میلاد محمدی تهیهکننده و کارگردان درباره مستند مسیحانفس گفت: مستند «مسیحانفس» سرگذشت باغی است در دوردستترین جای شمال تهران. باغی زیبا و دور افتاده در دارآباد که به دلیل هوای مطبوعش انتخاب میشود تا استراحت گاه مظفرالدین شاه باشد. کاخی در باغ ساخته میشود، اما عمر شاه بیمار به استفاده از آن قد نمیدهد. باغ تنها و متروکه میماند تا روزی که مردی جوان به نام دکتر مسیح دانشوری پا به آنجا میگذارد.
این کارگردان افزود: در این مستند ضمن مرور تاریخ کاخ شاه آباد، به زندگی دکتر مسیح دانشوری و تاریخچهی آسایشگاه مسلولین و بیمارستان مسیح دانشوری پرداخته میشود. از دورانی که استراحتگاه بیماران مبتلا به سل بود تا روزی که در خط مقدم مبارزه با پاندمی کرونا قرار گرفت.
او گفت: این ایده از طرف ما به شبکه مستند پیشنهاد شد. طبق مطالعات قبلی که خانم ابراهیم زاده در خصوص تاریخ پزشکی مدرن داشتن با شخصیت دکتر دانشوری برخورد کردن و به فعالیتها و شخصت ایشان علاقهمند شدند و البته رفتن به سمت روایت تاریخچهی باغ هم موضوعی بود که مورد توجه من بود.
محمدی ادامه داد: در پژوهش این فیلم به جز منابع مکتوبی که در خصوص تاریخچهی پزشکی وجود داشت خاطرات و خودنگاری برخی افراد مورد استفاده قرار گرفت و همینطور مطالعه مطبوعات سالهای ابتدایی قرن چهارده شمسی کمک زیادی به پژوهش فیلم کرد.
تهیه کننده و کارگردان این مستند میلاد محمدی است و از دیگر عوامل آن میتوان به پژوهشگر و نویسنده: فرزانه ابراهیم زاده، تدوین: علی پژمان، تصویربردار: امیر صابری، مدیر تولید: مجتبی قربانی و گوینده: شمسی صادقی اشاره کرد.
«مسیحانفس» جمعه ساعت ۲۰ از شبکه مستند پخش میشود تکرارش روز بعد ساعت ۱۰ خواهد بود.