یکی از دغدغههای جوانان در کشورمان پس از اتمام دوره تحصیلی خود در آموزش و پروش و رسیدن به سن ۱۸ سالگی خدمت سربازی است. خدمتی ضروری که پسران باید در صورت اتمام درس خود چه پس از مدرسه و یا پس از اتمام تحصیلات عالیه آن را بگذرانند. خدمتی که شاید برای بعضی از افراد و خانوادههای آنها به دلیل تغییرات در شرایط، مدت و موضوعات دیگر به مشکل تبدیل شده است.
خدمت سربازی البته به غیر از کشور ما در برخی از کشورهای دیگر نیز به صورت اجباری است و جوانان باید این دوره ضرورت را بگذرانند. قانون سربازی اجباری جوانان در برخی از کشورهای اروپایی لغو شده، ولی در کشورهای دیگر آسیایی، آمریکای جنوبی و آفریقایی در حال اجراست.
در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا طی خدمت سربازی در کشورهای اتریش، دانمارک، سوئد، لیتوانی، استونی، فنلاند و جمهوری چک همچنان اجباری قلمداد میشود، هر چند که حداکثر طول دوره آن حدود یکسال است.
قدمت خدمت سربازی در ایران اکنون به ۱۰۰ سال رسیده است. موضوعی که اکنون دغدغه جوانان شده تغییرات و بحثها درباره کاهش و یا عدم کاهش مدت زمان خدمت سربازی است. جایی که روزی در مجلس خبر از کاهش خدمت سربازی به ۱۲ ماه میدهد و روزی دیگر مسئولان ستادکل نیروهای مسلح به جد آن را رد میکنند.
مسئولان درباره کاهش مدت خدمت سربازی چه گفتند؟
اواخر ماه گذشته بود که خبرهایی درباره کاهش مدت خدمت سربازی منتشر شد. سردار تقی مهری رییس سازمان وظیفه عمومی فراجا اعلام کرد: «در راستای طرح تحول خدمت سربازی و اجرای عدالت برای همه سربازانی که در مناطق گوناگون کشور خدمت میکنند، با تهیه و پیشنهاد طرحی توسط ستاد کل نیروهای مسلح و تصویب فرمانده معظم کل قوا، مدت خدمت سربازی برای تمامی سربازان نیروهای مسلح سه ماه کاهش پیدا کرد.»
تنها چند روز پس از آن بود که نمایندگان مردم در مجلس مدت خدمت سربازی را میانگین ۱۲ ماه تعیین کرده و مقرر کردند که مشمولان بالای ۳۰ سال با دو فرزند از خدمت سربازی معاف شوند.
بر اساس بند (ت) ماده ۱۰۲ این لایحه؛ ستاد کل نیروهای مسلح به منظور تحکیم دفاع از استقلال، تمامیت ارضی کشور، استفاده از ظرفیتهای ملی و ایجاد انگیزه لازم برای جوانان در انجام خدمت وظیفه و رشد تعالی و توانمندسازی و افزایش مهارتهای آنها در طول سالهای اجرای برنامه هفتم توسعه نسبت به کاهش خدمت سربازی به میانگین ۱۲ ماه و جایگزینی سایر عضویتها، تعیین تکلیف مشمولان غایب و دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاههای معتبر خارج از کشور که به تأیید وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شورای عالی آموزش حوزههای علمیه میرسد اقدام نماید.
احمد امیرآبادی فراهانی رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس در ارتباط با تغییرات در قانون خدمت سربازی اظهار کرد: مجلس نباید قانونی را تصویب کند که منجر به هزینه برای کشور شود. اختیارات قانون سربازی باید طبق اصل ۱۱۰ با ستاد کل نیروهای مسلح هماهنگ شود.
وی افزود: اگر هماهنگی باشد قطعا شورای نگهبان هم ایراد نمیگیرد و به اجرا در میآید و اگر هماهنگ هم نشده باشد قطعا به مشکل خواهد خورد و حالا این که این هماهنگی میان دوستانی که این بحث تغییر قانون سربازی را به مجلس آوردهاند با نیروهای مسلح انجام شده است یا خیر را متاسفانه در جریان نیستم.
رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس درباره بحث کاهش مدت سربازی به ۱۲ ماه گفت: اگر این اتفاق به موضع دفاع و امنیت ملی در کشور لطمه نزند خوب است و برای همین عنوان میکنم که باید در این موضوع ستاد کل نیروهای مسلح نظر بدهد؛ به هر حال آنها از وضعیت نیروهای انسانی و بحث موالید و تعداد یگانها و تعداد سربازان مورد نیاز خود مطلع هستند.
اما پس از این تغییرات و این لایحهها بود که وزیر دفاع آخرین حرف را در این ارتباط مطرح کرد و به نوعی مخالفت خود را با قانون مجلسیها مطرح کرد.
امیر محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه جلسه هفته گذشته هیئت دولت درخصوص مصوبه مجلس درباره کاهش مدت خدمت سربازی اظهار کرد: در این زمینه مسئولیت با ستادکل نیروهای مسلح است و این موضوع باید با ستادکل هماهنگ شود.
