مدیر کل حقوق عامه دادستانی کل کشور گفت:قاچاق گونه‌های محافظت شده قاچاق ممنوعه تلقی می شود و مجازات مجرمان حبس تعیین شده است.

احمد قاسمی مدیر کل حقوق عامه دادستانی کل کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد:  دلیل اصلی قاچاق حیوانات بعضا به دلیل منافع شخصی است. به تبع موضوع اقتصادی مهم‌ترین دلیل ارتکاب این نوع جرایم است. بعد از قاچاق مواد مخدر واسلحه،انسان یکی از جرایم پر تکرار قاچاق حیات وحش است.

او در ادامه گفت:ما پرونده‌های متعددی در این باره داشتیم و با آن ها برخورد کرده ایم. برخورد‌های قضایی در جایی که قانون اجازه دهد  مجازات سنگینی اعمال می شود. ولی در بعضی از موارد مانند شکار و صید تنها مجازات نقدی و به نوعی خفیف درج می شود. برخورد قضایی  متناسب با آن چه که در قانون تعبیه شده است  انجام خواهد شد.

قاسمی تصریح کرد:قاچاق گونه‌های محافظت شده طبق ماده ۲۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز قاچاق ممنوعه تلقی می‌شوند. در این صورت برای مجرمان تنها حبس در نظر گرفته شده است. زمانی که قاچاق اتفاق می افتد قطعا گونه‌های مختلف در معرض انقراض قرار می‌گیرند. زمانی که قاچاق صورت می‌گیرد بسیاری از بیماری‌ها مانند کرونا، ویروس ابولا و تب زرد که معمولا از حیوانات وحشی منتقل می شود،شیوع پیدا خواهد کرد.  

او بیان کرد:حیواناتی که در معرض قاچاق قرار می‌گیرند به طبیعت اصلا بر نمی گردند. محیط زیست به باغ وحش‌ها و باغ پرندگان دستور اسارت حیوانات را مجبورند ابلاغ کنند.  پرونده‌هایی که برخلاف قانون، منتهی به برائت شده اند را طبق  قانون کیفری ۹۳  برای نقض آرا استفاده میکنیم.

برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.