کاهش شدت مصرف انرژی از مهمترین بخش‌های قانون مانع زدایی از صنعت برق است که در این راستا افزایش بهره وری سیستم‌های سرمایشی و روشنایی انجام گرفته است.

در بحث انرژی، شاخصی با عنوان شدت مصرف انرژی مطرح می شود که بر اساس قدرت برابری خرید، نرخ ارز و شدت مصرف نهایی، اعداد مختلفی دارد. به نسبت سرانه جمعیت، وضعیت جغرافیایی و درآمد تولید ناخالص ملی، شدت مصرف انرژی کشورمان در دنیا رکورددار و حدود ۴ برابر متوسط دنیا است.

بر اساس ماده یک قانون مانع زدایی از صنعت برق دولت از طریق وزارت نفت مکلف است سوخت صرفه جویی شده یا مصرف نشده حاصل از اجرای طرح‌های بهینه سازی را تحویل سرمایه گذاران معرفی شده از سوی وزارت نیرو قرار دهد و وزارت نیرو نیز مکلف است طرح‌های بهینه سازی را با اولویت کولر‌های آبی و گازی، سامانه‌های روشنایی و کاهش تلفات شبکه برق، به نحوی سیاست‌گذاری کند که سالانه حداقل یک درصد از شدت مصرف برق کشور را کاهش دهد.

ارتقاء استاندارد‌ها در وسایل سرمایشی و گرمایشی تاثیر زیادی در کاهش اوج بار و کاهش مصرف شبانه و روزانه دارد. بازنگری استاندارد برچسب انرژی کولر‌های آبی در اواخر شهریور امسال مورد تصویب قرار گرفت و بر اساس آن در استاندارد جدید، سه رده پایین از برچسب انرژی کولر آبی حذف و سه درجه انرژی بیشتر به درجه‌های بالا اضافه شد.

در ادامه هم مصطفی رجبی سخنگوی صنعت برق در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در زمینه کاهش شدت انرژی تنها برق نیست و حوزه‌های مختلف باید در این زمینه همراهی کنند. آن بخشی که شاید بیشتر محقق شده در بحث استاندارد سازی صورت گرفته و در بخش کولر‌های آبی درجه‌های پایین در برچسب انرژی حذف شد و در درجه‌های بالاتر هم تولیدکنندگان به استفاده از موتور‌های bldc مکلف شده اند.

او گفت: با اعلام اجباری این استاندارد در فصل آتی تولید کولر‌های آبی، صرفاً کولر‌های فوق کم مصرف قابلیت تولید و عرضه را خواهند داشت. با عملیاتی شدن این استاندارد سالیانه نزدیک به ۳۰۰ مگاوات کاهش تقاضای مصرف برق در پیک تابستان را شاهد خواهیم بود.

سخنگوی برق ادامه داد: یکی از اقدامات مهم در زمینه کاهش مصرف انرژی همین افزایش بهره وری سیستم‌های خنک کننده بوده و در بخش دوم روشنایی‌ها مورد تاکید هستند. این موضوع نیز در دو بحث استانداردسازی و همینطور منع استفاده از برخی لامپ‌های روشنایی و همینطور الزام به استفاده از لامپ‌های پربازده در دستور کار قرار گرفته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۰ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
اگر قیمت همه چیز واقعی شود یعنی بالاترین پیشنهاد مشتری داخل یا خارج،وسهم هر کس نقدا به خودش داده شود انگیزه صرفه جویی خود به خودپدید میآید وباصادرات یک سوم انرژی کشور،میشود اکثر مواد غذایی را وارد کرد و فقر وبحران آب و فرونشست وآلودگی هوا وقاچاق و... برطرف میشود،بیشتر کشاورزیها در مناطق کم اب باید متوقف شود ومحصولات استراتژیک برای یک سال بیشتر ذخیره شودوفقط به صورت نمونه و آماده باش برای مواقع بحران احتمالی کشت شود.
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۲:۳۲ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
استاندارد سازی ؟!؟! //برامون فیلم بازی میکنی // بگو گرونش میخواهیم بکنیم
آخرین اخبار