همزمان با هفته بسیج نخستین همایش گرامیداشت صنایع کوچک استان فارس برگزار و از ۳۵ واحد برگزیده تجلیل شد.

طهمورث لاهوتی اشکوری معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در این مراسم با بیان اینکه رمز توسعه اقتصادی توسعه صنایع کوچک است از حمایت‌های این سازمان از صنایع کوچک در بخش‌های مختلف خبر داد و گفت: امسال در قالب خدمات حمایتی صنایع کوچک افزون بر ۱۴۰۰ میلیارد ریال در سطح این سازمان و شرکت‌های استانی شهرک‌های صنعتی هزینه می‌شود.

او افزود: توسعه اقتصادی از طریق توسعه و پایداری فعالیت صنایع کوچک فراهم می‌شود.

لاهوتی در ادامه با بیان اینکه سازمان صنایع کوچک و شرکت‌های تابعه استانی در ۲ حوزه مهم سخت‌افزاری و نرم‌افزاری خدمات خود را ارائه می‌دهد گفت: این سازمان در بخش سخت‌افزاری به مسائل زیرساختی شهرک‌های صنعتی نظیر تامین آب، برق، گاز، تلفن و زیرسازی، آسفالت و آماده سازی شهرک‌های صنعتی توجه دارد و در بخش خدمات نرم‌افزاری و حمایتی نیز موجبات تداوم و پایداری و ارتقای فعالیت‌های صنایع کوچک را در شهرک‌های صنعتی فراهم می‌کند.

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه کرد: بدون تردید رمز توسعه اقتصادی دهه‌های آینده توسعه صنایع کوچک است؛ این موضوع بر کسی پوشیده نیست و این مهم از طریق توسعه و پایداری فعالیت صنایع کوچک فراهم می‌شود.

لاهوتی افزود: قطعا موضوعات زیرساختی جزو وظایف و رسالت‌های مجموعه شهرک‌های صنعتی است و حل مشکلات در این زمینه تا رسیدن به نتیجه مطلوب با جدیت پیگیری می‌شود.

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: این سازمان درصدد است برای حل مشکلات و محدودیت‌هایی که در بحث تامین منابع مالی توسط دستگاه‌های خدمات رسان نظیر برق وجود دارد، اقدامات جدیدی را در مجموعه شهرک‌های صنعتی عملیاتی واجرا کند که این موضوع در حال حاضر در دستور کار قرار گرفته است.

لاهوتی گفت: تامین برق از طریق توسعه نیروگاه‌های انرژی خورشیدی و ایجاد شهرک‌های انرژی و نیز تامین آب از پساب وبازچرخانی پساب تصفیه خانه‌های فاضلاب و نیز طرح‌های انتقال آب از دریا و کاربرد سامانه‌های شیرین کردن آب، از برنامه‌هایی است که در دستورکار قرار گرفته است.

او با بیان اینکه بازسازی و نوسازی صنایع می‌تواند به بهینه‌سازی مصرف انرژی و مدیریت مصرف کمک کند، افزود: با توافقاتی که بین سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و صندوق ملی محیط زیست در حال انجام است از منابع این صندوق که تا سقف ۳۵۰ میلیارد ریال وبا کارمزد ۱۴ درصد برای مناطق کم برخوردار و ۱۷ درصد برای مناطق برخوردار جهت اجرای این طرح‌ها پرداخت می‌شود می‌توان گام‌های موثری برای نوسازی صنایع برداشت.

لاهوتی با تاکید براینکه تامین مالی بنگاه‌های از دغدغه‌های اصلی و مهم افراد فعال در این بخش صنعت است است گفت: کمک به توسعه بازار صنایع کوچک یکی از راهکار‌ها برای حل مشکل بنگاه‌های اقتصادی است که این مهم از طریق حمایت‌هایی که در دستورکار شرکت‌های صنعتی استان قرار گرفته می‌تواند عملیاتی شود.

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: افزون بر توسعه بازار، تامین مالی از طریق بانک‌ها نیز از دیگر راهکار‌ها برای کمک به بنگاه‌های اقتصادی است؛ این در حالیست که در اغلب کشور‌های توسعه یافته صنعتی، بانک تخصصی صنایع کوچک در کشور ایجاد شده است.

