صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: پیش بینی میشود تا پایان آبان ماه در مجموع ۲۶ هزار و ۶۰۰ تن پیاز از مزارع این شهرستان برداشت و روانه میادین میوه و تره بار شیراز و استانهای جنوبی شود.
او تصریح کرد: عملیات برداشت دستی پیاز بهاره از سطح ۳۸۰ هکتار از اراضی زیر کشت این محصول از اواخر تیرماه آغاز شد.
مویدی با بیان اینکه پیاز به ۲ روش نشایی و بذری کشت میشود، اضافه کرد: ۷۰ درصد پیاز کشت شده از ارقام سفید، شیری و زرد طلایی و ۳۰ درصد پیاز قرمز است.
این مقام مسئول، شرایط اقلیمی و خاک مناسب، ایجاد اشتغال فصلی بالا، تناوب کشت و افزایش راندمان مصرف آب با اجرای سیستم آبیاری نوین را، از جمله مزایای کشت پیاز در بیضا برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به اینکه تعدادی از کشاورزان به دلیل بالا بودن عرضه پیاز نسبت به نیاز بازار در این فصل، اقدام به ذخیره این سبزی میکند، افزود: بر اساس طرح سامانه جامع انبارها، هر مکان و مرکزی که کالا در آن نگهداری، وارد و یا خارج میشود باید در سامانه جامع انبارها به آدرس www.nwms.ir ثبت شود.
مویدی گفت: مقادیر بالای ویتامین C در پیاز سبب شده است که این سبزی در تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن، تولید کلاژن برای توقف خونریزی و التیام زخمها و نیز جذب آهن در بدن نقش به سزایی داشته باشد.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سروستان گفت: گیاه دارویی عدس الملک با اسم محلی بن تلخه برای نخستین بار در این شهرستان کشت شد.
هومان جلالی دو قزلو سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سروستان اظهار کرد: گیاه دارویی عدس الملک با اسم محلی بن تلخه برای نخستین بار در سطح ۴ هکتار از اراضی این شهرستان کشت شد.
او با بیان اینکه کشت این گیاه در روستای شوریجه شهرستان سروستان انجام شده، افزود: کاشت این گیاه دارویی تا اواسط آبان ماه ادامه داشت.
این مقام مسئول با بیان اینکه این گیاه در خاکهایی با بافت لومی شنی قابلیت کشت دارد، اضافه کرد: میزان بذر مورد نیاز جهت کشت این گیاه دارویی، ۱۰ کیلو گرم در هکتار است و بذر پاشی آن به ۲ روش سنتی و استفاده از دستگاه بذر کار انجام میشود.
او تصریح کرد: عدس الملک یا عدس تلخ از خانواده بقولات است و بقایای آن پس از برداشت دانه در صورت اختلاط با خاک سبب تقویت زمین از لحاظ مواد آلی میشود.
جلالی دو قزلو گفت: گیاه دارویی عدس الملک از اهمیت خاص تغذیهای و دارویی برخوردار بوده و در زمینه کاهش وزن، کنترل دیابت و تقویت معده کاربرد فراوان دارد.
پلمب یک فروشگاه غیرمجاز سم در بیضا
مدیر جهادکشاورزی شهرستان بیضا گفت: یک فروشگاه متخلف عرضه سموم و نهادههای کشاورزی در این شهرستان با دستور قضایی پلمب شد.
صدیقه مویدی مدیر جهادکشاورزی شهرستان بیضا با بیان اینکه ساماندهی و نظارت بر فعالیت داروخانهها و فروشگاههای توزیع کننده سم مستمر است، اظهار کرد: یک فروشگاه متخلف عرضه سموم و نهادههای کشاورزی در این شهرستان با دستور قضایی پلمب شد.
او تصریح کرد: این فروشگاه متخلف به علت حضور نداشتن مسئول فنی، نداشتن مجوز قانونی و عرضه سموم تاریخ گذشته پلمب شد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان بیضا گفت: ضروری است برای سلامت جامعه در خرید و فروش سموم کشاورزی، ضوابط و مقررات بهطور دقیق رعایت شود.
مویدی بیان کرد: با هماهنگی فرمانداری، اداره صنعت، معدن و تجارت، پلیس اماکن نیروی انتظامی و اداره تعزیرات حکومتی، بسیج اصناف، شبکه بهداشت و درمان و نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی تعداد ۱۹ فروشگاه و داروخانه این شهرستان ماهیانه مورد بازدید قرار میگیرند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه سیاست سازمان جهاد کشاورزی استان فارس کنترل غیرشیمیایی آفات با استفاده از عوامل بیولوژیک و تجهیزات کنترلی است، گفت: نظارت بر مصرف سموم دفع بیماریها و آفات نباتی در جهت صیانت از سلامت جامعه از وظایف حاکمیتی سازمان جهاد کشاورزی بوده که از تولید تا مصرف رصد میشود.
