محمد علی مرادیان امروز در مراسم بیست و دومین دوره انتخاب کتاب سال استان کرمان در سینما آزادی شهر سرچشمه رفسنجان با اعلام انزجار از نسل کشی و کودک کشی صهیونیستها و رژیم غاصب گفت: انجمنهای ادبی جهان و نویسندگان جزو اولین تشکلهایی بودند که در حمایت از کودکان غزه اعلام برائت کردند.
وی با بیان اینکه در قالب خرید، قدردانی و ترویج کتاب و کتابخوانی از اصحاب قلم حمایت خواهیم کرد، افزود: جایی در جهان به اندازه، ایران به کتاب توجه نمیکنند و رویدادهای کتابی در ایران در سطح دنیا بی نظیر است و طولانیترین و متنوعترین نمایشگاههای کتابی در کشور انجام میشود.
مرادیان تصریح کرد: پارسال ۳ ونیم نسخه کتاب در عرض ۱۰ روز به فروش رفته و آمار سرانه مطالعه در کشور ۳۸ دقیقه است و جایگاه ما در دنیا اگرچه دررتبه نخست نیست؛ ولی جزو کشورهایی هستیم که سرانه مطالعه بالایی داریم.
وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ها هزار نویسنده و مترجم و ۱۰ها هزار ناشر باید از آمار و سرانه مطالعه کتاب مطلع باشند تا انگیزه بگیرند، بیان داشت: امروز کمتر رویدادی را خواهیم دید که توجه به کتاب و کتابخوانی نداشته باشند.
مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کرمانیها سهم خوبی در حوزه تولید کتاب دارند و هزارو ۳۵۵ عنوان کتاب در ۲سال گذشته در کرمان تولید شده و۸۲ درصد تالیف نویسندگان در راستای تولیدات فکری و ادبیاتی بوده است.
مرادیان با بیان اینکه سرانه تولید کتاب در کشور سالانه ۵۰۰ نسخه است، افزود: در استان کرمان سالانه ۹۰۰ کتاب به تالیف میرسد که این نیز نشان داده که ۴۰ درصد سرانه تولید کتاب در کرمان بیشتر از سطح کشور است.
مدیر کل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: طی یک سال گذشته یک میلیون و ۲۲۲ کتاب با تلاش ناشران کتاب تولید شده به طوری که با در نظر گرفتن جمعیت کرمان میتوان گفت که به ازای هر سه کرمانی یک کتاب منتشر شده است.
مرادیان با اشاره به اینکه در ۶۰ ماه گذشته بیش از ۶ هزار خریدار کتاب از کرمان داشتیم، افزود: کرمانیها نسبت به جمعیت شان در نمایشگاه کتاب امسال بیشترین حضور را داشتند به طوری که ۷ میلیارد تومان از طریق فضای مجازی کتاب خریداری کردند و طی ۱۰ روز کتاب و کتابخوانی در مجموع ۱۴ میلیارد تومان به صورت مجازی و حضوری نیز کرمانیها بابت خرید کتاب هزینه کرده اند.
مدیر کل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بیش از هزار و ۵۰۰ اثر از نویسندگان کرمانی بعد از ۲۲ دوره در نمایشگاه شرکت داشته است و معتقدیم که با در نظر گرفتن جوایز، در ترویج کتاب موثر واقع باشد.
محسن روحی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز در این مراسم ضمن تبریک هفته کتاب و کتابخوانی با بیان اینکه معجزه دین ما، کتاب است گفت: یکی از ویژگیهای سردار دلها علاقه وافر ایشان به کتابخوانی است و بسیاری از نوشتههای ایشان بر کتابهایی است که در میدان نبرد مطالعه کرده اند و یکی از وظایف ما در پیروی از شهید سرافراز اسلام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، مطالعه بیشتر کتب است.
وی افزود: امسال شهرستان رابر به عنوان پایتخت کتاب سال انتخاب شده است وامیدواریم که به همت مجتمع مس سرچشمه، شهرستانهای رفسنجان و سیرجان را برای سال آینده به عنوان دو شهر کاندید پایتخت کتاب ایران معرفی کنیم.
روحی با اشاره به اینکه طی پارسال روستای دهبکری و امسال روستای نصرت آباد سیرجان به عنوان روستاهای دوستدار کتاب انتخاب شدند، عنوان کرد: طی هفته کتاب و کتابخوانی امسال، ۹ نمایشگاه در کرمان درحال فعالیت است و به زودی در سرچشمه رفسنجان هم یک نمایشگاه کتاب راه اندازی خواهیم کرد.
روحی با بیان اینکه حدود ۳۰۰ کتابخانه در کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کرمان داریم، تصریح کرد: ۳۳ کتابخانه در کرمان داریم و۳ کتابخانه دیگر نیز به زودی در نقاط محروم شهر کرمان افتتاح خواهد شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به اینکه شاخص رشد کتاب در کرمان ۳۳ درصد بوده است، گفت: در مسابقه کتابخوانی رضوی، چندین سال است که کرمان و کرمانی ها حائز رتبه میشوند و همچنین در طرح نذرکتاب، مردم کرمان تاکنون ۳۰ هزار جلد کتاب به کتابخاانههای مناطق محروم در استان، به منظور ترویج کتاب وکتابخوانی اهدا کرده اند.
مسلم علیمهدی، مدیر روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه نیز در این جلسه با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی بهعنوان یک فرهنگ در مجتمع مس سرچشمه پیگیری میشود و کار در حوزه کتاب را افتخار میدانیم، به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در این مجتمع پرداخت و گفت: رونمایی از کتب مختلف، حمایت از ناشران و نویسندگان، حمایت از چاپ کتاب های فاخر، برگزاری نمایشگاه سالانه، برگزاری نشستهای «یک مؤلف، یک کتاب» با حضور مؤلفان استانی و کشوری از جمله اقدامات مس سرچشمه در حوزه کتاب و کتابخوانی است.
علیمَهدی با بیان اینکه سرانه کتابخوانی در ایران در مقایسه با دنیا مطلوب نیست و برگزاری چنین برنامههایی قطعاً تأثیرگذار است، افزود: به دلیل فراگیر شدن ابزارهای رسانهای جدید از عالم معنا فاصله گرفتهایم که یکی از نتایج آن، این است که سبب میشود رغبت به کتابخوانی در مردم وجود نداشته باشد.
وی تصریح کرد: ابزارهای جدید، تفکر را از انسان میگیرد و این دیدن و رد شدن نوعی از سبک مطالعه بدون تفکر را القا میکند؛ لذا باید کانونهای اندیشهورز تشکیل شود تا بتوانیم با ارائه راهکارهایی مردم را بهسوی کتابخوانی سوق و قدرت تفکر را افزایش دهیم.
در این مراسم از ۱۱ برگزیده حوزه کتاب تجلیل و ۲۸ کتاب نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.
همچنین در این آیین پوستر بیستوسومین دوره انتخاب کتاب سال استان کرمان رونمایی شد.