محمدهادی ایمانیه در نشست خبری با بیان اینکه این اجلاسیه در آذرماه امسال با حضور ۱۲۰ نفر از تجار و مسئولان اقتصادی کشور قطر برگزار میشود، گفت: با برگزاری این اجلاسیه، گامهای بسیار خوبی برای آینده اقتصادی استان برداشته خواهد شد.
او افزود: پیش از این شش بار این اجلاسیه مشترک در تهران و پس از آن در اصفهان و مشهد برگزار شده و نهمین دوره آن نیز در شیراز برگزار خواهد شد.
استاندار فارس همچنین با بیان اینکه اهتمام جدی به بحث جذب سرمایه گذاری در دستور کار قرار دارد، گفت: دو روز در هفته رو در رو با سرمایهگذاران به گفتگو مینشینیم تا به درخواستها و رفع مشکلات آنها بلاواسطه رسیدگی شود.
ایمانیه مهمترین درخواست سرمایهگذاران را در این نشستها، اخذ تسهیلات و وامهای بانکی اعلام کرد و افزود: اگر مشکل سرمایهگذاران در حوزههای آب، برق، گاز، راه، گردشگری، منابع طبیعی و ... باشد تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا موانع را برطرف کنیم، اما ارائه تسهیلات بانکی دست ما نیست و بانکها محدودیتهای خاص خود را دارند.
او اضافه کرد: البته به دنبال راههای دیگری به جز اخذ تسهیلات بانکی برای تامین منابع سرمایهگذاران از طریق ورود به بازارهای سرمایهای غیر بانکی و موسسات تامین مالب هستین.
استاندار فارس با اشاره به اینکه ستاد اجرایی فرمان امام در استان تا حدودی به بخش تامین منابع مالی ورود کرده است، گفت: البته مبلغ اعطایی زیاد نیست و به صورت مشارکت در امر سرمایهگذاری اعطا میشود.
ایمانیه تصریح کرد: البته برابر قرارداد اولیه سرمایهگذار با ستاد اجرایی فرمان امام، هر زمان سرمایهگذار آماده بازگشت منابع مالی دریافتی باشذ، ستاد موطف است سهم مشارکت را به سرمایهگذار واگذار کند.
او با تاکید بر اینکه برای جذب سرمایهگذاری راههای میانبر متعددی را پیشبینی و استفاده کردهایم، گفت: در سفر اخیر ریاست جمهوری به استان، ۵۵۰ میلیارد تومان تفاهمنامه سرمایهگذاری امضا شد که بخشی از آن، مربوط به ایرانیان حوزه خلیج فارس بود.
استاندار فارس خاطرنشان کرد: همواره در کنار بخش خضوصی هستیم و تلاش میکنیم مشکلات را به حداقل برسانیم.
رئیس اتاق بازرگانی فارس نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه نباید رشد و توسعه را با هم یکی دانست، گفت: هر کسی از زاویه دید خود به آمار نگاه میکند و بر اساس آن از توسعه سخن میگوید در حالیکه توسعه به چگونگی بازمیگردد نه میزان.
محمدصادق حمیدیان افزود: عدهای مبنای آمارهای خود را هدف قرار میدهند در حالی که اینگونه آماردهی اشتباه هست و بهترین روش مقایسه کردن عدد است.
او همچنین با بیان اینکه امروز یکی از چالشهای دولت و صادرکنندگان، بحث بازگشت ارز حاصل از صادرات است، گفت: ما هم میگوییم این ارز باید بازگردد، اما دولت میگوید باید ارز صادراتی در کانالی که آنها میگویند، بازگردد که این امر با توجه به تحریمهای بانکی ایران و لزوم انجام تشریفات قانونی امکانپذیر نیست.
رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: پول برای خود ارزشی دارد و صادر کننده محصول بر اساس ارزش جهانی کالا وضعیت را میسنجد. صادر کننده نمیآید در بازگشت ارز صادراتی آن را به قیمت پایینتری از ارزش پولی خود به دولت بدهد.
حمیدیان تصریح کرد: امروز در حوزه صادرات و بازگشت ارز صادراتی باید مهندسی دوبارهای در حوزه مصوبات بانک مرکزی پیرامون صادرات و بازگشت ارز صادراتی انجام شود.
او همچنین در خصوص عدم اجرایی شدن کارگو در استان فارس، گفت: راهاندازی کارگو هوایی نیازمند تامین زیرساختها از سوی دولت است و در حال حاضر فارس در موضوع ارسال محمولههای صادراتی به صورت بار در کنار مسافر از لحاظ ارزشی و وزنی در رتبه نخست کشور قرار دارد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه معتقدیم اگر میخواهیم راه پیشرفت بسته نشود باید نقد را بپذیریم، گفت: نقد زمانی نقد است که منصفانه و خارج از هر گونه حب و بغضی باشد.
حمیدیان در خاتمه سخنان خود گفت: اتاق بازرگانی شیراز بخشی از رویکردهای خود را در راستای اتاق ایران تعریف میکند. البته این مسئله به معنای عدم انجام ماموریتهای ذاتی نبوده و اتاق در سطح استان در تصمیم سازیها به خوبی نقش خود را ایفا میکند.