مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان گفت: طرح کشت قراردادی گندم به منظور افزایش سود کشاورزان، حذف واسطهها، افزایش کیفیت و کمیت محصولات و کاهش ریسک بازار، امسال در استان آغاز و تاکنون یکهزار و ۷۰۰ هکتار قرارداد ثبت شده است.
محسن ضیائی افزود: طرح کشت قرار دادی شامل گندم، دانههای روغنی گلرنگ و کلزا میشود که از اواسط شهریور ماه شروع شده و شامل کشت آبی و دیمی است.
او گفت: این طرح با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستائی، اداره کل غله، صندوق بیمه، بانک کشاورزی، شرکت خدمات حمایتی و اتحادیههای مربوط اجرا میشود.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان اظهار داشت: کشاورزانی که در این طرح مشارکت کنند از مزایای مختلفی همچون پرداخت ۲۰ درصد جبران هزینه حق بیمه محصول مربوط پس از تحویل و همچنین پرداخت کرایه حمل به ازای ۱۵۰ هزار تومان بابت هر تن برخوردار شوند.
اوبا اشاره به اینکه این طرح از سال ۱۴۰۰ برای نخستین بار به طور آزمایشی در برخی استانهای کشور از جمله اصفهان اجرا شد، افزود: در اجرای این طرح محصولات گندم و دانههای روغنی از جمله کلزا کشت میشود.
ضیائی گفت: در راستای تامین امنیت غذایی مردم و حمایت از کشاورزان استان، اجرای طرح کشت قراردادی برای محصول راهبردی گندم در اصفهان آغاز شد.
او با اشاره به اینکه این نوع کشت، ابزاری نوین برای تنظیم بازار و جلوگیری از کمبود یا مازاد محصولات کشاورزی است، اظهار کرد: کشاورزی قراردادی خطرپذیری تولید را کاهش میدهد.
کشت قراردادی، نوعی برنامه تولید در کشاورزی است که بر اساس آن بین کشاورز به عنوان تولید کننده و دولت به عنوان خریدار قراردادی شامل شرایط تولید و بازاریابی خرید محصول منعقد میشود و در جریان آن، کشاورزان متقاضی که توان تامین نهادههای مورد نیاز را ندارند، بر اساس برنامه اعلام شده به کشت نوع خاصی از محصول که بیشتر شامل غلات و دانههای روغنی است، میپردازند.
براساس این قرارداد، کشاورزان در پایان فصل کشت، محصول برداشت شده خود را به قیمت تضمینی اعلام شده به جهاد کشاورزی تحویل میدهند و بعد از کسر هزینههای تامین شده از سوی دولت، مطالبات خود را دریافت میکنند.