قیمت گاز مایع ۴ روز پیش به نرخ قبلی برگشت و در صورتی که فردی گاز مایع را گرانتر از قیمت اعلام شده آن از جایگاه یا شرکت پخش در خراسان جنوبی بخرد، می‌تواند مراتب را از طریق شماره ۱۲۴ اعلام کند.

عابدانی مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی خراسان جنوبی در برنامه میز خبر صدا و سیمای استان گفت: قیمت گاز مایع در استان به نرخ قبل برگشته است، به طور مثال سیلندر ۱۱ کیلوگرمی گاز مایع هم اکنون باید با قیمت ۲۷ هزار و ۹۰۰ تومان چه در بخش سهمیه‌ای و چه غیر سهمیه‌ای فروخته شود.

او افزود: هیئت وزیران قصد دارد با بررسی‌ها قیمت معقول‌تری برای فروش گاز مایع در نظر بگیرد و تا زمانی که نرخ جدید تعیین شود، قیمت فروش گاز مایع بر مبنای همان قیمت‌های قبلی است.

عابدانی بیان کرد: افرادی که نیاز به دریافت گاز مایع دارند می‌توانند در سامانه سدف (سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی) درخواست خود را ثبت کنند تا سهمیه آن‌ها روی کارت بانکی‌شان شارژ شود و کسانی که شغل و حرفه آن‌ها به صورتی است که پروانه‌ای ندارند امکانی برای آنان در این سامانه ایجاد شده تا بتوانند به صورت موقت در قسمت مشاغل فاقد پروانه ثبت نام کنند و بعداً ساماندهی در این مورد صورت می‌گیرد.

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی خراسان جنوبی ادامه داد: برای اصنافی که گازکشی ندارند نیز کاربردی تعریف شده است که با توجه به نوع کارشان می‌توانند در سامانه ثبت نام کنند و برای راهنمایی می‌توانند با روابط عمومی شرکت به شماره ۳۲۲۱۱۸۰۳ ارتباط گرفته و برای گرفتن سهمیه خود اقدام کنند.

او عنوان کرد: همچنین هم استانی‌ها می‌توانند از طریق شماره ۰۹۶۲۷ هر سوال یا مشکلی که در خصوص فرآورده‌های نفتی دارند را اعلام کنند تا برای حل مشکل به واحد تخصصی مربوطه ارجاع داده شوند.

سرگلزایی معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز گفت: نرخ گاز مایع در استان اصلاح شده و به ازای هر کیلو گاز مایع مبلغ ۲ هزار و ۵۳۶ تومان دریافت می‌شود.

او افزود: سازمان حمایت از حقوق تولید کننده و مصرف کننده در کشور به صورت ملی هنوز تصمیم گیری در خصوص نرخ جدید نداشته است و پیگیر هستیم تا به محض اعلام قیمت جدید آن را به مردم و جایگاه‌ها اطلاع رسانی کنیم و اگر جایگاهی مبلغی بیشتر از مبلغ اعلام شده گرفت متخلف است و مردم می‌توانند مراتب را از طریق شماره ۱۲۴ برای پیگیری اعلام کنند.


بیشتر بخوانید


سرگلزایی بیان کرد: در مورد تأمین گاز مایع برای استان نیز هیچ محدودیتی نداریم و بر اساس تراکنش‌های درگاه سامانه شرکت ملی نفت هرچه میزان تراکنش داشته باشیم به همان میزان گاز تأمین می‌شود و در کل ۵ شرکت توزیع گاز مایع در استان وجود دارد.

معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: مواردی از تخلف به ما اعلام می‌شود که به طور مثال برخی از واحد‌های صنفی گاز مایع را خریداری و با یک درصد سود به مصرف کننده می‌فروشند که با این متخلفین در گشت‌های مشترک برخورد شده و مراتب به صورت قانونی پیگیری می‌شود.

۲۰ درصد از بنزین مصرفی استان از کارت‌های آزاد جایگاه‌های سوخت استفاده می‌شود

عابدانی مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی خراسان جنوبی گفت: بحث کارت‌های آزاد جایگاه‌های سوخت طبق قانون در کل کشور به این صورت است که می‌بایست ۱۰ درصد بنزین مصرفی استان از طریق کارت جایگاه‌ و ۹۰ درصد از کارت شخصی افراد استفاده شود.

او افزود: بر اساس آمار‌ها در استان ۲۰ درصد بنزین مصرفی از طریق کارت جایگاه‌ استفاده می‌شود یعنی در استان حتی بیشتر از حد قانونی کشوری از کارت آزاد جایگاه‌ها استفاده می‌شود.

عابدانی بیان کرد: در مورد بحث سهمیه بندی بنزین نیز استان ما از لحاظ شرایط تأمین فرآورده‌های نفتی بسیار خاص است و با کرمان و سیستان و بلوچستان که با شدیدترین محدودیت‌های سوختی مواجه هستند همجوار است و تنها راه انتقال نفت به استان استفاده از نفتکش‌ها است که انتقال نفت از مبادی رفسنجان و بندرعباس صورت می‌گیرد و به طور مثال اگر بخواهیم ۳۰ هزار لیتر بنزین از بندرعباس به بیرجند بارگیری کنیم ۵ روز طول می‌کشد تا به استان برسد؛ با این حال از ابتدای سال تاکنون ۲۹۰ میلیون لیتر پخش بنزین داشتیم و رشد مصرف بنزین در استان ۱۱ درصد است.

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی خراسان جنوبی ادامه داد: هر تراکنش روزانه بنزین در استان ۴۰ لیتر است در صورتی که این تراکنش در استان‌های دیگر ۳۰ لیتر است.

او عنوان کرد: البته این موضوع را قبول داریم که هر محدودیتی که اجرا می‌شود یک سری مشکل برای مصرف کنندگان واقعی پیش می‌آید، اما ما انتخابمان بین بد و بدتر بود و تصمیم گیری‌ها به تنهایی انجام نشد بلکه با هماهنگی‌ها و مصلحت‌اندیشی با دیگر سازمان‌ها این طرح انجام شده است.

عابدانی تصریح کرد: طبق بررسی آمار، کمتر از ۱۰ درصد افراد در استان تراکنش‌های ۴۰ لیتری و باقی افراد تراکنش‌های کمتر از ۴۰ لیتر در شبانه روز دارند.

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی خراسان جنوبی اظهار کرد: از ابتدای سال از طریق سامانه پلاک خوان ۸۳۰ کارت شناسایی کردیم که عرضه خارج از شبکه داشتند و همچنین ۶۰۰ خودرو به عنوان شوتی که در این بخش فعالیت می‌کردند شناسایی و به مراجع قانونی مربوطه معرفی شدند.

او در پایان به بحث نفت سفید اشاره کرد و گفت: در مهر ماه برای خانوار‌هایی که گاز طبیعی ندارند ۵۰۰ لیتر سهمیه نفت اعلام شد و برای خانوار‌هایی که علمک گاز دارند ولی هنوز گازکشی نکرده‌اند نیز از ابتدای آذر ۲۰۰ لیتر سهمیه نفت اعلام شد که دو ماه مهلت استفاده دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.