آخرین روز از هفدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت با رونمایی از یک کتاب و اکران ۴۹ مستند، برگزاری ۲ کارگاه و ۲ نشست همراه بود.
جمعه اول دی ماه، کتاب جدید احمد ضابطی جهرمی نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه در خانه جشنواره رونمایی شد.
در ادامه این روز داوران بخش مسابقه ملی «سینماحقیقت» و داوران جایزه شهید آوینی این جشنواره معرفی شدند.
احمد ضابطی جهرمی، مسعود نقاشزاده، پروین صدر ثقهالاسلامی، مانی میرصادقی، فرشاد محمدی، بهروز نورانیپور، مهدی شامحمدی بهعنوان هیات داوران بخش مسابقه ملی، مصطفی دالایی، احمد مرادپور و مهدی نقویان به عنوان داوران جایزه شهید آوینی هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» معرفی شدند.
در ادامه این روز نشست «حمایت از تولید فیلم مستند در حوزه جمعیت و خانواده» در هفدهمین جشنواره سینماحقیقت برگزار شد و اویدیو سالازار مستندساز آمریکایی بیان کرد: سینمای مستند نسبت به سینمای داستانی ارزانتر و مستقلتر و در آن امکان تجربه کردن فراوان است.
همچنین هانا پولاک گفت: برای مستندسازی از افراد رنجدیده نیاز است که ما نیز خضوع خود را در قبال آنها نشان دهیم. هنگام گفتگو با این افراد باید آگاه باشیم که آنها نه قربانی که انسانهایی بزرگ هستند. نباید نوع نگاه ما به افراد رنج دیده از بالا به پایین باشد. این افراد تحت قساوتبارترین شرایط زندگی کردهاند و هدف ما باید این باشد که با ترسیم رنجهای آنها و آگاهیرسانی دنیا را تبدیل به مکان بهتری برای زندگی کنیم.
نشست «وطن شرقی در سینمای مستند» از پنل ویژه غزه از دیگر نشستهایی بود که در پنجمین روز از جشنواره بینالمللی سینما حقیقت با حضور آرلین کلمشا برگزار شد.
همچنین در ادامه این روز گروه مشاوران انتخاب آثار هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» معرفی شدند و جمشید بیات ترک، مهدی اسدی، آرمان قلیپور دشتکی، محمد مقدم، محمد شکیبانیا، محمد تقیفهیم، کتایون جهانگیری، مسعود زارعیان، عباس صالح مدرسهای، محمد سلیمی راد، اصغر احمدپور، میترا مهتریان، محمدمهدی خالقی، حسن قهرمانی، سعید صفار، علیمحمد ذوالفقاری گروه مشاوران انتخاب آثار هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را تشکیل دادند.
شایان ذکر است که هفدهمین دوره از جشنواره بینالمللی سینماحقیقت در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد که این برگزاری با کم و کاستیهایی هم همراه بود. در این دوره از جشنواره، شرکت کنندگان در روزهای ابتدایی کارت ورود به پارکینگ نداشتند و مجبور به پرداخت مبلغی به نگهبانی پارکینگ بودند که البته این مسئله با همراهی روابط عمومی و عوامل برگزاری جشنواره در روزهای بعدی جشنواره حل شد.
همچنین مسئله دیگری که شاید چندان چشمگیر نباشد، نبود آب معدنی برای میهمانان جشنواره بود! شاید بگویید یک آب معدنی مسئله چندانی نیست، اما باید در نظر داشته باشیم که وقتی شرکت کنندهای از ساعات ابتدایی جشنواره تا ساعات پایانی در پردیس چارسو حاضر است حداقل کاری که میتوان انجام داد در دسترس قرار دادن آب معدنی است؛ البته جشنواره فیلم کوتاه که در پردیس سینمایی ملت برگزار شد وسایل پذیرایی از جمله چای و آب معدنی برای اصحاب رسانه، منتقدین و ... آماده بود که میزان اهمیت به شرکت کنندگان مشخص بود.
گزارش از حسین کربلایی طاهر