پنج سال از برگزاری دوره نخست جشنواره انار در استان کردستان میگذرد و اینبار روستای زیبای دله مرز از توابع شهرستان سروآباد در منطقه اورامانات استان کردستان میزبان این جشنواره بود.
این جشنواره پنجشنبه ۱۸ آبان با حضور مردم و مسئولان استانی برگزار شد و استقبال از این جشن نیز همانند دیگر جشنوارههایی که در کردستان اجرا میشود، بی نظیر بود و مردم حتی از دیگر استانهای کشور به اینجا آمده بودند.
سروآباد قطب اصلی تولید انار در کردستان است. برای شرکت در جشنواره از چند ساعت قبل به راه افتادیم، ۷۰ کیلومتر را از سنندج طی کردیم تا به سروآباد رسیدیم و بعد از چند دقیقه به روستای دله مرز.
روستای دله مرز در دل کوهستان های شاهو قرار دارد و خروش رودخانه سیروان در این روستا اولین چشم اندازی بود که در این مکان توجهها را به خود جلب کرده بود.
از حدود یک هفته قبل اطلاع رسانیها برای برگزاری جشنواره انار در روستا دله مرز آغاز شده بود و انگار همه منتظر برگزاری چنین جشنوراهای بودند، محل برگزاری جشنواره در روستا مملو از جمعیت بود و همه آمده بودند شکرانه برداشت انار را به جا آورند.
این شکرانه در جشنواره با پخش کردن انار همراه بود و دانههای بهشتی انار کام گردشگران را نیز شیرین کرد.
اجرای گروههای نمایشی، دف نوازی و موسیقی محلی منطقه اورمانات از دیگر برنامههای این جشنواره بود که شور و حال خاصی به همه داده بود.
بیشتر بخوانید
یکی از مشکلات روستای دله مرز علاوه بر آسفالت نبودن راه دسترسی آنها، نداشتن پزشک و مرکز بهداشت، عدم آنتن دهی تلفن همراه بود که به یک معضل اساسی در آنجا تبدیل شده بود.
استاندار کردستان که یکی از مهمانان این جشنواره بود وعده داد مشکل آنتن دهی تلفن همراه در این روستا ظرف دو هفته آینده برطرف شود.
عرضه محصولات و فرآوردههای جانبی انار، اجرای مراسم انارگردانی، عرضه تولیدات صنایعدستی منطقه از جمله برنامههای جانبی این رویداد فرهنگی بود.
گفتنی است برداشت انار در منطقه جهانی اورامانات از نیمه مهر آغاز میشود و تا آخر آبانماه ادامه دارد.
روستای دله مرز براساس آخرین آمار جمعیتی براساس اعلام مرکز بهداشت در سال ۱۴۰۲ تعداد ۷۳ خانوار و ۲۳۴ نفر سکونت دائم دارند.خانههای این روستا بافتی پلکانی دارد و اقتصاد مردمان آن بر پایه زراعت، باغبانی، دامداری، پرورش زنبورعسل و صنایع دستی است.