جوجه ریزی ۵ میلیون و ۱۴۱ هزار و ۹۰ قطعهای در بیضا
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر ۵ میلیون و ۱۴۱ هزار و ۹۰ قطعه جوجهریزی در این شهرستان انجام شد.
صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا درباره وضعیت جوجه ریزی واحدهای مرغ گوشتی اظهار کرد: در ۷ ماهه نخست امسال وضعیت جوجه ریزی به همت مرغداران مطلوب بوده است به نحویکه این شهرستان علاوه بر تأمین مرغ مورد نیاز این استان بخشی از نیاز بازار استانهای همجوار را نیز تأمین میکند.
او با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر ۵ میلیون و ۱۴۱ هزار و ۹۰ قطعه جوجهریزی در این شهرستان انجام شد، برآورد کرد: با این تعداد جوجه ریزی، ۹ هزار و ۷۴۸ تن گوشت مرغ آماده طبخ در شهرستان تولید شود که از فروردین ماه تاکنون در حال عرضه به بازار مصرف است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا تصریح کرد: آمار جوجه ریزی گوشتی در مهرماه امسال ۹۲۱ هزار و ۲۸۰ قطعه، و دهه اول آبان ماه ۱۳۵ هزار و ۳۶۰ قطعه بود.
او افزود: این جوجهها به ترتیب از سویه آرین، رأس و کاب هستند.
مویدی تصریح کرد: این شهرستان با ۶۳ واحد پرورش مرغ گوشتی فعال و ظرفیت سالانه ۱۷ هزار تنی تولید گوشت مرغ حائز رتبه دوم استانی است.
این مقام مسئول بیان کرد: قرارگاه امنیت غذایی شهرستان یکی از موضوعات مهمی است که بهصورت هفتگی برگزار میشود و نظارت بر تولید مرغ، توزیع و تأمین نهادههای مورد نیاز مرغداران مورد تاکید این مدیریت است.
کاشت کاکتوس اپونتیا در بیضا
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از کاشت آزمایشی گیاه کاکتوس اپونتیا برای نخستین بار در روستای هفتنجان این شهرستان خبر داد.
صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اظهار کرد: گیاه کاکتوس اپونتیا برای نخستین بار در سطح ۲ هزار مترمربع توسط یک کشاورز پیشرو در روستای هفتنجان این شهرستان، به صورت آزمایشی کشت شد.
او با بیان اینکه این کاکتوس بومی بیابانهای مکزیک و آمریکا است، اضافه کرد: کاکتوس اپونتیا در اوایل آبان ماه جاری کشت شد و پیش بینی میشود زمینه برداشت میوه و برگ ۲ سال دیگر فراهم شود.
مویدی تصریح کرد: کاکتوس اپونتیا به ۲ روش قلمه زنی و بذر تکثیر میشود که در این مزرعه بیش از ۸۰۰ قلمه (راکت) ریشه دار شده شامل ۴۰۰ بوته اپونتیا رقم انگلمایی و ۴۰۰ بوته اپونتیا رقم کمپرسا کاشته شده است.
او با توجه به محدودیت شدید منابع آب متأثر از خشکسالیهای پیدرپی و اهمیت تغییر الگوی کشت، افزود: این گیاه کم آب بر و متحمل به خشکی با سیستم آبیاری قطرهای و تحت فشار آبیاری میشود.
مویدی گفت: این محصول در خاکهای فقیر و بدترین آب و هوا قادر به رشد است و علاوه بر تولید میوه ارگانیک و علوفه دام جهت مصرف در صنایع تبدیلی و فرآوری غذایی، داروئی، چرم، آرایشی و بهداشتی و رنگدانه کاربرد دارد.
از مزایای کشت گیاه اپونتیا میتوان به ارز آوری و ایجاد اشتغال پایدار، بیابان زدایی و جلوگیری از فرسایش خاک و حذف کانونهای ریزگرد، توسعه صنعت گردشگری و توسعه صنایع داروئی اشاره کرد.
آغاز کشت محصولات دیم در بیضا
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از کشت محصولات دیم در ۶ هزار و ۶۶۸ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد.
صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای این شهرستان، اظهار کرد: کشت محصولات دیم در ۶ هزار و ۶۶۸ هکتار از اراضی کشاورزی انجام میشود و تاکنون بیش از ۲ هزار هکتار از این سطح کشت شده است.
او با اشاره به دومین سال اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در این شهرستان، اضافه کرد: کشت محصولات دیم از اوایل مهر ماه شروع شد و تا پایان بهمن ماه ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی بیضا با بیان اینکه سالانه ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان زیر کشت دیم میرود، افزود: طرح جهش تولید در هزار هکتار گندم، ۳ هزار ۵۰۰ هکتار جو، ۴۷۰ هکتار نخود و عدس، ۷۲۰ هکتار دانه روغنی، ۹۰۰ هکتار علوفه و ۶۰ هکتار گیاهان دارویی عملیاتی میشود.
مویدی تصریح کرد: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) حمایتهای مالی و وزارت جهاد کشاورزی مباحث فنی این طرح را برعهده دارند.
او گفت: مهمترین بخش در افزایش عملکرد، تغذیه مناسب در مزارع است، به همین منظور انواع کودهای شیمیایی فسفاته، پتاسه و ازته به میزان کافی تامین شده و در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
این مقام مسئول بیان کرد: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به منظور کشت مناسب تسهیلاتی با نرخ بهره ۴ درصد برای کشاورزان در نظر گرفته که تا کنون ۴۵ دستگاه ادوات و تجهیزات مورد نیاز دیمکاران با اعتباری بالغ بر ۳۶ میلیارد ریال توسط کشاورزان جذب شد.
مویدی اضافه کرد: از مزیتهای اجرای این طرح رعایت تناوب، تبدیل آیش زرد به آیش سبز، انتقال دانش به بهره برداران، افزایش عملکرد و ترویج کشاورزی حفاظتی که با حفظ ۳۰ تا ۴۰ درصد بقایای گیاهی روی سطح خاک انجام میشود، است.
پیش بینی تولید ۱۰ هزار تن چغندرقند در بیضا
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از برداشت چغندرقند از سطحی بالغ بر ۱۶۰ هکتار در این شهرستان خبر داد و گفت: پیش بینی میشود بالغ بر ۱۰ هزار تن محصول تولید شود.
صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به برداشت چغندرقند از سطحی بالغ بر ۱۶۰ هکتار در این شهرستان، اظهار کرد: پیش بینی میشود بالغ بر ۱۰ هزار تن محصول تولید شود.
او تصریح کرد: برداشت محصول چغندرقند از نیمه مهر ماه شروع شد و تا اوایل آذر ماه ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اضافه کرد: از ارقام چغندر قند در این شهرستان، ایزابلا، افسوس و شکوفاست.
مویدی ادامه داد: با هدف افزایش تولید در واحد سطح و افزایش عیار چغندرقند به کشاورزان پیشرو و علاقهمند آموزشهای لازم توسط کارشناسان زراعت ارائه شده و طی قرارداد دو جانبه بین کشاورزان و کارخانه قند، بذر و سایر نهادهها در اختیار کشاورزان قرار میگیرد و در زمان برداشت، محصول تولیدی به کارخانه قند شهرستانهای کوار و مرودشت تحویل داده میشود.
این مقام مسئول بیان کرد: کشت و برداشت چغندر قند بهاره در بیضا مکانیزه است.
او اظهار کرد: کشت این محصول به روش بذر و نشایی و آبیاری این مزارع به روش تیپ و بارانی است.
چغندر قند گیاهی از تیره اسفناج است که به صورت یک ساله کشت میشود و شرایط آب و هوایی شهرستان بیضا برای کشت این محصول بسیار مناسب بوده و محصول تولیدی نیز از عملکرد و کیفیت مطلوبی برخوردار است.
آغاز عملیات اجرایی طرح جهش تولید در دیمزارهای مرودشت
مدیر جهاد کشاورزی مرودشت از شروع عملیات کاشت محصولات دیم به منظور اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای این شهرستان خبر داد.
منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی مرودشت با اشاره به شروع عملیات کاشت محصولات دیم به منظور اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای این شهرستان، اظهار کرد: سطح ابلاغی این شهرستان در سال زراعی پیش رو، ۲۵ هزار و ۹۷۰ هکتار است که شامل گندم، جو، نخود، عدس، گیاهان علوفه ای، گیاهان روغنی و گیاهان دارویی میشود.
او تصریح کرد: تاکنون در سطح شهرستان میزان بیش از هزار هکتار گیاه دارویی خاکشیر، ۵۰ هکتار گیاه روغنی کاملینیا، ۵۵۰ هکتار گندم و هزار و ۵۵۰ هکتار جو کشت شده است که انتظار میرود با نزدیک شدن به آغاز بارشهای موثر، سطح کشت محصولات دیم در شهرستان افزایش یابد.
امیریان با اشاره به جذب ۵ دستگاه مستقیم کار دیم و ریز دانه کار در شهرستان، افزود: با توجه به وضعیت آبهای زیر زمینی دشت مرودشت و کاهش آبدهی چاههای کشاورزی، آموزشها و کلاسهای ترویجی در زمینه کشت محصولات دیم توسط کارشناسان مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی شهرستان با جدیت دنبال میشود.
برداشت زیتون از باغات مرودشت
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از برداشت زیتون از سطح ۱۹۰ هکتار از باغات این شهرستان خبر داد.
منصور امیریان بیان کرد: برداشت زیتون از ارقام کنسروی در سطح ۱۹۰ هکتار از باغات این شهرستان جهت فرآوری و تهیه کنسرو تا پایان آبان ماه در ارقام روغنی جهت مصارف روغن گیری ادامه دارد.
او با اشاره به اینکه میزان برداشت محصول در باغات زیتون شهرستان به طور متوسط ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار پیش بینی میشود، افزود: برآورد میشود ۴۷۵ تن زیتون مرغوب از باغات این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شود.
امیریان به وجود نداشتن صنایع تبدیلی و روغن گیری در شهرستان نیز اشاره کرد و گفت: نیاز به صنایع فرآوری و روغن گیری از مهمترین مشکلات و چالشهای پیش روی باغداران است و به همین دلیل عمده زیتون تولیدی در شهرستان به صورت دستی و محلی فرآوری میشود و مقداری نیز به کارخانههای روغن گیری در شهرستانهای کوار و شیراز ارسال میشود.
او افزود: ترویج ارقام پربازده، هرس مناسب و پیوند زدن در باغات زیتون میتواند کمک شایانی به افزایش تولید این محصول کند و با توجه به نیاز آبی کمتر و کم توقع بودن و مقاومت بالاتر به آفات و بیماریهای درخت زیتون نسبت به سایر محصولات باغی، در اصلاح الگوی کشت منطقه میتواند مورد توجه قرار گیرد.
توزیع بیش از ۷ هزار تن کود شیمیایی سهمیه صیفی در مرودشت
مدیر جهاد کشاورزی مرودشت از توزیع ۷ هزار و ۲۵۳ تن کود شیمیایی سهمیه صیفی سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در این شهرستان خبر داد.
منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی مرودشت با اشاره به توزیع ۷ هزار و ۲۵۳ تن کود شیمیایی سهمیه صیفی در این شهرستان، اظهار کرد: کود توزیعی شامل ۶ هزار و ۷۵۷ تن کود اوره، ۴۱۶ تن کود پتاسه و ۸۰ تن کود فسفاته در قالب سهمیه صیفی بین کشاورزان مراکز جهاد کشاورزی حومه، سیدان، نقش رستم، درودزن، کامفیروز شمالی و کامفیروز جنوبی توزیع شده است.
او افزود: سهمیه کودی بر اساس سطح زیر کشت محصولات صیفی ثبت شده توسط مسئولان پهنه در سامانه پهنه بندی و از طریق سامانه پایش کودی توزیع میشود.
امیریان بیان کرد: کود تخصیصی سهمیه صیفی شهرستان توسط ۳۲ کارگزاری از جمله تعاونی روستایی، تعاونی تولید و کارگزاران بخش خصوصی بر اساس سهمیه ابلاغی به آن ها، خریداری و بین کشاورزان بر اساس حوالههای الکترونیکی توزیع میشود.
آغاز کشت محصولات شتوی در کوار
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار از آغاز کشت محصولات شتوی در این شهرستان خبر داد.
عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار اظهار کرد: کشت گندم و جو در شهرستان کوار از اواسط آبان ماه آغاز شده و تا پایان دی ماه ادامه دارد.
جوکار افزود: سطح ابلاغ شده برای سال زراعی جاری محصولات شتوی شهرستان ۶ هزار و ۸۰۰ هکتار است و پیشبینی میشود حدود ۷ هزار هکتار از مزارع به کشت گندم و جو آبی اختصاص یابد.
