مرضیه دهقان مسئول حفظ نباتات شهرستان کازرون درخصوص خطر ورود کرم برگخوار پاییزی که جزو آفات قرنطینه خارجی بوده و از مهر ماه در استان فارس مشاهده شده هشدار داد و اظهار کرد: این آفت میتواند به ۳۵۰ میزبان گیاهی از جمله ذرت، گندم و پنبه خسارت وارد کند.
او با بیان اینکه ضرورت پایش مزارع شهرستان در دستور کار است، افزود: با توجه به قدرت پروازی و تولید مثل بالا و دامنه میزبانی گسترده در صورت ورود به شهرستان سریعا میتواند استقرار یابد.
این مقام مسئول بیان کرد: مهمترین فعالیتهای انجام شده برای مبارزه با این آفت شامل طرح موضوع در جلسه مدیریت بحران فرمانداری ویژه شهرستان، برگزاری کارگاههای آموزشی برای بهره برداران و کارشناسان، توزیع اطلاعیههای ترویجی و نصب در اماکن عمومی، اطلاع رسانی به همه بهره برداران از طریق فضای مجازی و پایش مستمر همه مزارع ذرت، چغندرقند و شتوی توسط اعضای شبکه مراقبت است.
او گفت: با توجه به قدرت خسارت زایی بالای آفت، کشاورزان، به محض مشاهده هر گونه آفت و یا آثار خسارت به مراکز جهاد کشاورزی و کارشناسان مدیریت اطلاع دهند.
سطح سبز گندم آبی و دیم تا کنون تقریبا ۱۰ هزار هکتار و سطح سبز چغندرقند ۹۵۰ هکتار و ۱۵۰ هکتار ذرت برداشت نشده در شهرستان وجود دارد که عملیات پایش به طور جد به صورت مشاهدهای است و نصب تلههای فرمونی برگخوار پائیزه ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی فسا از عملیات برداشت زعفران در این شهرستان خبر داد و گفت: حدود ۶۰ کیلوگرم زعفران خشک تولید و به بازار مصرف عرضه شد.
محمدصادق فانی مدیر جهاد کشاورزی فسا اظهار کرد: برداشت زعفران از ۱۱ هکتار مزارع این شهرستان از اواخر آبان آغاز شد و در اواخر آذر ماه به پایان رسید.
این مقام مسئول با بیان اینکه مزارع زعفران در این شهرستان از عملکرد مطلوبی برخوردار بوده است، افزود: بر همین اساس قریب به ۶۰ کیلوگرم زعفران خشک در این شهرستان تولید شد.
او با بیان اینکه تاکنون برداشت زعفران در شهرستان فسا به صورت مکانیزه انجام نشده است و به شکل سنتی صورت میگیرد، ادامه داد: برداشت زعفران در این شهرستان زمینه اشتغال موقت هزار و ۵۰۰ کارگر فصلی را فراهم کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا اظهار کرد: این گیاه دارویی به دلیل داشتن مزایای بسیار زیاد از جمله کاهش هزینه کاشت، کم آب بر بودن و صرفه اقتصادی زیاد از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی استان فارس است.
برداشت گوجه فرنگی در شهرستان لامرد
مدیر جهاد کشاورزی لامرد از برداشت گوجه فرنگی از بیش از ۲۶۴ هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان خبر داد.
علیرضا محمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لامرد اظهار کرد: بیش از ۲۶۴ هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان به کشت گوجه فرنگی اختصاص داده شده که ۹۵ درصد آن در بخش اشکنان شهرستان لامرد قرار دارد.
او ضمن پر اهمیت خواندن این محصول، بیان کرد: پیش بینی میشود بیش از ۱۰ هزار تن گوجه فرنگی به بازارهای کشور از جمله شهرستانهای استان فارس و استانهای همجوار ارسال شود.
این مقام مسئول افزود: با توجه به شرایطی آب و هوایی شهرستان، هر ساله شاهد برداشت خارج از فصل محصول است که از مزیتهای کشت این محصول در شهرستان است.
او تصریح کرد: کشاورزان لامردی امسال از هر هکتار بیش از ۳۵ تن گوجه فرنگی در حال برداشت هستند که بخشی از آن به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
برداشت گوجه فرنگی در شهرستان لامرد تا نیمه دی ماه و تا قبل از سرد شدن هوا در جنوب کشور ادامه دارد.
توزیع ۶۰ تن شکر و برنج تنظیم بازار ویژه خانوار در مرودشت
مدیر جهاد کشاورزی مرودشت از توزیع ۶۰ تن شکر و برنج تنظیم بازار ویژه خانوار با هدف در دسترس بودن و کنترل قیمتها در این شهرستان خبر داد.
منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی مرودشت اظهار کرد: به منظور تأمین کالاهای پرمصرف و مورد نیاز جامعه، در دی ماه، میزان ۳۲ تن برنج و ۲۸ تن شکر، به این شهرستان تخصیص یافته است که توزیع آن آغاز شده است.
او گفت: توزیع برنج هندی با قیمت مصوب کیلویی ۳۵ هزار تومان و شکر با قیمت مصوب کیلویی ۲۸ هزار تومان در ۱۰ واحد صنفی در شهر مرودشت و دیگر بخشهای شهرستان، در حال انجام است.
امیریان ادامه داد: به منظور مقابله با گرانفروشی، احتکار و توزیع صحیح اقلام و کالاهای اساسی، بازرسی توسط بازرسان مدیریت جهاد کشاورزی، اداره صمت، اتاق اصناف و بسیج اصناف در سطح شهر به طور منظم و روزانه از فروشگاههای توزیع اقلام تنظیم بازار، صورت میگیرد و در بخشهای شهرستان، توزیع و نظارت با همکاری بخشداران، شوراها و دهیاران و مراکز جهاد کشاورزی انجام میپذیرد.