همایون حائری معاون برق و انرژی وزارت نیرو گفت: در بیست و سومین نمایشگاه صنعت برق شاهد رشد بسیار خوب کمی و کیفی در محصولات صنعت برق بودیم؛ و به عبارتی میتوانیم این نمایشگاه را به عنوان یک شاخص ارزیابی رشد در صنعت برق در نظر بگیریم.
او ادامه داد: در این دوره ۴۸۰ شرکت داخلی و ۱۱۰ شرکت خارجی شرکت کردند که رشد قابل توجهی نسبت به دوره گذشته داشته و نشان میدهد صنعت برق از لحاظ تکنولوژی پشتیبان پیشرفت خوبی داشته است. امسال برای اولین بار رویداد فن و بازار برق برگزار شد که ارتباط خوبی بین مراکز علمی و صنعت برق برقرار کرد. امسال میتوانیم بگوییم که تعدادی از محصولات جشنواره را به لحاظ ساختار برای اولین بار در دنیا استفاده کنیم. کار بسیار خوبی که انجام شد هزار استاد و دانشجو از این غرفه ها بازدید کردند به طوری که بتوانند برای سال های آینده محصولات بهتری را تولید کنند.
این مقام مسئول گفت: به دنبال این هستیم زنجیره ای از کالا متکی بر ایدههای فناورانه و علمی داشته باشیم و امیدواریم با پیگیری این نمایشگاهها سال آینده دستاوردهای بهتری ببینیم.
او در خصوص تبادل انرژی گفت: به کشور پاکستان برق صادر میکنیم و جلسه ای هم که مقامات این کشور با وزیر نیرو داشتند این مسئله و استفاده بیشتر این کشور از پتانسیل صنعت برق ما مطرح شد. در پاکستان نیاز های برقی زیادی وجود دارد و به تبع، نیاز زیادی به تجهیزات ساخت داخل کشور ما دارند. در دیدار با مقامات افغانستانی هم روی موضوع صادرات برق و استفاده از تجهیزات کشور ما صحبت شد.
او افزود: اولویت ما در صادرات تأمین برق داخل کشور است و از برق مازاد با توجه به قیمت برقی که برای ما سود آوری داشته باشد، صادرات برق را دنبال میکنیم.
او در خصوص وضعیت نیروگاه های خورشیدی در کشور گفت: در حال حاضر ۱۱۰۰ مگاوات ظرفیت منصوبه بادی و خورشیدی داریم و با اقدامات صورت گرفته ریل گذاری بسیار خوبی انجام شده است. در حال حاضر توربینهای با ی و پنلهای خورشیدی را در کشور میسازیم و تولید میکنیم و میتوانم بگویم که سال آینده سال تحول در زمینه انرژی تجدیدپذیر برای صنعت برق کشور خواهد بود.
به گفته معاون برق و انرژی وزارت نیرو تا ده سال آینده حداقل ظرفیت ۳۰ هزار مگاواتی را در بخش تجدیدپذیر ها خواهیم داشت.
او افزود: صنعت تجدید پذیر برای رشد نیاز به سرمایه گذاری دارد که ریل گذاری بیشتر در راستای تسهیل تأمین سرمایه انجام شده است.
او با تاکید بر اینکه وزارت نیرو برای تامین برق جهت توسعه خودروهای برقی در کشور آمادگی دارد، گفت: وزارت نیرو در بحث خودروهای برقی همیشه با دستگاه های مرتبط همگام خواهد بود و در این زمینه آمادگی لازم را داریم. در این کار به زیرساختهایی از جمله ظرفیت نیروگاهی و خطوط انتقال نیاز داریم.
معاون وزیر نیرو اعلام کرد: در بخش توزیع و انتقال ۱۰۰ درصد خودکفا هستیم و در ساخت نیروگاهها هم خودکفایی ۹۱ درصدی داریم که باقی این میزان به جهت نداشتن صرفه اقتصادی تولید نشده است.