بسیاری از مردم تصور می‌کنند خوردن زرده‌ی تخم مرغ باعث بالا رفتن کلسترول می‌شود، اما شواهد و مدارک علمی کافی در اثبات این موضوع وجود ندارد.

باور‌های اشتباه زیادی در رابطه با مواد غذایی و تغذیه از دوران کودکی ما وجود داشته است. به مرور زمان، اما با پیشرفت‌های پزشکی اشتباه بودن بسیاری از این باور‌ها به اثبات رسیده است. در ادامه با تعدادی از این باور‌های اشتباه آشنا خواهیم شد.

۱- همه‌ی شکلات‌ها واقعاً شکلات اند

شکلات‌های تلخ و شیری شکلات واقعی محسوب می‌شوند، چون از کره کاکائو، جامدات شیر و شکر درست می‌شوند. با این حال، شکلات سفید در این دسته قرار نمی‌گیرد و در حقیقت شکلات واقعی محسوب نمی‌شود. نکته اینجا است که شکلات سفید هیچ کاکائویی در خود ندارد و در آن صرفاً از کره کاکائو و شکر استفاده می‌شود. گاهی هم برای طعم دهی بیشتر به آن وانیل اضافه می‌کنند، اما چیزی که شکی در آن نیست این است که شکلات سفید هر مزه‌ای هم که داشته باشد شکلات واقعی محسوب نمی‌شود.

۲- کرفس کالری سوز است

مدت‌ها است بسیاری از مردم بر این باورند که برخی مواد غذایی کالری صفر هستند، یعنی هر چه بیشتر آن‌ها را مصرف کنید، کالری بیشتری از دست می‌دهید. با این حال، همین موضوع خود یک دروغ محسوب می‌شود، بنابراین کرفس کالری سوز نیست. کرفس به طور حتم ماده غذایی سالمی است، چرا که حاوی مقادیر زیادی ویتامین C، پتاسیم، فیبر و البته آب است.

به خاطر داشته باشید که بدن ما برای انجام کار‌های مختلف و تولید انرژی به کالری نیاز دارد، به علاوه، بدن مان حدود ۱۰ درصد از کالری‌ای که روزانه دریافت می‌کند را طی فرآیند‌های هضم و جذب می‌سوزاند.

۴- خوردن شکلات باعث جوش می‌شود

پژوهش‌های علمی هیچ ارتباطی میان مصرف شکلات و ابتلا به جوش نیافته اند. شکلات حاوی نه فقط دانه‌های کاکائو، بلکه شکر نیز هستند، اما هیچ مدرک علمی‌ای دال بر نقش مستقیم شکر در بروز جوش وجود ندارد.

اگر بعد از خوردن شکلات دچار جوش شدید، احتمالاً یک تصادف صرف بوده و بر اثر عوامل دیگری به وجود آمده است. برخی مواد غذایی مرتبط با بروز جوش عبارتند از: مواد غذایی سرشار از سدیم، نوشیدنی‌های گازدار و لبنیات کم چرب.

۵- نوشیدن قهوه جلوی رشد استخوانی کودکان را می‌گیرد

در گذشته مردم اعتقاد داشتند خوردن قهوه باعث از میان رفتن کلسیم بدن و در نتیجه، منجر به پوکی استخوان می‌شود. این شایعه نگرانی زیادی در میان مردم ایجاد کرد، به خصوص در رابطه با کودکان که در سن رشد قرار دارند. اما باید در نظر داشت که ما مصرف منظم قهوه را از اواخر دوران نوجوانی یا اوایل دوران بزرگسالی آغاز می‌کنیم، زمانی که میزان رشدمان به بالاترین حد ممکن رسیده و بنابراین قهوه خللی در آن ایجاد نمی‌کند.

اما حتی اگر کودکی گهگاه چند جرعه‌ای قهوه بنوشد هم تأثیری در رشدش نخواهد داشت. ژنتیک، وضعیت سلامت کلی و تغذیه، عوامل اصلی دخیل در میزان قد یک کودک هستند.


بشیتربخوانید


۶- خوردن هویج و ماهی باعث تقویت بینایی می‌شود

این تصور که مصرف ماهی تأثیر مستقیمی بر بهبود بینایی دارد اشتباه است. با این حال، بخش درست این باور مربوط به خواص بالقوه‌ی اسید‌های چرب امگا-۳ ماهی است، به ویژه برای دوران سالخوردگی. پژوهشی نشان داد کسانی که هفته‌ای دست کم ۲ عدد ماهی مصرف کرده بودند، احتمال ابتلا به بیماری چشمی «تباهی لکه زرد» بر اثر بالا رفتن سن، به میزان ۳۹ درصد در این افراد کمتر بود. ماهی گرچه به طور حتم فوایدی برای سلامتی دارد، اما از قدرت جادویی‌ای برای تقویت فوری بینایی برخوردار نیست.

در خصوص هویج این باور که مصرف آن می‌تواند باعث تقویت چشمگیر بینایی شود در دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ و بر اثر یک حربه‌ی تبلیغاتی به وجود آمد. البته این موضوع مزایای هویج برای بینایی را نفی نمی‌کند. هویج به طور حتم حاوی مواد مفیدی مانند بتا – کاروتن و لوتئین است، دو آنتی اکسیدانی که در حفظ چشم‌ها از صدمات ناشی از رادیکال‌های آزاد نقش دارند.

