مسعود اسدی مدیرعامل مجمع ملی هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: تازمانیکه الگوی کشت ایجاد نشود، امکان صادرات پایدار محصولات کشاورزی و ارز آوری وجود ندارد.
به گفته او، با استمرار بی توجهی به اجرای مصوبه الگوی کشت نمی توان به تقویت ساختار تولیدکننده فکر کرد که براین اساس همه ساله باید منتظر خروج هزاران کشاورز از گردونه تولید بود.
اسدی ادامه داد: با توجه به نبود الگوی کشت، محصول گوجه فرنگی و پیاز کم می شود و دولت به منظور جلوگیری از کاهش عرضه طی یک بخشنامه صادرات را ممنوع اعلام می کند که براین اساس اعتبار صادرکننده از بین می رود.
مدیرعامل مجمع هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی با بیان اینکه کاهش و مازاد تولید ناشی از نبود الگوی کشت است، افزود: کشاورزی که با وفور کالا روبرو می شود، قیمت به حدی کاهش می یابد که برداشت صرفه اقتصادی ندارد و راهی جز خروج از تولید ندارد.
او با بیان اینکه وزارت جهاد به تنهایی نمی تواند مصوبه الگوی کشت را اجرا کند، گفت: الگوی کشت موضوعی است که بارها اعلام کرده ایم که به تنهایی از سوی وزارت جهاد قابل اجرا نیست و اجرای این موضوع عزم ملی می خواهد.
اسدی افزود: اجرای الگوی کشت نیازمند پرداخت مشوق و حمایت های لازم همچون تسهیلات بانکی، آموزش و اعتبارات لازم است که با بودجه فعلی امکان اجرا ندارد.
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به پتانسیل بخش کشاورزی، در بسیاری از محصولات کشاورزی امکان خودکفایی ۱۰۰ درصد وجود دارد و در بسیاری از محصولات همچون دانه های روغنی پتانسیل خوداتکایی وجود دارد.
او با بیان اینکه با بخشنامه و دستورالعمل پتانسیل خودکفایی محصولات کشاورزی وجود ندارد، افزود: با ورود ابزار و تکنولوژی و نهاده های کشاورزی و اجرای کشاورزی مدرنیزه پتانسیل خودکفایی وجود دارد.
نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان حداقل سود را برای گندمکاران در بردارد
اسدی در بخش دیگر اظهارات خود با بیان اینکه نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای خرید تضمینی هرکیلو گندم حداقل سود علاوه بر هزینه های تولید را در بر می گیرد، گفت: با توجه به آنکه سازمان مدیریت نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان را مبنای قیمت گذاری قرار می دهد، جای این سوال مطرح است که چطور با افزایش مرتب نرخ خدمات از سوی دولت این مسائل مطرح می شود و حقوق کشاورز نادیده گرفته می شود.
مدیر عامل مجمع ملی هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر خودکفایی، امنیت غذایی و تاکید بر تامین غذای ۳۰۰ میلیون نفر در آینده نزدیک، اتخاذ این سیاست ها کاملا مغایر با نظرات ایشان است. هرچند برخی کشاورزان جز گندم، محصول دیگری نمی توانند کشت کنند.
اسدی افزود: قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی قبل از آغاز سال زراعی باید اعلام شود تا کشاورز برای تولید برنامه ریزی کند.
مدیرعامل مجمع ملی هماهنگی های بخش کشاورزی گفت: با مساعدت شرایط جوی و پراکنش باران امکان رسیدن به خودکفایی برخی محصولات کشاورزی وجود دارد.
او گفت: با تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی نوعی قانون گریزی صورت می گیرد، درحالیکه دولت باید شورای قیمت گذاری را آزاد بگذارد که تعیین قیمت را انجام دهد.