نماینده ولی فقیه در کردستان ظهر امروز در ویژه برنامه «بزرگداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار» که به مناسبت سی و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در سنندج برگزار شد، حجتالاسلام پورذهبی با بیان اینکه در حوزه فرهنگسازی کتاب و کتابخوانی نیازمند کارهای عمقی و ریشهای هستیم، عنوان کرد: از جمعیت یک میلیون و ۶۸۰ هزار نفری استان فقط ۴۷ هزار نفر عضو کتابخانههای عمومی هستند که این رقم پایینی است.
حجتالاسلام عبدالرضا پورذهبی اضافه کرد: در جامعه دانشآموزی و دانشگاهی در حال حاضر فقط به کتب درسی اکتفا میشود که این رویه باید اصلاح شود و فرهنگ کتابخوانی به معنای واقعی در بین دانشآموزان نهادینه شود.
وی با بیان اینکه ترویج مطالعه به شکل خانوادگی تاثیر بسزایی در نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی دارد، گفت: ترویج فرهنگ کتابخوانی در خانوادهها و افزایش علاقهمندی به کتاب و عمقبخشی به این مهم نیازی ضروری است.
نماینده ولی فقیه در کردستان با تاکید بر اینکه جامعه کتابداران باید در وهله نخست خود اهل کتاب و کتابخوانی باشند تا در کارشان موفق باشند، خاطر نشان کرد: داشتن علاقهمندی به کتاب، کتابشناسی و هدایت و معرفی کتاب از ضرورتها در مسیر ترویج فرهنگ کتابخوانی است.
پورذهبی گفت: نهاد کتابخانههای عمومی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دو نهاد تأثیرگذار در ترویج مطالعه و کتابخوانی هستند و تاکنون اقدامات خوبی انجام دادهاند.
فرماندار سنندج نیز در این مراسم بر ترویج فرهنگ کتابخوانی در سطح جامعه تاکید کرد و گفت: ترویج فرهنگ کتابخوانی صرفا وظیفهی نهاد کتاباخانهها نبوده و این مهم وظیفهی عمومی و تمام دستگاهها است.
حسن عسکری افزود: معجزه دین اسلام کتاب است و این اهمیت جایگاه کتاب در دین ما را میرساند و اولین پرچمدار کتاب، پیامبر اسلام (ص) است.
وی به افزایش استفاده از فضای مجازی و کاهش قابل ملاحظه مطالعه کتاب اشاره کرد و افزود: ضروری است رسانهها و آموزش و پرورش برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و مدیریت استفاده از فضای مجازی ورود جدی داشته باشند.
رئیس انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان سنندج با انتقاد از سطحی شدن و غیر علمی شدن مطالعهها، گفت: از نظر تعداد کتابخانهها و نیز تعداد نسخ کتاب در استان با ایدهآلها فاصله داریم و این مهم نیازمند همت تمامی مسئولین و نیز خیرین و دوستاران این حوزه میباشد.
فرماندار سنندج بر تاسیس کتابخانهها در روستاها و کتابخانههای مشارکتی تاکید کرد و افزود: شورای شهر و شهرداری سنندج یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان سهم خود را در توسعه کتابخانهها پرداخت نموده که جای تقدیر دارد و از جانب کمیتهی برنامهریزی شهرستان مبالغ قابل توجهی برای تجهیز و توسعه کتابخانهها خصوصا در سطح روستاها اختصاص مییابد.