۱۲ سال پیش در چنین روزی (۱۳ آذرماه ۱۳۹۰) نیروی هوافضای سپاه پاسداران کشورمان از شکار کردن پهپادی آمریکایی خبر داد. خبری که سردرگمی بسیاری را در جبهه آمریکا بوجود آورده و آنان را به هذیان گویی و دروغگویی مجبور کرد. شکار این پهپاد آمریکایی با نامRQ-۱۷۰ که غول پهپادهای آمریکایی بود هنوز هم نقل محافل بسیاری از کشورها است.
به گزارش آرتی عربی، بحثهای طولانی در مورد اینکه چگونه ایرانیها توانستند در ۴ دسامبر ۲۰۱۱، پهپاد جاسوسی رادارگریز پیشرفته آمریکایی، RQ-۱۷۰، معروف به «هیولا قندهار» را کنترل کنند، وجود داشت.
امیر سرتیپ امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آن زمان اعلام کرد که ایران به لطف جمع آوری اطلاعات و رصد الکترونیکی دقیق موفق به کنترل پهپاد رادارگریز آمریکایی شده است. او گفت: تاورینگ که در ارتفاعات بالا پرواز میکرد، در تله الکترونیکی نیروهای مسلح ما افتاد و با کمترین خسارت در ایران فرود آمد.
پهپاد آمریکایی RQ-۱۷۰ علاوه بر اینکه در آن زمان مجهز به آخرین فناوریهای پنهانسازی راداری و دوربینهای نظارتی بسیار حساس بود، به سلاحهای لیزری پیشرفته نیز مجهز بود.
این نوع پهپاد رادارگریز آمریکایی پس از مشاهده در فرودگاه اصلی آمریکا در قندهار تایید شد که از سال ۲۰۰۹ در افغانستان فعالیت میکرده و به دلیل ماموریتهای آن در آسمان افغانستان علی الخصوص در شهر قندهار به هیولا شهر قندهار معروف شده بود.
مقامات آمریکایی ابتدا به طور کامل این قضیه را تکذیب کردند سپس دوباره دروغ گفته و اعلام کردند پهپاد رادارگریز RQ-۱۷۰ در حین پرواز بر فراز خاک افغانستان به دلیل نقص الکترونیکی گم شده است.
آمریکاییها سپس تایید کردند که اگر این نوع پهپاد رادارگریز به طور تصادفی در ایران سقوط کند، فقط انبوهی از تکههای متلاشی شده از آن باقی میماند و مدعی شدند که ایرانیها سعی در استفاده تبلیغاتی از این تکههای متلاشی دارند!
آمریکاییهایی که از این خبر شوکه شده بودن به هیچ وجه نمیخواستند قبول کنند این پهپاد فوق پیشرفته توسط نیروهای ایرانی سالم در خاک کشورمان فرود آمده است. آنها به شدت این موضوع را تکذیب کردند که گفته شده بود نیروهای این کشور توانسته اند پهپاد آمریکایی را سالم فرود بیاورند و خسارت جزئی به آن وارد شده است.
مقامات آمریکایی از هر طریق تلاش کردند تا افکار عمومی را نسبت به عدم امکان رهگیری چنین پهپاد پیشرفتهای متقاعد کنند، آنها تاکید کردند که در صورت از کار افتادن سیستمهای کنترلی، هواپیما میتواند خود به خود به نقطه شروع بازگردد. در همین راستا آمريكايیها مدعی شدند اپراتور پهپاد کنترل این دستگاه را از دست داده و باعث انحراف آن از مسیر و متعاقباً تمام شدن سوخت و سقوط آنها نیز به دلیل مشکلات مکانیکی شده است.
اما درست وقتی دروغهای آمریکاییها به اوج رسیده بود، نیروهای ایرانی با هوشمندی فیلم و تصاویری از این پهپاد منتشر کردند که تنها به یکی از بالهای این پهپاد آسیب وارد شده و پهپاد آمریکایی وقتی توسط نیروهای هوافضای سپاه کنترل شده به سلامت در خاک ایران فرود آمده است.
