جمع‌آوری نشدن زباله‌های برخی مناطق شهر مهاباد در روزهای اخیر به یک مشکل جدی برای شهروندان تبدیل شده و بهداشت و سلامت آنان را به خطر انداخته است.

 شهروندان مهاباد مدتی است با چالش جمع‌آوری نشدن زباله روبه رو هستند، مشکلی که چهره این شهر را زشت کرده ضمن اینکه بوی تعفن ناشی از انباشت زباله علاوه بر آزار شهروندان، بهداشت و سلامت آنها را نیز به خطر انداخته است. 

مناطق مسکن مهر، بازارچه و باغ شایگان کوچه‌ی هدیه ۹، کوی زیبا و تپه قاضی و ... مناطقی هستند که انباشت زباله در آن‌ها مشکل ساز شده است.

سطل‌ها و مخازن زباله که قرار بود برای جمع‌آوری زباله باشد اکنون در محاصره زباله‌هایی است که رها و پراکنده شده و به یک چالش زیست محیطی شده تبدیل شده است؛ بوی بد، جمع شدن حشرات موذی، ولگردی حیوانات در اطراف زباله‌ها، دود ناشی از آتش زدن آن‌ها برخی از مشکلاتی است که دست‌کم در ظاهر قابل دیدن است.

دلیل انباشت زباله تنها و فقط نهاد شهرداری نیست، هر چند این نهاد می‌تواند با برنامه‌ریزی منسجم‌تر به رفع این معضل کمک کند، اما کوتاهی برخی از شهروندان هم در این زمینه قابل توجه است. 

یکی از ساکنان کوی زیبا به خبرنگار ما گفت: جاری شدن شیرابه ناشی از انباشت زباله در این منطقه سلامت ساکنان را به خطر انداخته است.

سالم مجدمی افزود: وضعیت بهداشت این شهر به دلیل انباشت زباله اسفبار، و بوی تعفن همه جا را دربرگرفته است و می‌توان گفت شهر تبدیل به زباله‌دان شده است.

وی بیان کرد: ارائه نشدن خدمات شهری مناسب موجب انباشت زباله شده و مردم از این وضعیت ناخرسندند، مردم از شهردار و اعضای شورای شهر انتظار شهری تمیز و عاری از زباله دارند.

دیگر شهروند ساکن منطقه ایثارگران نیز گفت: با توجه به وضعیت شیوع مجدد کرونا انباشت زباله در سطح شهر مزید بر علت شده و مردم از این وضعیت نگران هستند.

مریم جنامی ادامه داد: از آنجا که زباله‌ها حاوی بسیاری از عوامل بیماری‌زا هستند باید به موقع جمع‌آوری، معدوم و از انتشار آن‌ها در محیط زیست جلوگیری شود.

وی افزود: مردم مهاباد از حداقل امکانات رفاهی برخوردار هستند و اینکه شهری پر از زباله و به دنبال آن افزایش سگ‌های ولگرد و حشرات موذی را شاهد باشند ظلم بزرگی در حق آن‌ها است.

یکی از ساکنان مناطق مسکن مهر با بیان اینکه نظافت حق مسلم شهروندان است، گفت: پراکندگی زباله‌ها علاوه بر ایجاد چهره نامناسب و زشت در شهر، موجب بروز بیماری و ناراحتی مردم شده است.

آقای صادقی با اظهار تاسف از وضعیت بهداشتی این شهر گفت: بوی تعفن در همه جای شهر به ویژه مناطق حاشیه شهر و محروم، مردم را آزار می‌دهد؛ باید از مسئولان مربوطه سوال کرد تا کی باید مردم مهاباد صبوری کنند؟

سید نصیر محمودی معاون خدمات شهری شهرداری مهاباد در جوابیه گلایه شهروندان از وضعیت نامناسب سطل زباله‌های داخل شهر به خبرنگار ما گفت: روزانه ۱۸۰ تا ۲۰۰ تن زباله تولید شده در مهاباد به سایت مشترک دفن زباله واقع در ۳۰ کیلومتری مهاباد_ میاندوآب منتقل و در این مکان زباله شهری به صورت اصولی و بهداشتی دفن می‌شود.

وی علت تاخیر در جمع آوری زباله‌های سطح شهر مهاباد را مکانیزه نکردن به موقع ماشین‌های حمل زباله عنوان کرد و افزود: از ۲۰ دستگاه ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین ۱۰ عدد مکانیزه و راه اندازی شده و مابقی طی هفته آینده مکانیزه خواهد شد.

محمودی با اشاره به اینکه در روز سه بار سطل‌ها تخلیه و دو مرتبه شست و شو انجام می‌شود، به مردم توصیه کرد: برای کنترل آلودگی‌های محیطی و ارتقای بهداشت عمومی زباله‌ها را داخل کیسه زباله انداخته و درب آن را محکم بندند و زباله‌های خیس و خشک را از هم تفکیک کنند.

در سال‌های گذشته زباله شهر ۱۸۰ هزار نفری مهاباد، به حاشیه روستای سیدآباد در ۱۵ کیلومتری مهاباد منتقل می‌شد که با پر شدن ظرفیت این سایت برخی مشکلات از جمله جاری شدن شیرآبه و آلودگی منابع آب، خاک و هوا را به دنبال داشت.

گزارش از سپیده خشمن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.