رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشکذر گفت: حمام فیروز آباد این شهرستان میراثی ماندگار از گذشتگان در دل تاریخ است.

جمالیان رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اشکذر در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران  جوان گفت: حمام فیروزآباد بنایی تاریخی است که دارای دو ورودی در سمت غرب و شمال است همچنین پس از ورودی جبهه غرب فضای مسقف کوچکی باتاق هلالی قرار دارد.

او بیان کرد: بعد از ورودی راه پله‌ای به فضای بینه حمام وجود دارد و فضای بینه به صورت هشت گوش ساخته شده است همچنین در اطراف آن سکو‌های نشیمن و رختکن و در زیر سکو‌ها حفره‌های کوچکی برای جای قراردادن کفش تعبیه شده بوده است که در حال حاضر این حفره‌ها را پوشانده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اشکذر بیان کرد: در وسط بینه حوضچه کوچکی بوده که تخریب کردند همچنین جلوی دو ضلع روبه رو هم (شرقی وغربی) بینه با استفاده از آجر تیغه جلوتر آورده شده است.

جمالیان افزود: در بالای سقف بینه نورگیری تعبیه شده است. بعد از بینه به وسیله یک راهرو باریک به گرم خانه حمام وارد می‌شود که گرم خانه نیز دارای نورگیری در سقف می‌باشد همچنین گرم خانه هر حمام شامل خزینه و فضای شستشو بوده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اشکذر اظهار داشت: در کنار خزینه نیز مخزن آب سرد وجود داشته است که در این حمام خزینه و مخزن آب سرد در سمت شرق گرم خانه و در سمت جنوب آن دوش‌هایی قرار دارد که به فضای گرم خانه اضافه شده است. 

او تصریح کرد: با توجه به سبک معماری بنا متعلق به دوره صفوی است و وجه تسمیه آن برگرفته از نام محله‌ای است که بنا درآن قراردارد و به شماره ۳۲۲۰۲ در تاریخ ۱۰/۱۰/۱۳۹۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.