«اولگ دریپاسکا» تاجر روسی امروز (جمعه) در تلگرام نوشت: «آخرین تصمیمات سیاست مالی آلمان، همراه با هزینههای دائمی بالای انرژی، احتمالاً بحران اقتصادی در این کشور را بدتر خواهد کرد.»
به گزارش راشاتودی، این میلیاردر گفت تلاشهای برلین برای مقابله با مشکلات اقتصادی ناکارآمد است.
او گفت: «جهش هزینههای برق و گاز برای کسبوکارهای آلمان و مردم معمولی این کشور، اقتصاد بزرگ اروپایی را که روزی پر رونق بود، با کلاهی در دست به گدایی سوق میدهد. کسریهای بودجه، یارانهها یا انتشار اوراق بدهی قطعاً نتیجه خوبی نخواهد داشت.»
اظهارات او در پاسخ به گزارشهایی مبنی بر برنامه برلین برای تعلیق مکانیسم «ترمز بدهی» و محدودیت قانون اساسی برای استقراض جدید، برای چهارمین سال متوالی است. هدف از این اقدام اضطراری کمک به دولت برای پرداخت حدود ۳۷ میلیارد یورو (۴۰.۳ میلیارد دلار) بدهی جدید خارج از بودجه ناشی از اقدامات انجام شده برای کاهش بار قیمت بالای برق و گاز بر روی خانوارها و شرکتها است که انتظار میرود هفته آینده در بودجه اصلاح شده ۲۰۲۳ گنجانده شود.
سال گذشته، آلمان و اتحادیه اروپا با بحران انرژی مواجه شدند که عمدتاً ناشی از از دست دادن واردات گاز روسیه به دلیل تحریمهای مرتبط با اوکراین علیه مسکو بود. در حالی که برلین تاکنون توانسته است بخشی از گازی را که قبلاً از روسیه خریداری کرده بود با منابع انرژی جایگزین جایگزین کند، کارشناسان اعلام میکنند که در فصل گرما ممکن است همچنان قیمت انرژی افزایش یابد.
هزینههای بالای انرژی اقتصاد آلمان را تضعیف کرده و تورم را بالا برده است که دولت را وادار به افزایش نرخ بهره کرده و باعث ایجاد چالشهایی در بخش تولید شده است. این کشور در سه ماهه اول سال وارد رکود فنی شد و در دو سه ماهه بعد بهبود چندانی نداشت.
«دریپاسکا» قبلاً از تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه انتقاد کرده و آنها را به یک «سلاح شگفتانگیز» اقتصادی تشبیه کرده است که ناکارآمد و قدیمی هستند و میتواند برای کشورهایی که از آن استفاده میکنند و به طور کلی اقتصاد جهانی مضر باشد.