این که خدمت سربازی به ۱۲ ماه کاهش پیدا میکند و یا همان ۲۱ ماه خواهد ماند موضوعی است که اکنون جوانان و خانوادههای افرادی که قصد انجام خدمت سربازی را دارند و یا در حال گذراندن آن هستند را با چالشی بزرگ رو به رو کرده است و چه بهتر بود که اگر مسئولین هر چه سریعتر و به صورت رسمی اعلام کنند که سربازی بالاخره چند ماه است و افراد بنا بر چه قانونی باید به سربازی بروند.
گزارش از محمدحسین نیک خوی متین
را نمی آییم تفکر کنیم ؟چرت نیروی انسانی خود را درست بکار نمی گیریم ؟
امیدوارم دغدغه ام به گوش مسولین برسه .
دست کسی رو بگیرید که شغلی نداره و به خاطر نداشتن کارت سربازی بهش زن نمیدن
ممنون از رهبری که دستور اصلاح سربازی ومعافیت را داد
در اصل قانون باید واسه مجردها بیاد تا سر و سامان بگیرند
حقیقتش کسی که محروم شده دیگه نمی تونسته ازدواج کنه حداقل معافش کنید بتونه بره ازدواج کنه این منطقی تر نیست آخه
اگه اسلام باشه تو این کشور به خاطر خانواده هایمان گره از مشکلات ما باز میشد
1.دو فرزندی
تمام افرادی که دو فرزند دارند معاف شوند. چون واقعا ظلمه ی مرد بچه و زنشو ول کنه بره خدمت...
2.مدت زمان خدمت
خدمت سربازی ۱۲ ماه شود که شوقی بشه واسه جوون ها و برای خدمت اقدام کنند
3.خرید خدمت
و اما در مورد خرید خدمت بنظرم بهترین کار اینه که فقط کسایی ک متاهل هستند بتوانند خرید کنند
این هم شوقی میشه واسه جوونا ک زود تر اقدام کنند به ازدواج و خود به خود مشکل جمعیت کشور هم حل میشود
4.حقوق سرباز ها
حقوق تمامی سرباز ها دو سه برابر بشه که حق اون بدبختی ک پول نداره خدمت رو بخره پایمال نشه
چند برابر شدن پول سرباز ها درآمد حاصل از فروش خدمت سربازی میتواند باشد
بالای سی سال حتی اگر بخواد دیگه توانایی جسمی لازم برای سربازی نداره.
از ما گفتن بود و از مسولان نشنیدن
بالای سی سال حتی اگر بخواد دیگه توانایی جسمی لازم برای سربازی نداره.
از ما گفتن بود و از مسولان نشنیدن
این چه منطقی داره واقعا؟
این چه منطقی داره واقعا؟
منطق طرف این هستش چون عمرش اسراف شده و 2 سال رنج و عذاب دیده بقیه هم باید همین مصیبت را ببینند!
ولی من خیلی آدم های شریف رو دیدم با اینکه سربازی رفتن ولی بازهم طرفدار حذف این بیگاری اجباری هستن یا اینکه حداقل خیرخواه برادر یا فرزندان خودشون هستن
قانون سرباز گیری اجباری اشتباه و ظالمانه است باید حذف و برچیده شود
ولی یک روز هم به دوران سیاه بد سربازی برنگردم
فقط به بیگاری سربازی فرستاده میشود آن هم بیهوده و فقط رنج و عذاب میبیند
نمیدونم چه اصراری به بیگاری کشیدن و حروم عمر جوان پای کار بیهوده دارید؟ آن هم دو سال
مگر الگوی شما کُره کافر فکسنی و رژیم غاصب صهیونیست هستش؟
سربازان ما اکثرا آموزش درست و حسابی نظامی نمیبینن فقط وقت و عمرش پای کارهای بیهوده تلف میشه
سربازی رو حذف کنید
یه ارتش حرفه ای ۳۰۰ هزار نفره با بالاترین امادگی جسمانی و تجهیزات از این نیروهای مسلح ۲ میلیونی فعلی که یه مشت چاق و معاف از رزم با اسلحه های ۷۰ سال پیش هستن بهتره
آخه ۲ سال سربازی مال دوران جنگ هست چرا باید انگیزه جوانان رو باید بگیرین برای آموزش یک سرباز ۲ ماه کافیه دیگه بقیه ش وقت تلف کردن و به نوعی ظلم در حق جوانان هست
خواهشا شما هم پیگیر باشید که این ظلم رو درحق جوانان کاهش بدیم
مثلا نمیتونید بجای اون جوانی ک می فرستید روی برجک یه دوربین اونجا بزارید !؟
با حذف سربازگیری اجباری :
1 - ارتش مجهز داوطلبانه استخدامی تشکیل میشود
2 - آمار تحصیل افزایش مییابد (از آنجا که جوانان فقط یک باز فرصت ثبت نام کنکور را دارند)
3 - خروج نخبگان - آمار خودکشی و بیماری های روحی روانی کاهش می یابد
4 - از آنجا که سرباز گیری اجباری فقط مانع سر و سامان گرفتن جوانان است پس حذف این قانون ظالمانه رضاخانی لازم است
خود فرانسه هم این قانون مزخرف را برچید اما در ایران ما و 4 تا کشور درپیتی فلک زده بدبخت دیگر هم باقی ماند....