عباس آغاز رئیس شبکه دامپزشکی مهاباد با اشاره به پایش زیستگاههای طیور بومی و پرندگان مهاجر در این شهرستان به منظور کنترل و پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، گفت: تاکنون گزارشی از وجود این بیماری نداشتهایم.
وی اضافه کرد: پایش زیستگاههای پرندگان آبزی و کنار آبزی و آزادپرواز هر سال با شروع فصل مهاجرت پرندگان با همکاری کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست انجام میشود و در صورت مشاهده هر گونه تلفات پرندگان، نمونه برداری لازم برای انجام آزمایش صورت میگیرد.
رئیس شبکه دامپزشکی مهاباد در ادامه گفت: این پایشها به صورت هفتگی انجام میشود و در نیمه اول امسال در بازدیدهای صورت گرفته، مورد خاصی از مرگ و میر در پرندگان در زیستگاههای این شهرستان گزارش و مشاهده نشده است.
آغاز با اشاره به پایش زیستگاه طیور بومی در مرغداریهای سنتی و صنعتی نیز تصریح کرد: تیمهای این شبکه به صورت مستمر در حال پایش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در طیور بومی در مرغداریهای سنتی و صنعتی هستند و با دریافت هر گونه گزارش تلفات غیرعادی نسبت به انجام بازدید و در صورت لزوم نمونهبرداری اقدام میکنند.
وی اضافه کرد: در مراکز نگهداری طیور سنتی در مناطق روستایی از ظرفیت بهورزان شاغل در خانههای بهداشت و دهیاران نیز بهره گرفته شده تا هر گونه تلفات طیور به شبکه دامپزشکی اطلاع رسانی شود.
آغاز از روستاییان خواست طیور خود را در جایگاههای محصور نگهداری کرده و از تماس مستقیم با پرندگان زنده به ویژه در حیات وحش خودداری کنند.
آذربایجانغربی در کریدور تردد پرندگان مهاجر قرار دارد به همین علت همه ساله خطر شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان طیور این استان را تهدید میکند.
آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی است، ویروسهای آنفلوانزا دارای سه نوع تیپ B، A و C است در طیور فقط تیپ A میتواند ایجاد بیماری کند، این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر میکند.