زهره قاسمی، روانشناس شخصیت در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: برخی افراد در مرتبه جراتمندانه یعنی طبقهای از سبک ارتباطی قرار میگیرند در اکثر مواقع علاوه بر احترام به دیگران توجه ویژه ای به خود دارند. یعنی در ارتباطات علاوه بر حق خود به حقوق دیگران وحتی کودکان احترام میگذارند، زیرا به برابری انسانها اعتقاد دارند. این افراد خصوصیات مختلفی دارند، مانند؛ مهارت نه گفتن، اظهار نظر کردن با احترام، بیان احساسات این موارد هستند.
قاسمی تصریح کرد: این افراد عقایدشان را به طور شفاف و با احترام به حقوق دیگران ابراز میکنند.فرد بین حقوق و مسئولیت ها به صورت مساوی توازن برقرار میکند و همواره پاسدار حقوق شخصی خودش است، البته بدون اینکه تعارضی به حقوق دیگران شود.
او ادامه داد: داشتن باور به اینکه ما به عنوان عضوی از جامعه انسانی دارای یک سری حقوق بنیادی هستیم که ابراز خویشتن راهم در بر میگیرد. همچنین درک این نکته که بعنوان عضوی از جامعه انسانی دارای مسئولیتهایی نیز در قبال دیگران هستیم یکی از پیش شرطهای اساسی رفتار جراتمندانه است.
قاسمی تصریح کرد: اگر این حقوق جرات ورزانه در زندگی وسبک ارتباطی ما انسانها وارد نشود وبکار نگیریم از لحاظ روانشناختی به خودتان آسیب خواهید زد و سطح استرس واضطراب را افزایش میدهیم.
او گفت: امید است این سبک ارتباطی را در آموزش وپرورش بچههای ایران زمین وارد کنیم تا بتوانیم فرزندانی پرورش دهیم که در ارتباط با دیگران هم بتوانند پاسدار حقوق خود باشند وهم به حق دیگران احترام بگذارند یعنی بین حق خود ومسئولیتهای خودشان توازن برقرار کنند.