نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه ۲۸ آبان) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم، با بند (ل) ماده ۳۰ اصلاحی لایحه مذکور با ۱۷۶ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه ضریب جینی امروز در کشور ۰.۳۸۸ درصد بوده که میخواهیم این میزان را به ۰.۳۵ درصد برسانیم و حتماً در این مسیر نیازمند اقدامات اصلاحی بوده که در احکام بعدی به آن اشاره شده است، همچنین تلاش داریم ضریب پوشش بیمههای اجتماعی که هم اکنون ۷۲ درصد است را به ۷۶ درصد برسانیم. از سوی دیگر در رابطه با فقر مطلق در برنامه هفتم توسعه تلاش خواهیم کرد که آن را ریشهکن کنیم. معتقدیم هیچکس نباید از تأمین حداقلهای زندگی عاجز باشد لذا پوشش خدمات یارانهای را به گونهای تنظیم میکنیم که نیازمندان از حداقلها برخوردار باشند.
وی ادامه داد: نسبت هزینه دهک دهم به دهک اول در بخش روستایی که امروز ۱۰.۵ بوده در طول برنامه به ۹.۳ و همچنین نسبت هزینه دهک دهم به دهک اول در بخش شهری را که ۱۱.۲ بوده به ۱۰.۳ کاهش دهیم.
محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در تشریح این حکم با تأکید بر اینکه ما به دنبال توزیع عدالت در برنامه هفتم توسعه هستیم، اضافه کرد: ضریب جینی یکی از شاخصهایی است که میزان توزیع عدالت را نشان میدهد و هم اکنون این رقم ۰.۳۸۸ درصد بوده را میخواهیم به ۰.۳۵ درصد کاهش دهیم. همچنین افزایش ۴ درصدی ضریب پوشش بیمههای اجتماعی نیز در برنامه پیشبینی شده که از پوشش سلامت که در بخش درمانی برنامه هفتم لحاظ شده مجزا است.
وی ادامه داد: درخصوص فقر مطلق تعاریف مختلفی وجود دارد و در کمیسیون نیز در این رابطه بحث و بررسی صورت گرفت. از سویی معتقدم افرادی که بتوانند ۲۵۰۰ کالری در روز تأمین کنند مشمول فقر مطلق نمیشوند. ریشهکن کردن فقر مطلق کار بسیار دشواری بوده و به صفر رساندن آن امری غیرواقعی است، از این رو ما در این حکم منظورمان به صفر رساندن فقر شدید است که تصمیم داریم در طول برنامه هفتم آن را که امروزه ۳۰ درصد بوده به صفر برسانیم.
براساس بند (ل) ماده ۳۰ اصلاحی لایحه مذکور؛ در اجرای بندهای (۱) و (۵) سیاستهای کلی برنامه هفتم و به منظور تحقق اهداف کمی زیر مطابق با احکام این فصل، اقدام میشود:
جدول شماره (۶) - اهداف کمی سنجههای عملکردی نظام تأمین اجتماعی، سیاستهای حمایتی و توزیع عادلانه
محمدباقر قالیباف در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه ۲۸ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بیان اینکه (ب) اصلاحی ماده ۳۱ این لایحه قابل طرح نیست، از آن عبور کرد.
داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در توضیح خط فقر که در این بند لایحه عنوان شده، یادآور شد: خط فقر هر سال توسط آماری اعلام میشود، تعیین خط فقر از ضرورتهای زندگی است، یعنی کسانی که در طی سنوات، میزان معافیت مالیاتی آنها مشخص میشود، در این بند اصلاحی تعیین شده است.
علیرضا سلیمی در اخطاری با استناد به قانون اساسی؛ گفت: منظور سیاستهای اصلی قانونگذاری پایینتر از خط فقر است، چیست، یعنی کسی که ۱۸ میلیون حقوق میگیرد زیر خط فقر قرار دارد یا خیر؟ البته در نظر داشته باشیم در بودجه سنواتی افرادی که حقوق زیر ۱۰ میلیون تومان دریافت میکنند، زیر خط فقر قرار گرفته اند.
منظور نماینده ولت در توضیح دوباره خط فقر گفت: معیشت افراد باید در خط فقر مورد توجه قرار بگیرد که در بودجه سنواتی آن را مطرح کرده اند. بودن این حکم آسیبی به جامعه وارد نمیکند، بلکه بستری برای این است که به نمایندگان اجازه دهیم، خط فقر را در اینجا تعریف نمایند. در هر صورت بودن این حکم به نفع مقدم است و این اطمینان را میدهیم که از پرداخت مالیات معاف میشوند.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: دولت و مجلس در تلاش هستند وضع را بهتر کنند، صحبت شما در اینجا یعنی آینده در حال بدتر شدن است و مادهای را برای آن تصویب میکنیم.
براساس بند (ب) ماده ۳۱ لایحه مذکور؛ به منظور توسعه عدالت اقتصادی و بهبود توزیع درآمد اقدامات زیر تا پایان سال اول برنامه انجام میشود:
ب- وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است اقدامات لازم برای برقراری مالیات با نرخ صفر برای خانوارهای پایینتر از خط فقر را انجام دهد.
جک سال - ازبین بردن فقر در برنامه هفتم
واقعیت سال - فقیر تر شدن بیشتر مردم در طی برنامه هفتم
خدایی چی میزند که انقدر توهم همتون بالاست مثلا خاندوزی میگه ما تورم روکاهش دادیم .حالا تورم کشور40 درصده .کجاش کاهش پیدا کرده نمی دونیم خدایی .
جنساتون رو به ماهم بدین بزنیم شاید حال ماهم خوب شد .