او با اشاره به اینکه بیشترین ارقام گندم شهرستان شامل رقمهای سیروان، ترابی، سارنگ و ارقام جو شامل بهرخ و مهر هستند، تهیه مناسب بستر خاک، کاشت به موقع، عملیات کم خاک ورزی، استفاده از بذور گواهی شده، و تفذیه مناسب خاک را از توصیههای زمان کاشت عنوان کرد.
برداشت بیش از ۷۰ هزار تن محصول گوجه فرنگی در سرچهان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرچهان گفت: عملیات برداشت محصول گوجه فرنگی با برداشت ۷۲ هزار تن از مزارع این شهرستان به پایان رسید.
علی موسی پور جشنی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرچهان با اشاره به اینکه عملیات برداشت محصول گوجه فرنگی با برداشت ۷۲ هزار تن از مزارع این شهرستان به پایان رسید، اظهار کرد: ارقام کشت شده گوجه فرنگی شامل سانسید، ۲۰-۸۳ و خانواده فلات با متوسط عملکرد در هکتار ۸۰ تن بوده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: ۹۵ درصد کشت این محصول از نوع نشائی و به وسیله مالچ پلاستیکی بوده است.
او اضافه کرد: به منظور استفاده بهینه از منابع آب و حفظ رطوبت خاک آبیاری مزارع به روش نواری و تیپ انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرچهان گفت: محصول تولید شده گوجه فرنگی در سرچهان برای فرآوری به کاخانجات صنایع تبدیلی به شهرستانهای همجوار و میادین میوه و تره بار روانه شده است.
برداشت به از باغهای نیریز
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نیریز گفت: برداشت به از ۴۴۰ هکتار باغهای این شهرستان آغاز شده است که از این میزان ۴۲۰ هکتار آن مثمر است.
علیرضا بصیری مدیر جهادکشاورزی شهرستان نیریز با بیان اینکه برداشت به از ۴۴۰ هکتار باغهای این شهرستان آغاز شده است که از این میزان ۴۲۰ هکتار آن مثمر است، اظهار کرد: کار برداشت به تا پایان آبانماه ادامه دارد.
او تصریح کرد: با توجه به خسارات ناشی از خشکسالی، کمبود آب و گرمازدگی که به این محصول واردشده، نسبت به پارسال با افزایش تولید مواجه بودهایم و پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت، نزدیک به ۴ هزار و ۵۰۰ تن به تولید و روانه بازار مصرف شود.
این مقام مسئول بیان کرد: میادین استانهای تهران، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان علاوه بر مصرف درون استانی، از مهمترین بازارهای این محصول در نیریز هستند.
او افزود: اصفهانی، شیشهای، کدوئی و محلی از مهمترین ارقام به کاشته شده در این شهرستان به شمار میآیند که از کیفیت و بازارپسندی مطلوبی برخوردارند.
برداشت انار در فسا
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا از برداشت انار از هزار و ۷۶۸ هکتار باغهای این شهرستان خبر داد.
محمدصادق فانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا با اشاره به برداشت انار از هزار و ۷۶۸ هکتار از باغهای این شهرستان، اظهار کرد: پیش بینی میشود امسال بالغ بر ۴۴ هزار تن انار در این شهرستان تولید شود.
او با اشاره به اینکه برداشت این محصول تا پایان آبان ادامه دارد، تصریح کرد: رباب، شیشه کپ، شیرین شهوار، فاروق، اشکفتو و میخوش از مهمترین ارقام انار تولیدی در شهرستان فسا است.
این مقام مسئول با بیان اینکه انار رقم رباب از ارقام صادراتی است و برای باغداران از درآمد زایی قابل توجهی برخوردار است، اضافه کرد: بیشترین سطح و میزان تولید انار در شهرستان فسا به این رقم اختصاص دارد و از طرحهای ترویجی توسعه باغهای انار، جایگزین و اصلاح ارقام صادراتی به جای ارقام کم بازده است.
فانی با اشاره به اینکه مناطق تنگ ایج، دوگان، تنگ کرم و خیرآباد بیشترین سطوح زیر کشت انار را در شهرستان فسا دارا هستند، بیان کرد: در طول دوره بیش از ۲ ماهه برداشت انار در هر هکتار از باغها بالغ بر ۱۰۰ نفر مشغول به کار هستند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا، کشورهای حوزه خلیج فارس، روسیه و کشورهای شمال ایران را از مهمترین مقاصد صادراتی انار فسا دانست و تاکید کرد: این محصول در میادین مختلف کشور از جمله شهرهای داخل استان و استانهای همجوار نیز به مشتریان عرضه میشود.