علی نوری سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان شنبهشب در دیدار با فعالان صنعت بیمه و تعدادی از مسوولان استان کردستان در سالن جلسات هتل شادی سنندج، با بیان اینکه کردستان در چند سال گذشته علیرغم ظرفیتها، توسعهیافتگی لازم را پیدا نکرده بود، گفت:کردستان در حوزه تجارت خارجی از جمله استانهایی است که با قاطعیت میتوان گفت این چنین ظرفیتی در هیچ استانی وجود ندارد.
وی ادامه داد: مرز باشماق مریوان کردستان که دومین مرز ترانزیتی کشور است، مقصد نهایی کریدور بینالمللی شرق به غرب کشور است و در هر صورت کالای صادراتی به هند و چین باید از این مرز عبور کنند.
نوری خاطرنشان کرد: مرز باشماق در مسیر اصلی کریدور شمال به جنوب قرار گرفته و مسیر دریایی از بندر امام تا بندر لاذقیه بیش از ۲۲ روز طول میکشد در حالی که همین مسیر از مرز باشماق کمتر است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان در ادامه گفت: امسال کردستان رتبه اول تولید گندم دیم را کسب کرد و حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان وجه خرید تضمینی گندم به کشاورزان کردستانی پرداخت شد.
نوری تصریح کرد: علیرغم این ظرفیتها توسعه یافتگی در کردستان کند بوده و دلیل اصلی آن نیز عدم حضور بنگاههای بزرگ اقتصادی و هلدینگهای مهم کشور در این استان است.
وی خاطرنشان کرد: حضور هلدینگهای بزرگ در کردستان از مصوبات سفر اول رئیس جمهور به استان بود که استاندار به جد وارد این موضوع شده و در دور دوم سفر نیز ۸ تفاهمنامه با هلدینگهای مختلف کشور منعقد شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان پرداخت ۶۵۰۰ میلیارد تسهیلات را نیز از دیگر مصوبات دور اول سفر خواند و گفت: از این میزان، هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان محقق شده و پرداخت مابقی آن جز مصوبات دور دوم قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه در دور دوم سفر رئیس جمهور به کردستان در حوزه تجارت خارجی مصوبات خوبی صورت گرفت، اظهار کرد: یکی از این مصوبات ایجاد منطقه مشترک تجاری بین جمهوری اسلامی و اقلیم کردستان در خاک عراق است که برای اولین بار در کشور انجام میشود.
نوری از بیمه رازی خواست تجارت خارجی را در جدار مرزهای کردستان پوشش دهد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان با اعلام اینکه بعد از اخذ تاییدیههای لازم تمام معابر کولبری در استان بازگشایی خواهد شد و شاهد اتفاقات خوبی همچون بازگشایی مرز هنگه ژال بانه خواهیم بود، گفت: با تحقق این مهم ورود بیمه به معابر کولبری و بازارچههای غیررسمی و مرزی اهمیت زیادی دارد.
وی خاطرنشان کرد: با بازگشایی معبر مرزی هنگه ژال بانه حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد قیمت کالاهای وارده از این معبر کاهش یافته است.
نوری در پایان سخنانش گفت: در استان کردستان هیچ اولویتی به اندازه ایجاد اشتغال برای استاندار و بنده مهم نیست و امیدواریم با اقدامات خوب، بتوانیم کولبری را از استان کردستان حذف کرده و اشتغال پایدار در جدار مرز ایجاد کنیم.