رضائیان زاده گفت: یکی از وظایف نظام سلامت، تامین تمهیدات لازم به منظور پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری شپش بویژه در طول سال تحصیلی است.

دکتر عباس رضائیان زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: به منظور ارتقای سطح آگاهی جامعه و انجام خودمراقبتی، آموزش کارشناسان سلامت و تندرستی ادارات آموزش و پرورش، مراقبان سلامت مدارس، مدیران، دانش آموزان، والدین دانش آموزان و کارکنان مدارس در خصوص راه‌های پیشگیری، انتقال و درمان موارد آلوده به پدیکلوزیس (شپش) توسط کارکنان حوزه سلامت در طول سال تحصیلی انجام می‌شود.

او با اشاره به این موضوع که شپش (پدیکلوز) یکی از انواع بیماری‌های انگلی اپیدرم پوست است، گفت: علیرغم پائین بودن بار بیماری، به دلایل مختلفی، بار اجتماعی بالایی دارد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: در جهت پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری پدیکولوزیس، دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی توسط بهورزان، مراقبان سلامت و سایر کارکنان بهداشتی در طول سال تحصیلی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

رضائیان زاده با بیان اینکه انتقال شپش انسان، فقط از انسان به انسان ممکن است و هیچ موجود دیگری نمی‌تواند به عنوان مخزن عمل کند، ادامه داد: در صورت تماس مستقیم با فرد آلوده با هر زمینه اقتصادی و اجتماعی، در معرض خطر ابتلا به شپش سر قرار می‌گیرید.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: انتقال شپش سر در بیشتر موارد در اثر تماس با اشیا آلوده نظیر حوله، شانه، برس سر، روسری، مقنعه و چادر و لباس‌های خواب که به طور مشترک مورد استفاده قرار بگیرند و یا اینکه در یک جا بر روی هم قرار داده شوند، صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول ادامه داد: صندلی‌های سالن‌های اجتماعات، کلاس ها، وسایل نقلیه عمومی، کمد‌های لباس، حمام‌های عمومی و رختکن استخر‌ها از دیگر وسایل با ظرفیت انتقال این بیماری هستند.

رضائیان زاده با اشاره به این موضوع که بیماری در دختران بیش از پسران و در کودکان شایع‌تر است، گفت: پیشگیری و کنترل آلودگی به پدیکلوزیس سر با انجام مراقبت در مدارس شهری، روستایی و عشایری و ارجاع به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت، پایگاه‌های پزشک خانواده و خانه‌های بهداشت و پیگیری درمان موارد آلوده شناسایی شده انجام می‌گیرد.

برچسب ها: شپش ، پدیکلوزیس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.