حمید رشیدی مدیر جهاد کشاورزی کازرون با اشاره به صدور شناسنامه برای باغات در این شهرستان، اظهار کرد: هدف از این امر مهم، مدیریت بهتر باغات از ابتدای دوره رشد تا برداشت محصول، تولید محصول سالم و در نهایت قابلیت رصد محصول ارائه شده در بازار خواهد بود.
او گفت: از این پس ارائه هرگونه خدمات به عرصههای تولیدی زیر بخش باغبانی از جمله دریافت کودهای یارانه ای، انشعابات آب، برق، گاز، مجوز احداث بنا، استخر ذخیره آب، ایجاد واحدهای سورتینگ، سردخانه و صنایع تبدیلی در عرصههای باغی، تسهیلات باغی و دیگر موارد حمایتی در حوزه باغبانی صرفا با ارائه شناسنامه باغ مقدور است.
او بیان کرد: تا کنون ۱۰۰ فقره شناسنامه جهت سطحی معادل ۶۴۵ هکتار از باغات شهرستان صادر شده است.
رشیدی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی شهرستان کازرون زیر کشت محصولات باغی است، اظهار امیدواری کرد: همه این سطح در آینده نزدیک دارای شناسنامه شوند.
مدیر جهاد کشاورزی اقلید گفت: سطح زیر کشت دانه روغنی کاملینا با افزایش ۲۲۰ برابری نسبت به پارسال در شهرستان، به ۴۴۰ هکتار رسیده است.
ارسلان صالحی مدیر جهاد کشاورزی اقلید اظهار کرد: در چند سال اخیر کشت این محصول به عنوان دانه روغنی مورد توجه مسئولان و بهره برداران قرار گرفته و با کاشت کاملینا در پاییز و برداشت در بهار، بین یک تا ۲ تن محصول در هکتار تولید و روانه بازار میکند.
او با اشاره به بالغ بر ۱۰ هزار هکتار اراضی دیم در شهرستان و لزوم توجه به تناوب با غلات دیم تصریح کرد: قراردادن این گیاه در چرخه تناوب مزارع دیم میتواند کمک بزرگی به افزایش تولید کند.
این مقام مسئول افزود: کاملینا از جمله گیاهان دانه روغنی مقاوم به خشکی و سرماست که دارای مزایایی از جمله مقاومت نسبت به آفات و بیماری ها، شوری و کم آبی است.
صالحی با اشاره به اینکه روغنهای نباتی اغلب از دانههای روغنی نظیر سویا، آفتاب گردان، پنبه دانه، بادام زمینی و کلزا بدست میآید، تصریح کرد: این گیاهان با توجه به نیاز آبی بالا و محدودیتهای اقلیمی با محدودیتهایی روبرو هستند که کشت کاملینا میتواند با این محدودیتها مقابله کند.
۳۳۵ مورد بازرسی از واحدهای عرضه میوه و تره بار در بیضا
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: بازرسان جهاد کشاورزی از ابتدای امسال تاکنون ۳۳۵ مورد بازرسی از واحدهای عرضه میوه و تره بار بیضا انجام دادند.
صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با بیان اینکه بازرسان جهاد کشاورزی از ابتدای امسال تاکنون ۳۳۵ مورد بازرسی از واحدهای عرضه میوه و تره بار بیضا انجام دادند، اظهار کرد: از این تعداد بازرسی انجام شده برای ۹ واحد صنفی پرونده تخلف صنفی تشکیل و به تعزیرات حکومتی ارجاع شد.
مویدی گفت: برای این واحدها مبلغ ۸۰ میلیون ریال جریمه نقدی در نظر گرفته شد که برای طی مراحل قانونی به مراجع ذی ربط معرفی شدند.
او تصریح کرد: بیشترین تخلف این واحدها، مربوط به گرانفروشی، درج نکردن قیمت و ارائه نکردن فاکتور خرید گزارش شده است.
او با بیان اینکه تخلفات در سامانه سیمبا ثبت میشوند، افزود: رعایت حقوق مردم و رعایت سود قانونی فروشندگان با نظارت و تائید صنفهای مختلف مدنظر است و در صورت محرز شدن کمفروشی، گرانفروشی و یا تخلفهای دیگر، اقدامات لازم انجام میشود.
این مقام مسئول اولویت این بازرسیها را نظارت بر حسن توزیع میوه، سبزی، ترهبار و دیگر کالاهای اساسی از جمله آرد و نان، شکر، برنج، گوشت و مرغ دانست و تصریح کرد: هدف از انجام این نظارتها استفاده عامه مردم از اقلام استراتژیک، مهار تورم، ایجاد آرامش در بازار و امنیت غذایی است.
او تاکید کرد: شهروندان میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف در زمینه توزیع و قیمت اقلام اساسی موضوع را به سامانه ۱۲۴ یا ۳۲۱۷۲۰۲۰ گزارش کنند.
توقیف خودروهای حامل گوساله قاچاق در نیریز
مدیر جهادکشاورزی نیریز از توقیف ۲ دستگاه وانت که هر کدام حامل ۵ راس گوساله قاچاق بود؛ خبر داد.
علیرضا بصیری مدیر جهادکشاورزی نیریز گفت: به منظور اجرای طرح مبارزه با کالای قاچاق، ماموران پاسگاه انتظامی قطرویه این خودروها را متوقف کردند و در بازرسی صورت گرفته مشخص شد دامها به صورت قاچاق و بدون مجوز حمل، از استان کرمان به سمت شهرستان کوار در حال انتقال بوده اند.
او افزود: دامها توسط یگان کاشف تحویل این مدیریت شد که با حضور نمایندگان یگان کاشف، دامپزشکی، توسط کارگزار هویتگذاری دام، پلاککوبی و پس از تنظیم صورتجلسه بهوسیله یک کامیون به دامداری دانشکده دامپزشکی شیراز حمل شدند.
این مقام مسئول تاکید کرد: کسانی که قصد انتقال دام را دارند باید پس از هویت گذاری آن و دریافت برگ هویتگذاری از کارگزار مربوط، به اداره امور دام مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کنند تا نسبت به معرفی آنها به شبکه دامپزشکی اقدام شود.