استاندار خراسان جنوبی:

صندوق توسعه ملی استان‌های کمتر برخوردار را ویژه‌تر ببیند

استاندار خراسان جنوبی در دیدار با معاون صندوق توسعه ملی کشور خواستار توجه بیشتر این صندوق به استان های کم برخوردار شد.

جواد قناعت استاندار خراسان جنوبی در دیدار علیرضا میرمحمد صادقی معاون صندوق توسعه ملی کشور به تشریح ظرفیت‌های خراسان جنوبی پرداخت و از نقش بانک‌ها در ایجاد ارزش افزوده از این پتانسیل‌ها گفت. 

او از جایگاه صندوق توسعه ملی در شتاب دادن به روند اجرای پروژه‌های عمرانی و اقتصادی گفت و با اشاره به سیاست‌های این صندوق، برای کمک به توسعه خراسان جنوبی سه پیشنهاد ارائه کرد. 

استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: با عنایت به اینکه جذب اعتبارات شناور صندوق توسعه ملی در بازه زمانی تعیین شده برای استان‌های کم‌برخوردار مشکل است، لذا پیشنهاد می‌شود سهمی از این اعتبارات برای استان‌های کمتر توسعه‌یافته همانند تسهیلات تکلیفی در نظر گرفته شود.

به گفته او؛ این تکلیفی شدن اعتبارات، فرصتی مطلوب برای استان‌های کمتر برخوردار خواهد بود.

قناعت از نیاز خراسان جنوبی به وجود مرکز طب و تصویر برداری و پرتو نگاری (MRI) خصوصی گفت و پیشنهاد داد: صندوق توسعه ملی در راه اندازی این مرکز که در حال حاضر ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، مشارکت کند.

استاندار خراسان جنوبی با ارائه پیشنهاد مشارکت صندوق توسعه ملی در طرح‌هایی که به عنوان اولویت و مطالبه عمومی مردم طی سال‌های اخیر مطرح بوده، راه‌اندازی ایرلاین در راستای توسعه پرواز‌های استان را از جمله این مطالبات عنوان کرد.

او ادامه داد: صندوق توسعه ملی خط اعتباری ویژه‌ای برای رفع محرومیت از استان به ویژه رونق بخش کشاورزی (حوزه آب و خاک) به میزان ۸۰۰ میلیارد تومان اختصاص دهد.

قناعت با اشاره به رغبت استفاده از تسهیلات صندوق توسعه در همه بخش ها، خواستار کاهش نرخ تسهیلات فعلی صندوق  برای استان‌هایی مثل خراسان جنوبی شد و گفت: کاهش نرخ تسهیلات ترغیب کننده است و می‌تواند برای حضور سرمایه گذاران در استان جذابیت ایجاد کند.

علیرضا میرمحمد صادقی معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی اظهار کرد:  براساس قانون سالانه حدود ۱۲۰ هزار میلیارد ریال منابع مالی را در اختیار بانک‌ها قرار می‌دهیم. یکی از اقدامات صندوق توسعه ملی سپرده‌گذاری ریالی است که هر سال با توجه به ماده (۵۲) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، نسبت به سپرده‌گذاری بخشی از منابع خود در بانک‌های سپرده‌پذیر اقدام می‌کند تا پروژه‌هایی در حوزه آب، کشاورزی، صنعت و گردشگری را تامین مالی کند.

وی با اشاره به جذب بیش از ۷۰ درصدی منابع سپرده‌گذاری صندوق توسعه ملی توسط بانک‌های عامل افزود: بانک‌ها برای جذب این منابع صندوق توسعه ملی مهلت ۹ ماهه داشتند.

معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی گفت: پرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی به شکل ریالی با عاملیت سپرده‌گذاری صندوق نزد بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی با بازپرداخت ۲ ساله و اجرای طرح‌های اقتصادی با بازپرداخت هفت ساله است.

وی افزود: طرح‌هایی که از صندوق توسعه ملی وام می‌گیرند یک زمان مشارکت و ساخت، زمان تنفس و موقع بازپرداخت اقساط دارند.

میرمحمد صادقی عنوان کرد: طی سال ۲ مرتبه برای جذب منابع ریالی صندوق توسط بانک‌ها فراخوان صادر می‌شود که نیاز بانک‌ها در نیمه دوم امسال حدود ۱۰ همت بود و از هفته پیش شروع به پرداخت کردیم.

وی با تاکید بر اینکه باید بانک‌های خراسان جنوبی برای جذب منابع ریالی صندوق توسعه ملی فعال شوند و طرح‌های اقتصادی استان را از قبل آماده داشته باشند گفت: ما در تقسیم تسهیلات ریالی صندوق دخالتی نداریم اما علاقمند هستیم که تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی بیشتر در مناطق محروم جذب شود.

معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی با اشاره به ذخایر ۱۶۰ میلیارد دلاری این صندوق افزود: منابع صندق توسعه ملی بودجه نیست که هزینه شود بلکه ما باید منابع صندوق را تبدیل به منابع زاینده و ماندگار برای نسل‌های آینده کنیم.

وی گفت: در چند سال گذشته منابع صندوق برداشت شد و اکنون که وضعیت بهتر است باید این منابع به صندوق بازگردانده شود لذا صندوق سه ماموریت صیانتی، تثبیتی و توسعه‌ای برعهده دارد.

میر محمد صادقی، معاون صندوق توسعه ملی برای حمایت از راه‌ندازی ایرلاین، ایجاد مرکز پرتو نگاری و همچنین اعطای ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش برای تأمین مواد اولیه کارخانه کویر تایر موافقت کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.