این اقدام نیروهای ایرانی به قدری بزرگ بود که کارشناسان حوزه اینترنت به دشواری انجام چنین حملات الکترونیکی برای کنترل پهپادهای نسلهای پیشرفته که در آن از فناوری ماهوارهای رمزگذاری شده استفاده میشود که رهگیری یا تداخل آن برای سیستمهای زمینی دشوار است، اشاره کردند.
در همان زمان وقتی آمریکا دید که دیگر نمیتواند به دروغهای خود ادامه دهد، باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا گفت که از ایران خواسته است RQ-۱۷۰ را به آمریکا پس بدهند. اما در مقابل مقامات ایران تاکید کردند هرگز این پهپاد متجاوز را به آمریکا پس نمیدهند.
برخی از کارشناسان اعلام کردند وقتی ارتباط اپراتور با پهپاد قطع شود، خلبان خودکار فعال شده و میتواند هدایت پهپاد را بدست بگیرد در این زمان نیروهای ایرانی موفق شدند کنترل خلبان خودکار را بدست بگیرند و مسیر جایگزین برای آن انتخاب کنند. از نظر این کارشناسان، ایرانیها موفق شدند خلبان خودکار را فریب بدهند و به گونهای به آن دستور دهند که خلبان خودکار با اشتباه محاسباتی بجای برگشت به پایگاه آمریکا در افغانستان به مقصدی که ایرانیها برای آن تعیین کردند، برود.
کارشناسانی که به مسئله باور دارند، تأیید میکنند که این دلیل فرود سخت پهپاد آمریکایی RQ-۱۷۰ و آسیب جزئی آن همین میتواند باشد که ایران توانسته با وجود دشواری بسیار زیاد خلبان خودکار پهپاد آمریکایی را فریب بدهد.
دستاوردهای ایران به همین جا ختم نشد و یک سال بعد فرماندهی نیروهای سپاه پاسداران اعلام کرد این نیروها توانسته اند اطلاعات RQ-۱۷۰ را به طور کامل رمزگشایی کنند.
در همین راستا سردار سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه در مهر سال ۹۲ اعلام کرد نیروهای سپاه توانسته اند مهندسی معکوس انجام دهند و با بهینه سازی و رمزگشاییRQ-۱۷۰ تلاشهایی باید ساحت نسخه بومی آن انجام دهند. اردیبهشت سال ۹۳، در جریان بازدید فرمانده کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه از پهپاد «سیمرغ» که نسخه ایرانی پهپادRQ-۱۷۰ بود، رونمایی شد.
بد بخت آمریکا اقتصاد داره بخاطر قدرت نظامیشه
دست توانمند نیروی هوا فضای سپاه درد نکند.
ای کاش مسئولان اقتصادی و سایر قسمتها ، الگو میگرفتند.
تکنولوژی این شاهکار کشکه و به زور بازو مربوطه؟ تیم فنی نمی خواد؟ همون قربون خودت و اربابت برو برات بهتره
ما باید با دانش مهندسان ایرانی پیش بریم نه اینکه از رو آمریکا کپی کنیم. کپی هیچوقت مثل اصل نمیشه
هر وقت چین تونست آیفون بسازه شما هم میتونین
حسود هرگز نیاسود
ولی متاسفانه آنقدر توهم قدرت دیگران بر تو تاثیر گذاشته که نمیتونی توانایی حتی خودت را هم باور کنی چه برسه به اطرافیانت
درضمن چین خود آیفون و بالاتر از آیفون هم زده اگر تجار ایرانی نمیارند دلیل نمیشه
ساختنش هم یک کار بزرگ بود ، ضمن اینکه ما الان نسخه های مختلف داریم از این پهباد با موتورعای مختلف برای موضوعات مختلف ، ضمن اینکه ایده گرفتن از یک چیزی میتونه به ساخت محصولات پیشرفته تر کمک کنه
تکنولوژی دشمن رو رسوا کردن در جنگ جدیدا خود تحقیی شده؟ شما خودت حقیر می بینی خودتو برای همین اینطوری دوست داری همه فکر کنند
همون طور که دانشمندای بی غیرت مارو میدزدن
خخخخخخخخخخخخ