۷- زغال اخته عفونت ادراری را درمان می‌کند

زغال اخته چه به صورت میوه و چه به صورت آبمیوه بسیار خوش طعم است، اما این میوه نمی‌تواند مشکل جدی‌ای همچون عفونت ادراری را درمان کند. مدارک و شواهد علمی کافی‌ای که نشان دهد زغال اخته می‌تواند این عفونت را درمان کند، وجود ندارد. این میوه می‌تواند در کاهش شدت نشانه‌های این بیماری مؤثر باشد، اما روشن نیست که قدرت درمان کامل آن را دارد یا خیر. هیچ اطلاعاتی هم در مورد اینکه چه میزان زغال اخته یا چه مدت مصرف این میوه برای درمان عفونت ادراری نیاز است، وجود ندارد.

۸- گوشت بوقلمون خواب آور است

گوشت بوقلمون گرچه حاوی ال-تریپتوفان، نوعی آمینواسید مرتبط با خواب است، اما وجود این ماده به تنهایی برای تولید سروتونین مورد نیاز برای احساس خواب آلودگی کافی نیست؛ بنابراین اگر بعد از خوردن گوشت بوقلمون احساس خواب آلودگی می‌کنید صرفاً به خاطر آن نیست، بلکه تأثیر کربوهیدرات‌هایی که به همراه آن مصرف کرده اید هم هست. مواد غذایی پرکربوهیدراتی مانند برنج، نان و سیب زمینی هم در این احساس خواب آلودگی دخیل اند. به علاوه خوردن غذای زیاد هم به طور طبیعی باعث خواب آلودگی می‌شود.

۹- شیر استخوان‌ها را محکم می‌کند

خوردن روزانه یک لیوان شیر می‌تواند مفید باشید، چون کلسیم مورد نیاز بدن تان را تأمین می‌کند. با این حال، مصرف هر چه بیشتر شیر بهتر نیست، چرا که تحقیقات نشان داده مصرف روزانه ۳ تا ۴ لیوان شیر، ریسک شکستگی‌های استخوانی را افزایش می‌دهد. همچنین بر اساس پژوهش ها، نرخ مرگ و میر در میان زنانی که روزانه ۳ تا ۳ لیوان شیر مصرف می‌کند، ۲ برابر نرخ مرگ و میر زنانی است که روزانه کمتر از یک لیوان شیر می‌نوشند. به علاوه، تحقیقات نشان داده مصرف شیر لزوماً ریسک ابتلا به پوکی استخوان را کاهش نمی‌دهد.

۱۰- تنقلات بدون قند بی ضررند

استفاده از شیرین کننده‌های مصنوعی در تولید مواد غذایی بسیار رایج است. از طرفی همه می‌دانیم که مصرف بیش از اندازه‌ی قند باعث ابتلا به مشکلات پزشکی می‌شود. به همین دلیل بسیاری از مردم تصور می‌کنند شیرین کننده‌های مصنوعی جایگزین سالمی برای قند هستند. اما این تصور اشتباه است.

پژوهش‌ها می‌گوید برخی شیرین کننده‌های مصنوعی می‌توانند تأثیر منفی‌ای بر دستگاه گوارش داشته باشند و بنابراین مشکلاتی مختلفی برای شما ایجاد کنند.

۱۱- زرده‌ی تخم مرغ کلسترول را بالا می‌برد

بسیاری از مردم تصور می‌کنند خوردن زرده‌ی تخم مرغ باعث بالا رفتن کلسترول می‌شود، اما شواهد و مدارک علمی کافی در اثبات این موضوع وجود ندارد. درست است که زرده‌ی تخم مرغ کلسترول بالایی دارد، اما نه آنقدری که سطح کلسترول خون را بالا ببرد. مواد غذایی‌ای که چربی اشباع شده و چربی ترانس زیادی دارند، بیشتر در افزایش کلسترول بدن نقش دارند. در حقیقت، یک فرد سالم می‌توان هفته ۷ عدد تخم مرغ مصرف کند، بدون آنکه مشکلی در رابطه با کلسترول یا قلبش پیدا کند.

حتی اگر کلسترول تان اندکی بالا باشد هم خوردن روزانه یک عدد تخم مرغ آبپز ضرری برایتان ندارد. میزان کلسترول دریافتی روزانه باید ۳۰۰ میلی گرم باشد، اما یک تخم مرغ بزرگ ۱۸۶ میلی گرم کلسترول دارد که میزان کلسترول سفیده‌ی آن صفر است.

۱۲- خوردن آجیل باعث چاقی می‌شود

گرچه مغز‌ها و دانه‌های خوراکی کالری قابل توجهی دارند، اما چربی آن از فواید زیادی برای سلامتی برخوردار است و باعث اضافه وزن نمی‌شود، امری که پژوهش‌های علمی آن را به اثبات رسانده است. برخلاف باور رایج، مصرف آجیل به کنترل وزن کمک می‌کند، چون باعث می‌شود زودتر و به مدت طولانی تری احساس سیری کنید. لازم به ذکر است آجیل چه به صورت خام و چه به صورت بو داده، از ارزش غذایی یکسانی برخوردار است. این امر، اما در مورد آجیل‌های نمک یا شکر دار صدق نمی‌کند. میزان توصیه برای مصرف روزانه‌ی آجیل ۳۰ گرم است.

۱۳- همه‌ی بستنی‌های وانیلی واقعاً وانیل دارند

وانیل واقعی ماده‌ی بسیار گران قیمتی است، چرا که تنها ۱۱۰ گرم وانیل خالص می‌تواند ۲۰ دلار قیمت داشته باشد. شاید ه همین دلیل باشد که بسیاری از تولیدکنندگان بستنی وانیلی در محصول خود واقعاً از وانیل استفاده نمی‌کنند.

منبع: روزیاتو

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.