حمیدرضا نظیفی به افزایش آمار تصادفات امسال اشاره کرد و اظهار داشت: در ۶ ماهه نخست امسال ۱۹۲ نفر بر اثر حوادث رانندگی استان فوت و ۲ هزار و ۷۷۰ نفر نیز مصدوم شدند.
وی با اشاره به آغاز فصل سرما و افزایش استفاده از وسایل گرمایشی آمار مسومیت با گاز مونوکسیدکربن افزایش پیدا میکند، افزود: پارسال ۱۱ نفر بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن فوت کردند که همه موارد در ۶ ماهه دوم سال و با آغاز فصل سرما بود.
مدیرکل پزشکی قانونی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در این مدت تعداد مراجعان بالینی از جمله مصدومان نزاع، تصادفات، حوادث کار، تصادفات، روانپزشکی و طلاق به مراکز پزشکی قانونی استان ۲۳ هزار و ۳۱۷ نفر بود که این آمار در مدت مشابه پارسال ۲۳ هزار و ۳۱۷ نفر بود.
نظیفی اظهار داشت: در این مدت چهار هزار و ۸۱۸ مورد نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان ارجاع داده شد.
وی با اشاره به اینکه در ۶ ماهه نخست امسال ۳۶ نفر به دلیل مسمومیت با دارو فوت کردند، افزود: این آمار در مدت مشابه پارسال ۴۶ نفر بود.
مدیرکل پزشکی قانونی چهارمحال و بختیاری گفت: در این مدت امسال ۱۴ نفر و سال گذشته ۹ نفر به دلیل مسمومیت با سم فوت کردند و همچنین به دلیل مصرف موادمخدر و همچنین مواد محرک با مخدر نیز امسال پنج نفر فوت کردند.
نظیفی به کمبود پزشک و فضای فیزیکی به عنوان مهمترین مشکلات پزشکی قانونی استان اشاره کرد و گفت: آمار پزشکان و فضای فیزیکی متناسب با حجم کار پزشکی قانونی نیست.
وی با اشاره به اینکه تعداد پزشک در مراکز پزشکی قانونی و ماندگاری پزشکان در این مراکز به خصوص در مناطق محروم بسیار پایین است، اظهار داشت: پزشکان متخصص به دلیل کمبود امکانات و فضای فیزیکی نامناسب و حجم کار رغبت و اقبال برای کار کردن در این مناطق را ندارند.
به گفته وی، با پیگیریهای متعدد، هماکنون در شهرستانهای خانمیرزا، کوهرنگ، فلارد و شهرستان تازه تاسیس فرخشهر مرکز پزشکی قانونی فعال نشده است و در سایر شهرستانهای استان نیز فقط معاینات سرپایی انجام میشود و به علت کمبود پزشک، انجام معاینات اجساد فقط در مرکز استان انجام میشود.
نظیفی اظهار داشت: علت اصلی کمبود پزشک متخصص در مراکز پزشکی قانونی، حقوق پایین پزشکان و سختی کار آنان در این مراکز است که تنها یک سوم حقوق و مزایای سایر پزشکان در بخشهای دیگر را دریافت میکنند، که با افزایش مشوقهای مالی و رفاهی بیشتر و پرداخت مزایای کافی برای جذب و نگهداری پزشکان اقدام کرد.
مدیرکل پزشکی قانونی چهارمحال و بختیاری گفت: هماکنون در پزشکی قانونی شهرستان لردگان یک پزشک پیمانی، در شهرستان بروجن یک پزشک طرحی سه ساله، در شهرستان فارسان یک پزشک پیمانی و در شهرستانهای اردل، کیار نیز پزشک معاضدتی و در مراکز بن و سامان نیز پزشکان مرکز استان خدماترسانی میکنند.
نظیفی با اشاره به کمبود فضای فیزیکی مراکز پزشکی قانونی در استان گفت: هماکنون مرکز پزشکی قانونی لردگان و شهرکرد دارای فضای فیزیکی مناسب، اختصاصی و استاندارد است و مابقی مراکز در سایر شهرستانها به صورت استیجاری و یا امانی فعالیت دارند.
وی به تکمیل ساختمان پزشکی قانونی شهرستان بروجن اشاره کرد و یادآور شد، عملیات احداث این طرح از سال ۹۰ آغاز شده و تاپایان سالجاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرکل پزشکی قانونی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه آزمایشگاههای پزشکی قانونی در مراکز استانها فعال است، افزود: آزمایشگاه پزشکی قانونی شامل چهار بخش تخصصی سمشاسی، آسیبشناسی، سرولوژی و ژنتیک است که آزمایشگاههای سمشناسی، آسیبشناسی و سرولوژی در مرکز استان مستقر است و آزمایش ژنیتک به خاطر مقرون به هزینه نبودن، مطابق با سیاستهای سازمان به استان معین ارسال میشود.
وی اظهار داشت:هماکنون ۱۰ استان به عنوان استان معین برای آزمایش ژنتیک انتخاب شده است که آزمایشهای چهارمحال وبختیاری پس از نمونهبرداری، نمونهها به استان همجوار (اصفهان) ارسال میشود.