عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب گفت: یکی از روشهای بهره برداری ما از آب دریا پروژههایی است که باید فرایند شیرین سازی و نمک زدایی را طی کنند که عمدتا در نوار ساحلی کشور به مصرف شرب میرسند و یا در بخش صنایع مصرف خواهند شد. حجم آبی که در حال حاضر نمک زدایی میشود و به مصرف بخش صنعت می رسد حدود ۶۴۰ میلیون مترمکعب در سال است و حجمی از آب که به مصرف شرب میرسد بیش از ۱۰۰ میلیون مترمکعب در سال است.
او افزود: با توجه به اینکه بخش زیادی از کشور دارای اقلیم خشک، نیمه خشک است، علیرغم دسترسی ما از جنوب به دریای عمان و خلیج فارس و از شمال به دریای خزر، این میزان از بهره برداری کافی نیست. از طرفی آب تجدیدپذیر کشور حاصل بارش ها، طی دهههای گذشته کاهش داشته و از ۱۳۰ میلیون مترمکعب به ۱۰۳ میلیون مترمکعب رسیده و منابع آب در اختیار هر ایرانی به دلیل تغییرات اقلیم کم شده است. علاوه بر این افزایش جمعیت را هم داشته ایم و سرانه آب تجدیدپذیر در طول زمان کم شده است.
بزرگ زاده در خصوص راهکارها برای تامین نیاز آبی کشور گفت: نیاز داریم که از آب دریا در این زمینه استفاده کنیم که ۵ ابرپروژه انتقال آب دریا در دستور کار قرار دارد.
او در تشریح این پروژهها گفت: در یکی از این پروژهها ۱۳۰ میلیون مترمکعب آب از بندرعباس به استانهای کرمان و یزد انتقال داده میشود که خط لوله آن کامل و فاز اول نمک زدایی آن نیز نصب شده و در حال بهره برداری است. اقدامات تکمیلی و فاز دوم آب شیرین کن این پروژه تا پایان سال تمام خواهد شد. خط دوم نیز از همین محل آبگیری خواهد کرد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب را برای به کرمان و یزد خواهد برد. ۵۰ میلیون مترمکعب از این ظرفیت برای هر یک از دو استان برای مصرف شرب و ۵۰ میلیون مترمکعب دیگر نیز به هر استان برای مصارف بخش صنعت اختصاص داده خواهد شد.
سخنگوی آب ادامه داد: خط سوم آب را به اصفهان خواهد برد و بخش اول آن در دست اجراست و پیشرفت بسیار خوبی داشته است. این خط آب را از خط اول که در حال بهره برداری است دریافت میکند و ۷۰ میلیون مترمکعب را به اصفهان خواهد برد. این خط قدرت انتقال ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب را خواهد داشت. در خط چهارم آب از چابهار دریافت میشود و ۵۰ میلیون مترمکعب به منطقه مکران و در مسیر ۳۰ میلیون مترمکعب دیگر به شهرهای بلوچستان و ۱۰۰ میلیون مترمکعب هم به منطقه زاهدان، زابل و سیستان انتقال خواهد و در امتداد خط وارد استانهای خراسان شمالی و رضوی میشود. خط پنجم آب را از بوشهر به استان فارس انتقال خواهد داد که آب صنعت را تامین خواهد کرد.
بزرگ زاده افزود: ظرفیت تمامی این طرحها با مصارف ساحلی حدود یک میلیارد مترمکعب است.
دوستداران ایران عزیز حتما بخونید.
قرار نیست که ایران رود حتما از خلیج فارس تا دریای خزر برسه ،میتونه تا نزدیکترین جا که ممکنه ادامه پیدا کنه و ادامه مسیر با قطار ،کامیون و هواپیما تکمیل بشه همچنین رطوبت فلان ایران و آب شرب شهرهای در مسیر هم با آب شیرین کن تامین میشه.
راستی درباره شهر بابل پنج هزار سال پیش شنیده اید. گرچه در نزدیکی رود فرات بوده اما با آن فاصله قابل توجهی داشته و به دلیل واقع شدن در ارتفاع نمیشد به راحتی آب فرات را به داخل شهر وارد کنند به همین دلیل از مهندسی استفاده میکردند و با کانال های معروفشان آب فرات را به نقاط مختلف شهر می آوردند حتی در ارتفاعات شهر درختان سرسبز وجود داشته که نشان نبوغ مهندسی برای رساندن آب بوده که جز عجایب جهان باستان شمرده میشد. ضمنا در اطراف شهر بابل دیوار های بلندی بوده که دشمن نمونه به راحتی به شهر حمله کنه. پس هیچ چیزی نشد ندارن به شرطی که انسان بخواد. قبلا گفتم نابغه کسی نیست که بره ناسا و دنبال حیات تو سیاره های دیگه بگرده کسی که بتونه آب (H2O) را از آب دریا استخراج کنه (روشی ارزان و گسترده و ساده) نابغه است. و انتقال آب از دریا (مناطق) پست به ارتفاعات فلات مرکزی نیز یک شاهکار مهندسی به حساب میاد.