او گفت: در برنامه هفتم توسعه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک در حال تبدیل شدن به صندوق حمایت از توسعه صنایع کوچک است که این صندوق عملا می‌تواند نقش بانک را از طریق برنامه‌ریزی که برای تأمین مالی آن شده ایفا کند.

لاهوتی عنوان کرد: تامین مالی برای طرح‌ها و پروژه‌های صنعتی که قرار است به بهره‌برداری برسند و در مرحله نصب ماشین آلات هستند از دیگر اولویت‌های دولت است؛ این اقدام، اقدام موثری است که می‌تواند کمک شایانی به تسریع روند بهره‌برداری از این پروژه‌ها کند.

او گفت: تامین مالی از بازار سرمایه و صندوق پروژه که یکی از انواع صندوق‌های تامین مالی با محوریت سازمان بورس اوراق بهادار است از برنامه‌هایی است که توسط سازمان پیگیری می‌شود.

لاهوتی، بر ضرورت توجه به مباحث حوزه فناوری و توسعه تکنولوژی در بنگاه‌ها تأکید کرد و گفت: درصدد هستیم برای سرمایه‌گذاری‌هایی که در حال حاضر در شهرک‌های صنعتی شکل گرفته با استفاده از ظرفیت مشاورین فعال مراکز، نیاز‌های فناورانه بنگاه‌ها را شناسایی کنیم تا این بنگاه‌ها بتوانند مجوز‌های لازم را دریافت و مسیر دانش‌بنیان شدن را طی کنند و محصول رقابت پذیرتری را در بازار عرضه کنند؛ قطعاً این اقدام کمک بسیاری به کاهش هزینه تمام شده تولید محصولات صنایع کوچک و متوسط کند.

ساماندهی اصناف تولیدی در قالب ایجاد شهرک‌های صنفی از دیگر مواردی بود که معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران بعنوان رویکرد جدید این سازمان اعلام کرد و گفت: در این زمینه اقدامات موثری آغاز شده است.

ایجاد اشتغال برای ۳۸ هزار نفر در استان فارس

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس نیز در این مراسم با گرامیداشت هفته بسیج ضمن اشاره به اهمیت صنایع کوچک در توسعه صنعتی و ایجاد اشتغال پایدار و سهم ۹۰ درصدی صنایع کوچک از صنایع استان، ارج نهادن به تلاش‌های فعالان صنایع کوچک بعنوان جهادگران جبهه جنگ اقتصادی را از مهمترین اهداف همایش اعلام کرد.

سید مصطفی هاشمی افزود: پس از فراخوان همایش، ۳۰۰ واحد توسط هیات داوران در شاخص‌هایی نظیر رشد تولید، صادرات، نوسازی و بازسازی و بهره‌وری، افزایش ظرفیت تولید، توجه به تولید محصولات کیفی و استاندارد، نوآوری درکار، توجه به مسائل علمی و پژوهشی و تحقیق و توسعه و تولید با محوردانش بنیان، توجه به بازار‌های جدید و... ارزیابی شدند که درنهایت ۳۵ واحد برتر معرفی و تجلیل شدند.
وی در ادامه با بیان اینکه بخش عمده‌ای از فعالیت شرکت شهرک‌های صنعتی فارس در بخش ایجاد، توسعه و تکمیل زیرساخت‌ها و شهرک سازی باهدف بستر سازی جهت استقرار صنایع کوچک در شهرک‌های صنعتی است، گفت: علاوه بر حوزه زیرساختی، تقویت و حمایت از صنایع کوچک نیز از رسالت‌های مهم این شرکت است به نحوی که ۲۵ عنوان برنامه با بیش از ۱۰۰ خدمت گوناگون به این صنایع ارائه می‌شود.

