مریم جلیلی مقدم، سرپرست سازمان حفظ نباتات در دهمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی گفت: با توجه به تنوع اقلیم، شرایط آب و هوایی و پوشش گیاهی با تنوع آفات و بیماری ها روبرو هستیم و همواره روش های کنترل و مبارزه با آفات هم مختلف است.
به گفته او، از زمانی که بشر شروع به کشاورزی کرد با شرکایی همچون آفات و بیماری ها روبروست که برای کاهش سهم شرکا از روش های مختلفی استفاده می کنیم، اما همواره تامین مسئله غذای کافی و سالم از اهمیت برخوردار است.
جلیلی مقدم ادامه داد: در سال ۲۰۲۰ در نشست سران سازمان حفظ نباتات کشورها، تمامی مسئولان کشورها مطرح کردند که نمی توانند هر محصولی را بپذیرند و حتما محصولات زراعی و باغی از بستر تولید باید پایش و رصد شود.
او با بیان اینکه مسئله سلامت و جوانی جمعیت از تاکیدات مقام معظم رهبری است، افزود: بنابر ماده ۶۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت موظف به اجرای مفاد این قانون هستیم، بر این اساس با همکاری سازمان استاندارد و غذا و دارو باید مسئله آفت کش ها را بررسی کنیم.
سرپرست سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه انسان و محیط زیست از مهم ترین شاخص ها برای ثبت آفت کش ها هستند، گفت: به صورت صفر و یک نمی توان عمل کرد به طوریکه آفت کش شیمیایی را کنار گذاشت یا نمی توان حفظ کنترل شیمیایی کرد، از این رو در یک برنامه جامع باید استفاده از ترکیبات آفت کش ها دیده شود چراکه تمامی تلاش ما بر آن است که نهاده سالم در اختیار بهره برداران قرار گیرد.
جلیلی مقدم ادامه داد: سلامت تولیدات کشاورزی در گرو داشتن استاندارد نهادههای کشاورزی است، از این رو باید سموم و کودهای کشاورزی مناسب تولید شود تا حداقل باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی را داشته باشیم. باید کشاورزی که تأثیر چند برابری در افزایش تولید محصولات کشاورزی دارد ارتقا یابد.