در زمینه روابط زناشویی به فرهنگ و رسوم خانواده‌ها در ارتباط با یکدیگر و تعاملات خانوادگی احترام گذاشته شود. 

۶_ عمل‌کردن به تعهدات و انتظارات

پیش از ازدواج و به خصوص در مراسم خواستگاری، دو نفر به یکدیگر قول‌ها و تعهداتی می‌دهند. در صورتی که بعد از عقد یکی از آن‌ها به تعهدات خود پایبند نماند، انتظارات طرف دیگر تحقق نمی‌یابد. در نتیجه باعث ایجاد دلخوری و مشاجره می‌شود. این تعهدات ممکن است مربوط به موضوعاتی مثل مسائل ارتباطی، خانوادگی یا مالی باشد؛ بنابراین زن و شوهر‌ها در اولین روز‌های دوران عقد نباید اعتماد طرف مقابل شان را به راحتی از دست بدهند چراکه به دست آوردن دوباره‌اش، قطعا دشوار خواهد بود.

منبع: روزنامه خراسان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۰۸ آبان ۱۴۰۲
شماره یک باید تلاش کرد خود را با طرف مقابل تطبیق داد
تقریبا همه چی حل میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۰۸ آبان ۱۴۰۲
شماره یک باید تلاش کرد خود را با طرف مقابل تطبیق داد
تقریبا همه چی حل میشه
United States of America
ناشناس
۱۱:۰۰ ۰۸ آبان ۱۴۰۲
اینایییی که میگین واسه ما قدیمی ها هم خوب