افرادی که از سبک منفعلانه استفاده می کنند به حقوق خود کاملا بی تفاوت بوده، اولویت آن ها نیاز‌ها وخواسته‌های دیگران است.

زهره قاسمی روانشناس شخصیت و بالینی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد:افراد در  برخورد با یکدیگر معمولا از سبک ارتباطی که  آموزش دیده اند و یا دارا هستند در معرض نمایش قرار می دهند. ناگفته نماند سبک‌های ارتباطی در روابط بسیار حائز اهمیت است.

او گفت: در مراحل ابتدایی اول باید انواع سبک‌های ارتباطی اعم از  منفعلانه، منفعلانه پرخاشگرانه، جرات ورزانه(قاطعانه)،پرخاشگرانه را شناخت.

سبک های ارتباطی

سبک منفعلانه
قاسمی درباره این نوع سبک اظهار کرد:در سبک منفعلانه انسان‌ها هیچ عکس العملی را نشان نمی‌دهند. این افراد از خود هیچ نظری ندارند به طور کلی بسیار خنثی هستند وحس بی تفاوتی در این افراد موج می زند.

او گفت: این افراد به حقوق خود کاملا بی تفاوت هستند و اولویت آن ها نیاز‌ها وخواسته‌های دیگران است. جالب اینجاست  که این افراد به ظاهر بسیار متواضع، صبور، از خود گذشته و مهربان دیده می‌شوند؛ البته از نظر دیگران. ولی این افراد در باطن حس قربانی دارند، چون بسیار مورد سوء استفاده قرار می گیرند وحقوقشان پایمال می شود وبابت این قضیه بسیار ناراحت هستند. 

///

قاسمی بیان کرد: این افراد یک پیام ارتباطی با دیگران در بطن گفتار واعمالشان دیده می‌شود،این است که من خوب نیستم، شما خوب هستید ونیاز‌های من مهم نیست.این افراد بهای گزافی برای خوب بودن خود می‌پردازند. در روابط  خود با دیگران بسیار نا خوشایند و رنجش دارند و دچار یک زندگی مرده می شوند، چون چیزی که می خواهند نیستند بلکه چیزی هستند که دیگران می خواهند.

او گفت: همین امر باعث می شود این گونه افراد به سمت پژمردگی در روابطشان سوق پیدا کنند. این افراد اعتماد به نفس کم، خود کم بینی بسیار، اضطراب بالا و بازداری شدید عاطفی دارند.حتی بیماری‌های روان تنی مثل سردرد‌های میگرنی، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی در این افراد بسیار بالا است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار