خراسان رضوی در آستانه چهارمین سال خشکسالی پیاپی

امسال خراسان رضوی نسبت به سال آبی ۱۴۰۱ شرایط بحرانی تری دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: در سال زراعی گذشته کل بارندگی در مشهد، حدود ۹۲ میلی متر بوده که نسبت به دوره آماری بلند مدت حدود ۶۰ درصد کاهش یافته است.

اسماعیلیان با بیان اینکه سد‌ها بخش قابل توجهی از تامین آب شرب مشهد را بر عهده دارند، گفت: آب مشهد از طریق سد‌های طرق، کارده، ارداک و دوستی تامین می‌شود که در سال گذشته تقریبا ورودی نداشتیم و شرایط بسیار کم سابقه‌ای برای خراسان رضوی به لحاظ بحران آبی به وجود آمده است.

او گفت: با اینکه سه ماه از سال آبی امسال یعنی از ابتدای مهر تا کنون می‌گذرد کل بارندگی در این مدت ۱۸ میلی متر و این رقم در دوره آماری بلند مدت ۴۲ میلی متر بوده است و کاهش ۵۷ درصدی بارندگی‌ها را نشان می‌دهد.

مدیرعامل آب و فاضلاب مشهد با بیان اینکه سال گذشته خراسان رضوی رتبه اول خشکسالی را در کشور داشت، گفت: سال آبی جاری نسبت به سال آبی ۱۴۰۱ که شرایط بسیار سختی را گذراندیم، شرایط بحرانی تری را دارد.

اسماعیلیان گذر از بحران آبی را با دو شرط قابل تصور دانست و گفت: با مدیریت مصرف و اجرای طرح‌های تامین آب امید داریم شرایطی فراهم شود تا در تابستان سال آینده اگرخشکسالی تداوم پیدا کرد بتوانیم با کمترین خسارت از این بحران عبور کنیم.

عضو هیات مدیره شبکه سمن‌های محیط زیستی خراسان رضوی هم گفت: بیش از ۸۸ درصد مصارف آب خراسان رضوی وابسته به آب‌های زیرزمینی است که در این بین چاه‌ها نقش ۷۵ درصدی دارند.

فشایی با بیان اینکه شکل گیری منابع آب زیر زمینی وابسته به بارندگی‌های سالانه است، گفت: خشکسالی ۴ سال اخیر به تدریج در مشهد و خراسان رضوی شرایط بحرانی را ایجاد کرده است به طوری که در سال آبی گذشته یعنی از ابتدای مهرماه ۱۴۰۱ تا ابتدای مهر ۱۴۰۲ در سطح استان بیش از ۴۸ درصد و در مشهد حدود ۷۰ درصد کاهش بارندگی داشته ایم.

او با اشاره به اینکه ورودی آب به سد‌های استان صفر است، گفت: طبق آمار وزارت نیرو و شرکت آب منطقه خراسان رضوی که اخیرا منتشر شده، در پایان پاییز ۱۴۰۲ در سال آبی جدید خراسان رضوی همچنان درگیر خشکسالی است.

عضو هیات مدیره شبکه سمن‌های محیط زیستی خراسان رضوی گفت: باتوجه به ۳۸ درصد کاهش بارندگی نسبت به متوسط بلند مدت در خراسان رضوی و تداوم بحران آبی، ذخیره سد‌های استان ۶ درصد است.

فشایی سازگاری با اقلیم را تنها راه چاره دانست و گفت: شناسایی و کنترل مصرف افرادی که به صورت مجاز از منابع آبی بهرمند می‌شوند، شناسایی و پلمب منابع غیرمجاز آب مانند حفر چاه‌ها در باغ ویلا‌ها و کنترل مصرف آب توسط خود مردم تنها راهکار موجود برای برون رفت از بحران آبی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار