امروز در میز اقتصاد در خصوص قیمت و نحوه تخصیص بنزین با حضور دو کارشناس اقتصادی همت قلی زاده و ملکی نکاتی مطرح شد.
ملکی گفت: ناترازی سوخت محصول دو کلان روند در سمت عرضه و تقاضا است و اکنون به نظر میرسد که عرضه و تولید نمیتواند پا به پای تولید حرکت کند و باید این فاصله را کاهش دهیم. امسال وارد واردات بنزین هم شدیم که این برای امنیت ملی کشور هم خطرناک است.
قلی زاده در ادامه بیان کرد: نمیتوان در خصوص بنزین حرف زد و یارانه آن را نادیده گرفت. ما یک بستر فکری طراحی کردیم تا زمانی که مسئله را درست نبینم نمیتوانیم مشکل را حل کنیم. در پروژه هدفمندی یارانه واقعیت مطرح نشد و قیمت بنزین فوب خلیج فارس ۲۲ هزار دلار و دلاری هم ۶۰ سنت است و مصرف ما بالا است.
ملکی گفت: هر نفر ایرانی دو برابر متوسط دنیا مصرف سوخت دارد و چین و فرانسه از ما مصرف کمتری دارند. ایران در رتبه ۱۱ در مصرف لیتر به ازای هر یک کیلومتر پیمایش است که مراجع آن آژانس بینالمللی است. هیچ کس آبان ۹۸ را قبول ندارد و با هیچ شوک درمانی موافق نیستیم.
همت قلی بیان کرد: ما رتبه ۱۸ مساحت جهان و ۲۵ اقتصاد جهانی را داریم و بسیاری از کشورها اصلا این جایگاه را ندارند. سال ۸۹ این صحبت میشد که ۸۰ میلیارد دلار یارانه انرژی میدهیم و به نسبتی از جهانی شدن قیمت رفتیم. اکنون یارانه بنزین ۸۶ میلیارد دلار است و چیزی به اسم یارانه پنهان انرژی نداریم؛ همچنین مصرف زیاد نیست و قیمت پیشنهادی بنزین تثبیت ۳ هزار تومان و تک نرخی شدن است.
ملکی گفت: به یک عدهای محصولی میرسد و به عدهای خیر که این باید برابر باشد. باید در خصوص سازوکار قیمت صحبت شود و بهترین سازوکار تشکیل سازوکار قیمتی بر اساس عرضه و تقاضا است. اصلا دلیل ندارد، چون مردم خودرو ندارند یارانه انرژی دریافت نکنند؛ زیرا انرژی مزیت ما است. دولت باید از قیمت گذاری کنار رود و دولت امانت دار خوبی هم نیست. کشوری که رتبه نخست منبع انرژی را دارد چرا باید در زمستان و تابستان با مشکل روبه رو شود؟ فقط با تشکیل صف مصرف را کم میکنیم. پیشنهاد ما این است که سهمیه به کد ملی داده شود و بعد عرضه و تقاضا شکل گیرد.
در ادامه قلی زاده اظهار کرد: ما نباید دولت را حذف کنیم و این مدل پیشنهاد کارشناس را قبول نداریم. هر دو نرخی فساد دارد و باید تک نرخی باشیم. تا سال ۸۵ نفت ملی رایگان بود و از ۸۶ قیمت جهانی شد؛ وضعیت حال اقتصاد چگونه شد و کدام بهتر بود؟
ملکی گفت: هزینه استخراج در قیمت تمام شده دیده شده است. مردم را وادار به سوزاندن انرژی نکنیم. مشکل پیشنهاد کارشناس این است که باید تا کی این کار را انجام دهید؟ در سیستان و بلوچستان کارت جایگاه هم حذف شده است؛ وقتی عرضه نباشد مردم مجبورند نیاز خود را به روشی دیگر تامین کنند.
قلی زاده میگوید: بهای تمام شده بنزین هزار و ۳۰۰ تومان است. تورم سالانه را باید بررسی کنیم و بعد افزایش را داشته باشیم. جهانی سازی قیمت انرژی مناسب نیست و باید دلار زدایی شکل گیرد و مسئلهها را باید شناخت.
ملکی در نهایت گفت: مکانیز باید عرضه و تقاضا باشد و عدالت باید برای همه شکل گیرد.
و تخصیص سهام کارخانجات تولید انرژی اختصاص یابد،
بخواست افراد در چه مسیر جابجا شود،،
بنزین وهوای پاک)در و پنجره دو جداره(صادرات گاز و هوای پاک)،وام برای خرید لوازم خانگی ایرانی(اشتغال و تخصیص غیر مستقیم نقدینگی ب تولید) و البته موارد متنوعی ک از طرفی اهداف مهم اقتصادی زیستی،فرهنگی و بهینه سازی رو حاصل کنه و از طرفی نقدینگی رو به وسیله مصرف کننده واقعی به تولید کننده داخلی برسونه،تخصیص اعتبار در کارتهای یارانه خرید لامپ LED! و.....!اینجوری بعدش میشه کم کم قیمتها و دستمزدها رو هم پلکانی بالا برد تا سطح قابل قبول
پولداری که ۴ تا ماشین ۶ سیلندر شاسی بلند با مصرف ۱۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر داره باید بابت هر لیتر ۸۰ هزار تومن بده
فقط ۳۵ هزار نفر تو کشور از هواپیما استفاده میکنن اونوقت پولشو بقیه میدن
هر نیسان و پیکان وانت و وانت بار و ماشین سنگین و در کل ماشینهای باربری روزانه ۲ میلیون به مردم و کشور خسارت میزنن با مفت خوری و هدردهی گازوییل و بنزین
بازهم با این روش کل ایران در رفاه خواهند بود ولی شکم سیرایی ندارن مثل گرگ گرسنه اند
این صحبت ازآن دارد با ۴۰تومن دهان ملت رامیبندند وبنیزین را۱۰۰درصد افزایش قیمت میدهند
اول حمل و نقل عمومی در تمام شهرهای کوچک و بزرگ کشور را مثل اروپا و چین کنید بعد در مورد مصرف بنزین و قیمت آن جلسه و ستاد تعیین کنید.
این یک حق همگانی است
هر چند تاکنون فقط ثروتمندان و خودرو داران این سهم را داشتند که ناعادلانه بود
در عوض برو تاکسی و آژانس چندین برابر سوار شو .
اثر تورمی رو بقیه کالاها دیگه بماند .
اولا همین الان که به نصف جمعیت سهمیه می دهند کمبود عرضه تقاضا داریم چه برسه بخواهند به همه جمعیت سهمیه بنزین بدهند، به هر حال بنزین ماده خوراکی نیست که فرد بدون خودرو مصرف داشته باشد مجبور است آن را بفروشد به دوست آشنايان یا هرکسی این یعنی مصرف بیشتر از عرضه خواهد شد،
دوما بازار دلالی مافیای بنزین بیشتر می شود دلالان می روند سراغ افراد بدون خودرو و خرید سهمیه بنزین آنها رو به قیمت مفت می خرند و از کشور خارج و قاچاق می شود، و باز هم تقاضا از عرضه بیشتر خواهد شد این یعنی واردات بیشتر بنزین!! چرا که همین الانم عرضه تقاضا یکی نیست واردات داریم!!
بهترین راه دادن این یارانه اما نه به حساب سرپرست بلکه به صورت کسر هزینه ماهیانه در قبوض آب برق گاز
اینطوری هم عدالت برقرار شده هم مصرف افزایش پیدا نخواهد کرد هم اینکه جلوی تورم ایجاد شده از پرداخت نقدی گرفته خواهد شد،
این حق مسلم هر شهروند ایرانی و هموطنان ماست
فکر کنم درست اصل مطلب رو نگرفتید،
نگفته یارانه بنزین ندهند به همه،
گفته یارانه بدهند به همه اما نه به صورت نقدی و واریزی و سهمیه که باعث افزایش نقدینگی و تورم بشه،
گفته همون مبلغ یارانه یا سهمیه ای که می خواهند در نظر بگیرند رو به صورت اعتبار از قبوض کسر کنند، بالاخره هر خانواری در ماه مبلغی برای پرداخت قبوض آب برق گاز میده،
هم عدالت اجرا شده هم نقدینگی زیاد نميشه هم مردم توی دردسر گرفتاری فروش بنزين و هم اینکه از تورم ایجاد شده توسط واریز نقدینگی جلوگیری می شود،
یارانه هارو از 45 هزار کردند 300_400 تورم چند صد برابر شد، بخاطر چی بخاطر همین پرداخت نقدینگی بود، الان همه حاضرند یارانه بشه همون 45 هزار تومان اما قیمت ها مثل قبل باشه،
به اينام میشه گفت کارشناس؟ الان یه بچه دبستانی ميدونه خودروهای داخلی با تکنولوژی فناوری 20_30 سال پیش سه برابر خودروهای روز دنیا مصرف می کنند، اونا قطار سریع السیر دارند برای مسافت شهر به شهر که مردمش بدون خودرو صبح میرن سرکار شب بر میگردند ایران چندتا از این قطار ها داره؟ اونا سیستم حمل نقل عمومی شان قوی بدون تاخیر و تعداد زیاد که روی هم تلمبار نمی شوند، اینجا چی صبح ظهر شب مترو رو میبینی از سرکول هم بالا میرن،
هر ایرانی باید سهم انرژی خود را داشته باشد
قیمت روهم لیتری ۱۰هزارکنید
اگرکسی نخواست مصرف کنه مثل پول بتونه کارت به کارت کنه وبنزینش روبفروشه
یاخودت دولت ازاشخاص خریدکنه
نه جاههایی دیگه بی عدالتی نیست !!
یه سوال ؛
کاری ندارم به شهر بزرگ و پایتخت و.... اینهمه سالانه از بیت المال خرج متروی تهران،خرج تونل و آزاد راه تهران،خرج آب و فاضلاب تهران و الا آخر منی که سالی یبار تهران نمیام کجای عدالت هست که خرج تهران می کنید اما حداقل نیمی از ایرنیان ، از امکانات عمومی تهران استفاده نمی کنند و نخواهند کرد !(تهران را گفتم که ملموس تر باشه) !!!
چرا اینجا دنبال برقراری عدالت نیستید ؟
فقط دنبال برقراری عدالت در بنزین هستید !!!
آقا و خانم نماینده مجلس دست از سر بنزین بردارید !!!
فکر می کنید با این طرحها عدالت برقرار میشه !!! این طرحتون سبب گرانی توی همه چیز میشه و فشار به اقشار کم درآمد خواهد آمد !
دست از سر بنزین بردارید !!!!!!!!!!