رئیس بنیاد امید ایرانیان گفت: اين بنیاد حزب سیاسی نیست و در انتخابات‌های گذشته کاندیدایی را معرفی نکرده است.

محمدرضا عارف در نشست کمیسیون توسعه پایدار بنیاد امید ایرانیان به روند شکل گیری این بنیاد در دهه ۸۰ اشاره کرد و با بیان اینکه در اواخر دهه ۸۰ به دلیل شرایط سیاسی کشور و برخوردی که با نخبگان و تشکل‌های غیر وابسته به حاکمیت از سوی دولت وقت صورت گرفت ضرورت انسجام بخشی نخبگان احساس شد، گفت: با توجه به تجربه خوبی که در دولت اصلاحات درخصوص نهاد‌های مردمی داشتیم تلاش کردیم این تجربه را در بنیاد امید ایرانیان با محوریت نخبگان جوان حوزه‌های مختلف و رویکرد غیرحزبی پیاده سازی کنیم.

وی با اشاره به برخوردی که با نهاد‌های مدنی توسط دولت نهم و دهم صورت گرفت، یادآور شد: متاسفانه برچسب زدن در کشور ما فرهنگ شده است و دولت وقت در آن زمان که راهبردش نخبه کشی بود با برچسب زدن به تشکل‌های مردم نهاد تلاش می‌کرد نهاد‌های مدنی را تضعیف کند که متأسفانه این رویکرد در دولت فعلی هم به نوعی دیده می‌شود.

رئیس بنیاد امید ایرانیان افزود: اگر موضوع نخبگی در کشور نهادینه شود یک مصونیتی نظام تصمیم‌سازی کشور پیدا خواهد کرد که دستخوش سلایق نشود.

وی تصریح کرد: واقعیت این است که امروز نخبگان کشور با سیاست جذب رو به رو نیستند یک نخبه نگران است که با توجه به پتانسیلی که دارد و می‌تواند آن را در خدمت توسعه کشور قرار دهد برچسب نخورد و کنار گذاشته نشود. برخوردی که امروز با دانشگاهیان، هنرمندان، ورزشکاران و روزنامه نگاران می‌شود واقعا تأسف آور است که براحتی جمعیت قابل توجه‌ای را ممنوع الکار می‌کنند. با چه ادله قانونی؟ صرفا بخاطر اینکه موضع یک هنرمند با مواضع مسئولان همسو نیست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد شدید از برخورد دولت با اساتید دانشگاه، خاطرنشان کرد:استاد دانشگاه را بخاطر نوشتن یک نامه برکنار می‌کنند نوشتن نامه حق یک استاد است و هیچکس نمی‌تواند به صرف امضاء یک نامه جلوی ارتقا استاد دانشگاه را بگیرد.

وی با بیان اینکه بخش نخبه کشور امروز در معرض تهدید قرار دارد، گفت: به دلیل برخورد‌های امنیتی صورت گرفته با نخبگان قبح فرار مغز‌ها از بین رفته است و یک نخبه با مهاجرتی که انجام می‌دهد سرمایه‌ای عظیمی را از کشور خارج می‌کند.

عارف با تاکید بر اینکه نخبگان یک کشور باید بدون واهمه درخصوص مسائل جامعه اظهارنظر کنند به برخورد‌هایی که با تشکل‌های محیط زیستی صورت گرفت اشاره کرد و گفت: موضع گیری‌هایی که درخصوص مسائل محیط زیستی از سوی فعالان و تشکل‌های محیط زیست صورت می‌گیرد از جمله درباره سفره‌های آب زیر زمینی و تخریب خاک بلافاصله سیاسی جلوه داده می‌شود.

وی در ادامه بر ضرورت فعال‌تر شدن کمیسیون‌های تخصصی بنیاد امید ایرانیان با رویکرد راهبردی تاکید کرد و با یادآوری تاثیرگذاری این بنیاد در انتخابات‌های گذشته بویژه انتخابات مجلس دهم و شورای اسلامی شهر تهران در دور پنجم با تدوین برنامه "برجا" به انتخابات پیش رو اشاره کرد و گفت: دست اندرکاران امر انتخابات باید طبق قانون عمل کنند و هیچکس حق ندارد فراتر از قانون برای نامزد‌های انتخاباتی تصمیم‌گیری کنند. ما به عنوان بخشی از جریان تحول‌خواه جامعه ایران دلمان برای این کشور می‌سوزد و علاقه‌مند نیستیم کشورمان دستخوش حوادث ناگواری شود.

عارف به انتخابات ۱۴۰۰ و مجلس یازدهم اشاره کرد و گفت: قرار بود بخشی از مشکلات کشور از طریق صندوق‌های رای حل شود، اما به دلیل تصمیمی که توسط جریانی که به جمهوریت اعتقادی نداشتند برای انتخابات ۱۴۰۰ و مجلس یازدهم گرفته شد و مشارکت بسیار پایین مردم در این دو انتخابات، نظام تصمیم گیر کشور به وضعیتی که امروز می‌بینیم دچار شده است که حتی حامیان اولیه‌شان هم از آن‌ها به دلیل ناکار‌آمدی رویگردان شده اند.

وی تاکید کرد: بنیاد امید ایرانیان یک حزب سیاسی نیست و در انتخابات‌های گذشته کاندیدایی را معرفی نکرده است و در انتخابات پیش رو هم کاندیدایی را معرفی نخواهد کرد. برای ما در بنیاد امید ایرانیان حفظ و جذب نخبگان اولویت اصلی است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تخریب محیط زیست در چند دهه گذشته را به دلیل برخورد‌هایی شعاری که صورت گرفته بود بی‌سابقه دانست و تصریح کرد: در مقطعی با شعار ساخت مسکن برای محرومین بخش عظیمی از منابع طبیعی را نابود کرده اند و یا در مقطعی با ادعای حمایت از دامداران مراتع کشور را از بین بردند و یا تشویق مهاجرت از روستا به شهر‌های بزرگی فاجعه‌ای است که امروز در شهر تهران و سایر کلان شهر‌ها با آن رو به رو هستیم که با تداوم اینگونه سیاست‌ها یعنی برخورد‌های شعاری به نسل‌های آینده خیانت می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در بنیاد امید ایرانیان فعالیت سیاسی حزبی اصل و محور نیست، خاطر نشان کرد: تقویت فعالیت‌های راهبردی اصل محوری در برنامه‌های پیش روی بنیاد امید ایرانیان است.

عارف با بیان اینکه باید در حوزه‌های مختلف بویژه در حوزه محیط زیست از نهاد‌های متولی این حوزه مطالبه‌گری کرد، گفت:راهبرد ما در بنیاد امید ایرانیان حمایت و تقویت تشکل‌های مردم نهاد در حوزه‌های مختلف است و تلاش می‌کنیم با پیگیری‌های که پیش از این هم صورت گرفته است نگاه بعضا امنیتی به نهاد‌های مدنی را از بین ببریم هرچند متاسفانه مسئولان با سوءظن به فعالیت‌های غیرحاکمیتی بویژه در حوزه محیط زیست نگاه می‌کنند.

وی با بیان اینکه بخاطر خطای احتمالی یک فرد در نهاد مردمی مجوز فعالیت آن تشکل را نباید باطل کنند، گفت: مگر در نهاد‌های انقلابی افراد نفوذی و خیانت کار به کشور وجود ندارند؟ آیا به دلیل حضور آن فرد نفوذی فعالیت آن نهاد انقلابی به اتمام می‌رسد؟ اتفاقا در همان نهاد‌هایی که با تشکل‌های مردم نهاد برخورد می‌کنند افراد نفوذی کم نیستند.

در ابتدای این نشست دکتر شهریار عامری رئیس کمیسیون توسعه پایدار بنیاد امید ایرانیان گزارشی از فعالیت‌های گذشته این کمیسیون و برنامه‌های پیش رو را بیان کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۲ ۱۷ آبان ۱۴۰۲
حتی انکار مقدسات
آخرین اخبار