این مقام مسئول افزود: شرکت شهرک‌های صنعتی استان فارس در زمینه تعداد شهرک‌های صنعتی در حال بهره برداری با ۶۳ شهرک عنوان دوم کشور، بهره برداری از مراکز خدمات کسب و کار عنوان دوم-تعداد طرح‌های صنعتی در حال ساخت و ساز عنوان دوم -تعداد شهرک‌های صنعتی دارای تلفن، آب و برق عنوان دوم، تعداد قرارداد‌های منعقده و به بهره برداری رسیده عنوان سوم و اقدامات انجام شده به منظور تامین آب و برق و گاز نیز عنوان سوم را به خود اختصاص داده است.

هاشمی به برخی از خدمات حمایتی صنایع کوچک اشاره کرد و گفت: در زمینه آموزش به عنوان مهترین زیربنای تولید در واحد‌های صنعتی امسال هدف گذاری برگزاری دوره‌های آموزشی رایگان برای ۳۵۰۰ فعال صنعتی در شهرک‌های صنعتی استان فارس انجام که تاکنون دوره‌های آموزشی برای ۲۰۰۰ نفر انجام و مابقی نیز طی ماه‌های آینده انجام خواهد شد که این آموزش‌ها در حوزه‌های مهارتی، کارآفرینی، بازار، بهره وری و تکنولوژی به صنایع کوچک ارائه می‌شود و در این زمینه شرکت شهرک‌های صنعتی فارس در کشور پیشتاز است.

او با اشاره به اینکه صنایع کوچک که بالغ بر ۳۳۵۵ واحد صنعتی را شامل می‌شوند و اشتغالی افزون بر ۳۸ هزار نفر در استان ایجاد کرده اند، گفت: مهمترین اقدامات حمایتی از صنایع کوچک از ابتدای امسال را می‌توان به مواردی نظیر واگذاری ۳۴ دفتر در مرکز خدمات فناوری و کسب و کار شهرک صنعتی شیراز به مجموعه‌های دانش بنیان و گروه‌های مشاوره‌ای صنایع کوچک -استقرار ۳۶ مشاور در مرکز خدمات فناوری و کسب- کار کمک به راه اندازی مجدد ۴۳ واحد غیر فعال و راکد در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی و ارتقای ظرفیت ۷۰ واحد نیمه فعال صنعتی -برگزاری ۱۰ تور داخلی و خارجی صنعتی با شرکت ۱۱۰ نفر وحمایت ۱۲۰ واحد صنعتی کوچک شرکت کننده در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی- انعقاد ۴ تفاهم نامه داخلی با سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف استان به منظور گسترش همکاری‌ها و استفاده بهینه از منابع ظرفیت‌ها و امکانات موجود با هدف تسهیل ارائه به صنایع کوچک -کمک به دانش بنیان شدن ۱۰ واحد صنعتی- ایجاد و راهبری فن بازار منطقه‌ای فارس در راستای تامین نیاز‌های فناوری صنایع- برگزاری ۵ کلینیک سیار صنعت در شهرک‌های صنعتی سپیدان، آب باریک، قیروکارزین و شیراز به منظور توانمندسازی کسب و کار‌های کوچک- برگزاری ۴ رویداد استارتاپی در استان و شناسایی ۱۲ ایده برتر به منظور تقویت ایده‌های نو و خلاق در صنایع کوچک- حمایت از ۴ پایان نامه‌های تحصیلی و توسعه همکاری‌های علمی و پژوهشی بین دانشگاه و مراکز عالی کشور با واحد‌های صنعتی اشاره کرد.

در این همایش که با حضور استاندار فارس، جعفر قادری و علیرضا پاک فطرت نمایندگان مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، جانشین فرمانده سپاه فجر در بسیج اقشار، مسئولان سازمان‌های بسیج مهندسین صنعت و معدن و کارگری و کارخانجات سپاه فجر، فرمانده سپاه ناحیه بقیه الله، مدیر کل اقتصادی استانداری و جمعی از فعالان صنعتی برگزار شد ضمن تجلیل از خانواده معظم شهید رستمی، شهید شاخص سال ۱۴۰۲ سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن استان، از ۳۵ واحد برگزیده صنایع کوچک استان تجلیل شد.

همزمان با برگزاری این همایش نیز نمایشگاهی از دستاورد‌های ده واحد منتخب صنایع کوچک برپا شد که مورد بازدید و استقبال مردم و شرکت کنندگان در همایش قرارگرفت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.