نتایج پژوهش بالینی جدید نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها ممکن است به افراد کمک کنند تا از بدترین اثرات کووید-۱۹ و عفونت‌های تنفسی نجات یابند.

پژوهشگران دریافتند که افراد واکسینه نشده که پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس مصرف کردند علائم بیماری کووید را کاهش دادند و حتی عفونت را به تاخیر انداختند.

به نقل از هلث، به گفته محققان، نتایج پژوهش کنونی نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها می‌توانند راهی ساده و ارزان برای درمان افرادی باشند که در معرض کووید قرار گرفته‌اند.

لازم است که بدانید، پروبیوتیک‌ها برای تقویت باکتری‌ها و مخمر‌های مفیدی که در داخل بدن زندگی می‌کنند، در دستگاه گوارش طراحی شده‌اند.

دکتر پل ویشمایر، معاون پژوهشی بالینی در بخش بیهوشی دانشگاه دوک در دورهام آمریکا اظهار کرد: «قبل از کووید، شواهد قوی وجود داشت که پروبیوتیک‌ها در برابر عفونت‌های تنفسی از ما محافظت می‌کنند.»

ویشمایر در بیانیه خبری دانشگاه افزود: نتایج پژوهش ما به این ایده اعتبار می‌دهد که میکروب‌های همزیست ما می‌توانند شرکای ارزشمندی در مبارزه با کووید-۱۹ و سایر بیماری‌های همه‌گیر آینده باشند.

پژوهشگران تحقیقات خود را در مارس ۲۰۲۰، قبل از اینکه واکسن‌های کووید به‌ طور گسترده در ایالات‌متحده در دسترس قرار گیرند، آغاز کردند. این گروه ۱۸۲ بیمار را که واکسینه نشده بودند و در معرض ابتلا به کووید قرار گرفته بودند، اما هنوز هیچ علامتی نداشتند، انتخاب کردند.

نیمی از آنان به‌ طور تصادفی برای مصرف پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس GG، باکتری که به‌ طور طبیعی در دستگاه گوارش افراد یافت می‌شود، قرار گرفتند. بقیه دارونما مصرف کردند.احتمال بروز علائم کووید در شرکت‌کنندگانی که پروبیوتیک مصرف کردند ۶۰ درصد کمتر از افرادی بود که دارونما دریافت کردند یعنی رقم ۲۶ درصد در مقابل ۴۳ درصد قرار گرفت.

همچنین در آنان مدت زمان طولانی‌تری جلوگیری از عفونت به کووید مشاهده شد، اما تفاوت در میزان تشخیص کووید ۹ درصد در گروه پروبیوتیک در مقابل ۱۵ درصد در گروه دارونما بود که به دلیل اندازه کوچک مطالعه از نظر آماری معنی‌دار نبود.

ویشمایر خاطرنشان کرد که پروبیوتیک‌ها برای تقویت سیستم ایمنی، کاهش مواد شیمیایی بدن مرتبط با التهاب و افزایش سد محافظ ریه در برابر عفونت شناخته شده‌اند.

وی بیان کرد: «ما در واقع از این یافته‌ها تعجب نمی‌کنیم، زیرا نتایج تحقیقات متعددی اثربخشی قوی پروبیوتیک‌ها را در برابر عفونت‌های تنفسی نشان داده است.

ویشمایر افزود: «سایر نتایج تحقیقات اولیه نشان داده‌اند همچنین پروبیوتیک‌ها ممکن است اثر واکسن‌ها را علیه سایر بیماری‌های ویروسی مانند آنفلوآنزا افزایش دهند.»

ویشمایر گفت که پروبیوتیک‌ها می‌توانند در کشور‌های کم درآمدی که برنامه واکسیناسیون در دسترس نیست همچنین در مناطقی از ایالات‌متحده که خستگی واکسن باعث جذب کمتر افراد در دریافت تقویت‌کننده‌های کووید شده است مفید باشد.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات‌متحده، کمتر از ۲۰ درصد از جمعیت ایالات‌متحده واکسن به روز شده کووید ۲۰۲۳ را دریافت کرده‌اند.

نتایج این تحقیق در نشریه Clinical Nutrition منتشرشده است.

برچسب ها: عفونت تنفسی ، دارو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۹ ۳۰ آذر ۱۴۰۲
؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۲ ۲۹ آذر ۱۴۰۲
N99