در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای خراسان جنوبی گلایه مردم به ویژه روستانشینان مرزی استان از شرکتهای پیمانکاری گاز مطرح شد که میگفتند این شرکتها برای هزینه لوله کشی داخل منازل از ۸ تا ۱۶ میلیون تومان پول میگیرند.
یکی از ساکنان روستای مرزی چاهشند نهبندان با گلایه مندی از نرخهای بالای شرکتهای پیمانکاری گفت: برای لوله کشی گاز منزل و نانوایی ام ۳۵ میلیون تومان پول از من خواسته اند که فقط برای نانوایی ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به یکی از شرکتها داده ام.
این مرزنشین در ادامه افزود: چرا باید دو شرکت پیمانکاری برای هزینه لوله کشی دو منزل با یک متراژ مساوی دو نرخ متفاوت ۸ میلیون و ۱۶ میلیون تومان را دریافت کنند و هیچ نظارتی بر این شرکتها نباشد.
معاون بازرسی، نظارت و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در پاسخ به گلایه این مرزنشین گفت: بر اساس قانون، نظارت بر عملکرد شرکتهای پیمانکاری با سازمان نظام مهندسی است، اما اگر مردم در خصوص نرخهای متفاوت گلایه دارند میتوانند با ارائه فاکتور به ادارات صمت مراجعه و طرح شکایت کنند.
سرگلزایی افزود: کارشناس اتحادیه مربوطه و یا کارشناس رسمی دادگستری پس از طرح شکایت در محل حاضر میشوند و بر اساس نرخنامه مصوب مرداد امسال این موضوع را بررسی و در صورت تخلف، پرونده را به تعزیرات حکومتی ارسال میکنند.
او در پاسخ به این سؤال که چرا همانند واحدهای صنفی، بازرسان صمت از منازل سرکشی نمیکنند افزود: طبق قانون ما فقط مجوز بازرسی از واحدهای صنفی را داریم و، چون بحث منازل است تا شاکی گزارش ندهد ما نمیتوانیم به پرونده وارد شویم، اما برای سهولت کار، مردم میتوانند به نزدیکترین اداره صمت شهرستان مراجعه کنند و اگر مدرک و فاکتور ندارند صرفاً با ثبت درخواست به موضوع رسیدگی خواهیم کرد.
معاون بازرسی، نظارت و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: از یک ماه گذشته به موضوع بازرسی از خدمات دولتی هم ورود کرده ایم و مردم مطمئن باشند اجازه نمیدهیم حقی از آنان ضایع شود و در صیانت از حقوق مصرف کنندگان هر اقدامی که لازم باشد انجام میدهیم.
کشاورزان درمیانی برای کشت دوباره چغندرقند دست به کار میشوند
یک هفته پس از راه اندازی دوباره کارخانه قند قهستان درمیان، خبرها از کشت دوباره چغندرقند در این شهرستان حکایت دارد.
فرماندار درمیان در برنامه رادیویی میز خبر گفت: احیای واحدهای تعطیل از برنامههای جدی دولت است که قند قهستان پس از ۱۰ سال دوباره به چرخه تولید بازگشت و کام مردم و کارگران منطقه را شیرین کرد.
فرجامی با اشاره به دغدغه تأمین چغندرقند و شکر برای کارخانه قند قهستان افزود: این کارخانه دارای دو خط تولید تبدیل شکر بور به سفید و تبدیل چغندرقند به شکر است که فعلا با توجه نبود چغندرقند، ۵ هزار تن شکر وارد کارخانه شده و ۲۵ هزار تن هم خریداری شده است.
او بیان کرد: برای تأمین چغندرقند در منطقه طبس مسینا، با کشاورزان رایزنی شده تا در سال آینده چغندرقند را کشت کنند هر چند مقداری چغندرقند از غرب کشور خریداری شده است.
فرماندار درمیان تصریح کرد: برای تأمین پایدار چغندر قند به دنبال کشت فراسرزمینی در افغانستان هستیم و به مقامات افغانستانی گفته ایم آمادگی داریم در صورت ورود چغند قند به آنان شکر تحویل دهیم.
فرجامی گفت: همچنین برای پایداری تولیدات کارخانه به فکر راه اندازی صنایع پایین دستی مانند تولید بیسکوئیت، آبنبات و نبات هستیم.
کارخانه قند قهستان در سال ۱۳۳۸ به منظور رشد اقتصادی منطقه بنا شد و در سال ۱۳۴۰ با ظرفیت مصرف ۵۰۰ تن چغندرقند در روز فعالیت خود را آغاز کرد.
سال ۱۳۹۲ این کارخانه به طور کامل تعطیل شد و ۷ دی امسال با ظرفیت مصرف بیش از هزار تن چغندرقند و تصفیه حدود ۲۰۰ تن شکر خام دوباره راه اندازی شد.